کد خبر 1405309
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۸

معاون امنیتی-دفاعی نخست‌وزیر یمن گفت که آمریکا در تلاش است تا با تمدید آتش‌بس یمن از رژیم صهیونیستی محافظت کند.

به گزارش مشرق، جلال الرویشان معاون دفاعی-امنیتی نخست‌وزیر یمن، شامگاه پنجشنبه، در گفت‌وگو با شبکه «المسیره» گفت که تجربه چهار ماه آتش‌بس برای صنعاء دلگرم‌کننده نبوده است.

معاون دفاعی-امنیتی نخست‌وزیر یمن در این خصوص اظهار داشت: «اهداف پایداری، مقاومت، مقابله با قیمومیت روشن است و پذیرش آتش‌بس نیز در همین راستا بوده است. این وضعیت نه جنگ و نه صلح برای مردم ما خسته‌کننده است و ما برای مقابله با طرح‌های ائتلاف متجاوز در این زمینه آماده می‌شویم.»

جلال الرویشان افزود: «در ورای تلاش آمریکا برای برقراری آتش‌بس برنامه‌های راهبردی‌ای در منطقه نفهته است که سر آغاز آن بستن راه به روی شرق و محافظت از امنیت رژیم صهیونیستی است.»

الرویشان همچنین بیان کرد: «تجربه چهار ماه گذشته دلگرم‌کننده نبوده و ما به یک فرمت برای اقتصاد دست پیدا نکردیم ازاین‌رو تمدید آتش‌بس به مدت شش ماه رد شد.»

او در پایان هشدار داد: «رفتار ائتلاف متجاوز در قبال تعهداتش در این دو ماه را رصد می‌کنیم و با توجه به همین موضوع، تصمیم‌گیرنده گزینه‌های آتی خود را مشخص خواهد کرد.»

آتش‌بس دوماهه یمن در سیزدهم فروردین‌ماه امسال (۱۴۰۱) آغاز شد؛ اما دوازدهم خردادماه بود که فرستاده سازمان ملل متحد اعلام کرد، طرفین درگیر در یمن با همان شروط قبلی توافق اصلی موافقت کردند که آتش‌بس دو ماه دیگر (یازدهم مرداد) تمدید شود.

صنعاء پس از پایان دو ماه دوم آتش‌بس اعلام کرد که در نتیجه تلاش‌های برادران در عمان، فرصت تمدید آتش‌بس فراهم شده است ازاین‌رو آتش‌بس برای سومین‌بار به مدت دو ماه دیگر تمدید شد.

«محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصارالله یمن اعلام کرد که اقدام سازمان ملل متحد برای پرداخت حقوق کارکنان، بازگشایی فرودگاه صنعاء و بندر یمن و پایان دادن به محاصره یمن ضرورت دارد.

عربستان سعودی در رأس یک ائتلاف عربی و تحت حمایت آمریکا، از ششم فروردین ۱۳۹۴ با ادعای تلاش برای بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور کرد.

این تجاوز نظامی هیچ کدام از اهداف ائتلاف سعودی را محقق نکرد و فقط با کشته و زخمی شدن ده‌ها هزار یمنی، آواره شدن میلیون‌ها نفر، به بار آمدن خرابی برای زیرساخت‌های این کشور و گسترش قحطی و گرسنگی و بیماری‌های واگیردار همراه شده است.