به گزارش مشرق، انسیه خزعلی معاون امور زنان در دانشگاه شریف در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی اظهارداشت: اسم خانمهایی را به عنوان مقتول در اغتشاشات اخیر منتشر میکنند که مدارک آن موجود است که اینها چطور فوت کردهاند.
وی افزود: از سوی دیگر ۹۰ درصد بازداشتیها آقایان و ۱۰ درصد زنانند، چطور میشود مردها در صف مقدم بودهاند و درگیری با اینها بوده اما این اسمهایی که ردیف میشود، خانمها هستند؟
خزعلی عنوان کرد: کسانی سوار بر اعتراضات شدند و آن را تبدیل به اغتشاش کردند و دست بر نمیدارند چون میدانند اگر این روند پیش رود با خیلی از چیزهای دیگر باید مواجه شوند.
وی تصریح کرد: درحالی اسم خانمهایی را به عنوان مقتول در اغتشاشات اخیر منتشر میکنند که مدارک آن موجود است که اینها چطور فوت کردهاند.
فرزندم به ایران بازگشته است
خزعلی درباره فرزندش گفت: فرزند من دو تابیعتی نیست و برای کار به خارج رفته و الان به کشور برگشته است همچنین نوه من کلاس اول است و در اینجا به مدرسه میرود.؛ همان زمان که خبر منتشر شد گفتم فرزندم برای کار و لوازم کار که همان توسعه نرم افزاری است به خارج از کشور رفته و بر میگردد که برگشت ولی رسانهها با دروغ به این امر پر و بال دادند.
وی گفت: رسانهها فکر میکنند هر چیزی را باید به دروغ منتشر کنند و به دروغ پر و بال بدهند و این جای تأسف دارد.
معاون رئیس جمهور در پاسخ به پرسش دانشجویی در مورد پسرش گفت: شما اگر میگوئید پسر من برای فیلتر شکن به خارج از کشور رفته، باید دلیل بیاوری. ما میگوئیم اینگونه نیست و الله فعالیت پسر ما کار فیلتر شکن نیست.
خزعلی بیان داشت: کسانی که اتهام میزنند و ذهن مردم را خراب میکنند باید سند آورند. دل مردم آتش میگیرد از اینکه اختلاس و بی عدالتی ببینند. پسر من یک قِران نه از من، نه از پدرش و نه از دولت گرفته و هیچ قراردادی با شرکتهای نهادی و دولتی ایران نداشته است.
پسرم رتبه اول گوگل را دریافت کرد
وی اعلام کرد: او نرم افزاری را تولید کرده و ۵۰ دانشجو را به کار گرفته است. وقتی این نرم افزار را بارگذاری کرد، رتبه اول گوگل را دریافت کرد. او فقط با درآمد صدور نرم افزار خود کار کرد.
معترضین را بچه خود میدانم
خزعلی بیان داشت: من بچههای معترض را بچههای خود میدانم و با اینها زندگی کردهام، خودم را هنوز دانشجو میدانم؛ با دو فرزند وارد دانشگاه و با ۴ فرزند از مقطعی فارغ التحصیل شدم. گوشت و پوست و خون من با صحبت و اعتراضات و نقد در دانشگاه عجین است و در خیلی از فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی و سیاسی دانشگاه مشارکت داشتم.
وی گفت: اگر محرومیتهایی برای زنان بوده من هم آنها را چشیدهام و سعی کردم این محرومیتها را رفع کنم. حتی در برخی مسابقات با اسم مستعار شرکت میکردم تا به معلومات من نگاه شود.
شیوه کنونی پلیس امنیت اخلاقی را قبول نداریم
معاون رئیس جمهور گفت: چیزی به اسم گشت ارشاد نداریم؛ پلیس امنیت اخلاقی داریم البته این شیوه را قبول نداریم؛ آن چیزی که در شورای انقلاب فرهنگی مصوب شد چنین نبود.
وی درباره قانون حجاب گفت: هر کشوری پوششی دارد و اینکه بگویم در کشوری آزادی مطلق است، اینطور نیست. هر جایی متناسب با فرهنگ، نوع سنتها و باورهای خود نوع پوششی را انتخاب میکند.
وی درباره قطعنامه آمریکا و درخواست برای حذف ایران از کمیسیون مقام زن، گفت: اسمش این است صدای زنان را میشوند اما این صدا اگر مطابق با سیاستهای آنها نباشد و یا موجب چند صدایی شود و یک صدایی استکبار را بشکند، خفه میکنند.
خزعلی اعلام کرد: سال گذشته با ۴۳ رأی از ۵۴ عضو کمیسیون مقام زن، ایران عضو این کمیسیون شد. سال گذشته فعالیت خوبی را در نشست کمیسیون مقام زن داشتیم. اما امسال با دروغهایی که منتسب به جریانات اخیر شد و با ادعای قتل زنان توسط حکومت از سوی رسانههای خارجی، علیرغم اینکه ادعا میکنند دنبال حقوق زن هستند ولی اینچنین نیست.
تعرض به زنان بازداشت شده صحت ندارد
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، در پاسخ به پرسشی درباره ماجرای تعرض به زنان بازداشت شده در زندانها که توسط برخی رسانههای خارجی مطرح شده است، بیان داشت: آیا کفایت میکند از رسانهای مطلبی مطرح کنید که حتی نماینده او در ایران حاضر نیست؟
خزعلی تصریح کرد: مطالب را مستند بگویند و مستند بخواهند. من امروز زندان بودم و با زندانیان صحبت کردم و در جریان مسائلی که از لحظه دستگیری با آن مواجه بودند، قرار گرفتم.
وی اعلام کرد: ابداً و اصلاً به این مطلب برخورد نکردم و اگر کسی ادعا دارد باید سند بیاورد. از این اتهامات کم در این ۴۰ سال به ما زده نشده است و مساله جدیدی نیست. اگر مطلبی را میشنوید، سند بخواهید.
سرانجام پیگیری حق خروج زنان از کشور بدون اذن همسر
معاون رئیس جمهور در پاسخ پرسشی در مورد حق خروج زن بدون اذن شوهر از کشور گفت: مساله حق خروج زنان از کشور بدون اذن همسر جزو برنامه فقهی حقوقی معاونت امور زنان و خانواده است و اداره حقوقی این معاونت در حال پیگیری این امر است تا به نتیجه رسد.
با بالغ همسری موافقم
خزعلی ددر پاسخ به پرسش دیگری درباره کودک همسری گفت: هیچ کس ازدواج اجباری را تأیید نمیکند و این امر ابداً در قانون وجود ندارد. از روزهای نخستی که کار را شروع کردم عرض کردم با «بالغ همسری» موافقم.
وی گفت: بلوغ باید از نظر فکری و جسمی در افراد وجود داشته باشد. واقعیاتی در جامعه است که نباید اینها نادیده گرفته شود. اگر بگوییم قبل ۱۸ سال حق نداری ازدواج کنی، شاید این ازدواج غیر قانونی و بدون نظارت انجام شود و حتی بارداری انجام گیرد. قانون باید انعطاف داشته باشد.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: ازدواج اجباری محکوم است. ائمه جمعه در استانها به دنبال تغییر این فرهنگ هستند که برخی بچههای کوچک را ترغیب به ازدواج میکنند. باید فرهنگ سازی شود.