نشریه پولیتیکو همزمان با بالا گرفتن تهدیدهای هسته‌ای در میدان جنگ اوکراین، گزارش داد که آمریکا برنامه استقرار بمب هسته‌ای ارتقا یافته خود را در پایگاه‌های ناتو در اروپا تسریع بخشیده است.

به گزارش مشرق، پولیتیکو روز پنجشنبه نوشت: مقام‌های آمریکایی در جریان یک جلسه در پشت درهای بسته در بروکسل به متحدان ناتو گفتند که ورود نسخه بروز شده بمب گرانشی B۶۱-۱۲ که برای بهار آینده زمان بندی شده بود، اکنون برنامه ارسال آن به دسامبر امسال تغییر کرده است.

به نوشته این نشریه آمریکایی، این برنامه شامل تعویض جنگ افزارهای قدیمی با نسخه‌های جدیدتر در زاغه‌های مختلف در اروپا برای استفاده احتمالی آمریکا و بمب افکن‌ها و جنگنده‌های ناتو می‌شود.

این اقدام واشنگتن در حالی صورت می گیرد که تنش‌ها به خاطر تهدیدهای روسیه برای استفاده از جنگ افزار هسته‌ای در اوکراین شدت یافته و نگرانی‌ها از بابت اینکه غرب نیازمند تلاش‌های بیشتر برای بازدارندگی در مقابل روسیه است، افزایش پیدا کرده است.   

پاتریک رایدر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در این باره گفت: در حالیکه ما درباره جزئیات انبار هسته‌ای خود صحبت نمی‌کنیم، نوسازی تسلیحات هسته‌ای B۶۱ چندین سال در دست اقدام بوده و برنامه‌ها به منظور تعویض تسلیحات قدیمی‌تر با نسخه‌های به روز شده B۶۱-۱۲ بخشی از تلاش طولانی مدت و برنامه ریزی شده برای نوسازی است. این مساله هیچ ارتباطی با وقایع فعلی در اوکراین ندارد و به هیچ وجه تسریع نیافته است.

برخی کارشناسان به نشریه پولیتیکو گفتند که تصمیم آمریکا به احتمال زیاد با هدف کمک به اروپا است تا تهدید روسیه.

یک کارشناس دیگر این مساله را شیوه‌ای برای تضمین دادن به متحدان توصیف کرد به ویژه در زمانی که آنها از سوی روسیه تهدید شده‌اند.

در دسامبر سال ۲۰۲۱، گزارش شد که مجموعه صنعتی- نظامی آمریکا اولین نمونه به روز شده بمب هسته‌ای B۶۱-۱۲ را به وزارت دفاع تحویل داده است.

بمب هوایی B۶۱ با برخی از اصلاحات از سال ۱۹۶۸ در انبارهای هسته‌ای وجود دارد.

بمب جدید بروز شده، می‌تواند از بمب افکن‌های راهبردی B۲ و B-۲۱ و همچنین جنگنده‌های F-۱۵، F-۱۶، F-۳۵ و جنگنده‌های تورنادو پرتاب شود.