به گزارش مشرق، نگرانی سازمان جهانی بهداشت پس از آن اعلام شد که چین تا حد زیادی محدودیتهای کرونایی را کاهش داده است.
سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که تأخیر در واکسیناسیون میتواند منجر به مبتلا شدن تعداد زیادی از افراد آسیبپذیر در چین شود.
تدروس ادهانوم دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در یک نشست مطبوعاتی گفت که سازمان ملل متحد در مورد شدت کووید ۱۹ در چین به ویژه در مورد وضعیت پذیرش در بیمارستانها و بخش مراقبتهای ویژه، به اطلاعات بیشتری نیاز دارد تا بتواند ارزیابی جامعی از خطر گسترش کووید شدید داشته باشد.
همچنین برخی از کارشناسان نیز هشدار دادهاند که گسترش کنترل نشده کووید ۱۹ در چین میتواند باعث ظهور گونههای جدیدی شود که ممکن است پیشرفتهای جهانی برای مهار این بیماری همهگیر را با خطر مواجه کند.
در همین حال، وزارت بهداشت ژاپن روز گذشته ۱۸۴ هزار و ۳۷۵ مبتلای جدید به کرونا را در سراسر این کشور شناسایی و تأیید کرد که تنها در این روز ۳۳۹ نفر در اثر این ویروس در ژاپن جان باختهاند.
این در حالی است که وضعیت بیماری کرونا در برخی از کشورهای اروپایی نیز چندان مساعد نیست و همچنان، شاهد موارد بالای ابتلاء و مرگ و میر بیماران کرونایی در این منطقه از دنیا هستیم.
مسعود یونسیان عضو کمیته علمی کشوری کرونا، با اشاره به وضعیت کرونا در مناطق ۶ گانه سازمان جهانی بهداشت، گفت: به جز کشورهای غرب اقیانوس آرام مانند ژاپن، کره و برخی کشورهای شرق آسیا، استرالیا و اقیانوسیه، در پنج منطقه دیگر سازمان جهانی بهداشت، وضعیت کرونا نسبتاً پایدار بوده است.
وی با عنوان این مطلب که بهتر است ابتدا وضعیت بیماری را رصد کنیم و به جای پیشگویی، هر وقت که نشانههایی از افزایش موارد کرونا را دیدیم، آن وقت هشدار دهیم، افزود: نمیتوان جامعه را همیشه در محدودیت قرار داد. البته باید تلاش ما پوشش مناسب واکسیناسیون و مصون سازی افراد باشد. بنابراین در حال حاضر شواهدی نداریم که بگوییم در آینده نزدیک، میان مدت و یا بلندمدت، زمان موج بعدی کرونا را پیش بینی کنیم.
در همین حال، شهنام عرشی سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، در واکنش به اوج گیری مجدد کرونا در چین، گفت: به نظر میآید موجی در حال شروع و شیوع است و البته به نظر میرسد اطلاع رسانی چین، درباره سویههای در گردش و میزان ابتلاء و مرگ و میر، واقعی نیست.
وی در خصوص وضعیت بیماری کرونا در کشور خودمان نیز افزود: احتمال میدهیم در اسفند ماه، با موجی از سویه های جدید اومیکرون در کشور مواجه شویم.
عرشی با عنوان این مطلب که همه گیری سویه های اومیکرون بالا است، اما شدت و مرگ و میر آن کمتر است، تاکید کرد: فعلاً هر آنچه با موجهای جدید بیماری کووید ۱۹ مواجه شویم، از سویه های اومیکرون است.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که در ابتدای فصل زمستان هستیم و روزهای سرد باعث میشود پنجرهها در محیطهای عمومی بسته بماند و چرخش ویروس را شدت ببخشد. در همین حال، بیماری آنفلوانزا را نیز داریم که ترکیب این دو با یکدیگر، میتواند خطرناکتر شود.