قانون منع نفرت پراکنی بیان‌کننده ممنوعیت انتشار محتوا در رابطه با نژادها، ادیان مختلف و ... است، قانونی که برخی کشورهای نه‌تنها آن را در قبال اسلام‌ستیزی رعایت نمی‌کنند بلکه با آن رفتار حمایتی نیز دارند.

به گزارش مشرق، سال‌هاست که ما با اجرای دوگانه قانون در قبال جمهوری اسلامی ایران مواجهیم، قوانینی که در تمامی حوزه‌های زندگی بشر از پزشکی گرفته تا حوزه‌های مختلف اقتصادی و سیاسی همواره علیه ایران اسلامی تعریف‌ شده است.

سلمان رشدی و کتاب آیات شیطانی

قوانینی که تمامی فعالیت‌ها علیه اسلام و حتی دیانت را مجاز تلقی کرده ولی گاهی با بیان نکاتی به‌حق و علیه گروهی کوچک مخالفت می‌کند. این رفتار دوگانه جدا از تمامی حوزه‌ها و زمینه‌ها در نهاد فرهنگ نیز به‌وضوح دیده می‌شود.

سینما و نفرت پراکنی تصویری

آثار سینمایی بسیاری علیه ایران ساخته‌ شده و هرکدام با سردادن شعار آزادی بیان هرچه خواسته‌اند را به ایران و اسلام و ... بسته‌اند، اتفاقی که حتی شاید برای مسیحیت هم افتاده باشد و این دین ابراهیمی را با موجی از حملات مواجه کرده باشد اما کمترین گزندی به سازنده وارد نشده باشد.

آثاری همچون آرگو، دختری تنها در شب به خانه می‌رود، شرایط و دیگر آثار ساخته شده با موضوعات ضد اسلام و ایران هستند که اهداف پلیدی در ساخت دارند.

قانون منع نفرت پراکنی (hate speech)

قانون منع نفرت پراکنی (hate speech) قانونی است که تعداد زیادی از کشورها آن را قبول کرده و مطابق با آن رفتار می‌کنند.

نفرت پراکنی در این قانون به معنای گفتاری است که شخص یا گروهی را بر اساس ویژگی‌هایی نظیر نژاد، جنسیت، دین، قومیت، ملیت و...مورد حمله قرار دهد.

این قانون در اکثر کشورهای اروپایی به رسمیت شناخته می‌شود، قانونی که از هرگونه فعالیت علیه قوم، مذهب و یا نژاد خاص جلوگیری خواهد کرد لیکن گزینشی عمل می‌شود و ماجرا همینجاست.

البته که این قانون در مقابله با آثار ضد ایرانی نه‌تنها توسط کشوری رعایت نشده، بلکه این آثار تشویق کشورهای غربی را نیز برانگیخته است؛ مانند فیلم آرگو که جدا از دریافت اسکار توسط همسر اوباما نیز تقدیر شد.

منع نفرت پراکنی فقط برای یهودیت!

اما بر اساس همین قانون چندی پیش خبری مبنی بر بسته شدن صفحه اینستاگرام رپری آمریکایی را منتشر کرد، فردی که خود در دوره‌ای نامزد ریاست جمهوری آمریکا و رقیب دونالد ترامپ بود.

خبر بسته شدن اکانت کانیه وست به علت محتوای ضد یهود

اینستاگرام اکانت «کانیه وست» مشهورترین خواننده رپ جهان را به دلیل آنچه ابراز نظر ضد یهود عنوان‌شده، محدود و محتواهایش را به دلیل نقض سیاست‌های این شبکه اجتماعی حذف کرد.

این خواننده رپ اخیراً محتوایی را در حساب اینستاگرام خود منتشر کرده است که به‌عنوان ضدیهودی موردانتقاد قرارگرفته است.

هالیوود ریپورتر نیز در بررسی‌هایش تأیید کرد که حساب اینستاگرام کانیه وست به دلیل نقض سیاست‌های این پلتفرم محدودشده است.

سلمان رشدی، نفرت پراکنی که حمایت شد

حال همین سیاست‌ها که انتشار محتوا در فضای مجازی علیه یهودیت را هم برنمی‌تابد، در قبال آثار بسیار ساخته‌ شده در توهین مقدسات دیگر ادیان ساکت مانده است، چندی پیش بود که جوانی لبنانی به نام هادی مطر با چاقو به سلمان رشدی نویسنده کتاب آیات شیطانی حمله کرد، جدا از بررسی چرایی حمله؛ اتفاقی که در رسانه‌ها و جوامع غربی رخ داد حمایت از سلمان رشدی ذیل شعار همیشگی آزادی بیان بود.

شعاری که حق هر توهینی را به وی داد و قبل از این هم در قبال روزنامه فرانسوی شارلی ابدو و توهین به پیامبر مکرم اسلام اتفاق افتاده بود.

اما در آلمان ...

در آلمان هم قانون منع نفرت پراکنی مجازی به تصویب رسیده است، قانونی که هرگونه نفرت پراکنی در رابطه با توهین به نژادها، مقدسات و ابراز خشونت را ممنوع می‌کند.

حال در همین کشور علی عباسی کارگردان فیلم «عنکبوت مقدس» باهیبتی عجیب روی فرش قرمز جشنواره‌ هامبورگ رفت.

لباس روحانیت بر تن علی عباسی با دندان‌های خونین اتفاقی است که قطعاً جر نفرت پراکنی علیه اسلام و اسلام‌ستیزی و بازی با احساسات و عواطف ارزشی مسلمانان، ماحصلی ندارد، اتفاقی که شاید اگر با نگرش دوگانه قوانین روبه‌رو نبود ذیل قانون منع نفرت پراکنی قرار می‌گرفت.

شرکت در اسکار به امید اسلام‌ستیزان

حتی اگر امکان قرار گرفتن این اتفاق را ذیل این قانون رد کنیم قطعاً کف و سوت زدن‌های افراد حامی حقوق بشر برای این کار موضوعی عجیب است تا جایی که کشور دانمارک با وجود چند اثر مدعی آن‌هم با عواملی دانمارکی، این فیلم که با عواملی ایرانی و طبعاً غیردانمارکی ساخته شده است را به‌عنوان نماینده خود به اسکار معرفی می‌کند،‌ شاید به امید نگاه ویژه‌ای که گه‌گاه این جشنواره‌ها به آثار اسلام‌ستیز و ضد ایرانی دارند.

منبع: فارس