به گزارش مشرق، محققان موسسه سلامت جهانی بارسلونا اسپانیا در این مطالعه به بررسی ۵,۵۳۱ زن در شهر حیدرآباد هند پرداختند.
محققان هشدار دادند زنانی که در معرض بالا آلودگی هوا بودند به شکل قابل توجهی با خطر بیشتر ابتلا به فشارخون بالا روبرو بودند.
در این مطالعه، تیم تحقیق فشارخون سیستولیک و دیاستولیک شرکت کنندگان را بررسی کرده و قرارگیری سالانه آنها را در معرض ذرات ریز (PM۲.۵) و کربن سیاه برآورد کردند.
محققان مشاهده کردند تمامی شرکت کنندگان در معرض میزان بالا ذرات ریز بیش از حدمجاز ۱۰ µg/m³ که از سوی سازمان بهداشت جهانی اعلام شده است، بودند. میانگین اندازه ذرات در این مطالعه که شرکت کنندگان در معرض آن قرار داشتند ۳۳ µg/m۳ بود.
براساس اندازه گیری فشارخون، تقریباً نیمی از شرکت کنندگان (۴۶ درصد) مبتلا به فشارخون بالا تشخیص داده شده بودند حال آنکه تعداد زیادی از انها هم بیماری شان بدون تشخیص و درمان باقی مانده بود.
نتایج نشان داد به ازای افزایش هر ۱µg/m۳ در قرارگیری در معرض PM۲.۵، افزایش ۴ درصدی شیوع فشارخون در زنان روی می دهد. وجود این رابطه در زنان ضعیف تر بود.
«کاترین تون»، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «مکانیسم نقش آلودگی هوا در فشارخون بالا شامل التهاب و فشار اکسایشی است که ممکن است منجر به بروز تغییراتی در عملکرد عروقی شود.»