به گزارش مشرق، در حالی که قرار است اصلاحات بازنشستگی جنجالی دولت فرانسه فردا پنجشنبه در معرض یک رایگیری مهم قرار بگیرد، اتحادیههای کارگری معترض این کشور روز چهارشنبه نیز اعتراضات و اعتصابات سراسری و گستردهای را علیه این اصلاحات ترتیب دادند تا فشار بر قانونگذاران را حفظ کنند.
به نوشته پایگاه شبکه «بلومبرگ»، اعتراضات امروز همزمان با نشست کمیته پارلمانی مشترک تدوین لایحه این اصلاحات برگزار شد. فردا پنجشنبه قرار است این لایحه در هر دو مجلس پارلمان فرانسه به رایگیری مهمی گذاشته شود. این کمیته با وجود فشارهای فزاینده اعتراضات در چند روز گذشته، بند افزایش حداقل سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۴ سال را در لایحه حفظ کرد.
اعتصابهای روز چهارشنبه فرانسه اختلال در حملونقل ریلی را موجب شد به نحوی که بالغ بر سه پنجم قطارهای بین شهری منطقه پاریس طبق اعلام سازمان ملی راهآهن فرانسه لغو شدند.
اعتصابهای امروز فرانسه همچنین سبب شد سازمان هوانوردی این کشور ۲۰ درصد از پروازها را در فرودگاه «اورلی» شهر پاریس کاهش دهد. اعتصابها به روال روزهای قبل تحویل سوخت از پالایشگاههای چند شرکت نفتی شامل «توتال انرژیز» و «اکسون موبیل» را هم با اخلال مواجه کردند.
انباشت زباله در شهر های مختلف فرانسه از جمله شهر پاریس حالا تبدیل به مشهودترین نشانه اعتراضات و اعتصابها شده است. به نوشته بلومبرگ، اعتصاب رفتگران شهر پاریس به رها شدن و انباشت بالغ بر ۷۰۰۰ تن زباله در این شهر طی روزهای اخیر منجر شده و اختلاف دولت فرانسه با شهردار سوسیالیست شهر پاریس بر سر مدیریت انباشت زباله را تشدید کرده است.
اتحادیه تجاری پوشش دهنده رفتگران فرانسوی اعلام کرده که اعتصاب آنها مجددا تمدید شده و تا روز دوشنبه هفته بعد ادامه خواهد یافت.
دولت فرانسه در آمار و ارقامی موقتی ادعا کرده که تعداد کارگران دولتی شرکت کننده در اعتصاب های روز چهارشنبه به میزان چشمگیری کاهش یافته است.
«اولیویه وران»، سخنگوی دولت فرانسه بعد از یک نشست هفتگی کابینه دولت پاریس همچنان با حفظ موضع قبلی این دولت گفت، اعمال تغییرات برای حفظ نظام بازنشستگی در فرانسه با تداوم روند مسن شدن جمعیت ضرورت دارد.
«فرانسوا اولاند»، رئیس جمهور سابق فرانسه در مصاحبهای هشدار داد، چنانچه اعتصابها و اعتراضات به همین منوال ادامه یابند، سالها تلاش در این کشور برای جذب سرمایهگذاری خارجی به خطر خواهد افتاد.
او به شبکه بلومبرگ گفت: «خطری که وجود دارد خطر ادامه نزاع بعد از رای گیری است و حتی اگر که این خطر کم باشد، همچنان به شکل موثر به منصرف ساختن سرمایهگذاران از آمدن به فرانسه منجر میشود.»
اولاند از ماکرون که زمانی در دولتش وزیر اقتصاد بود خواست با اتحادیهها درباره جنجالی ترین قسمت طرحش یعنی افزایش سن بازنشستگی گفتگو کند.
رایگیری که فردا در محل مجلس ملی، یکی از دو مجلس اصلی پارلمان فرانسه، درباره این طرح برگزار خواهد شد به سبب اینکه ماکرون در انتخابات سال گذشته میلادی اکثریتش را در آنجا از دست داد با ریسک برای این طرح همراه خواهد بود.
حزب ماکرون تلاش کرده تا حمایت جمهوریخواهان محافظهکار که به طور سنتی از افزایش سن بازنشستگی حمایت کردهاند جلب کند اما پیشبینی ها نشان میدهند کلیت این اصلاحات با خطر شکست روبرو است.
دولت فرانسه در صورتی که در محاسباتش متوجه وجود ریسک بالای شکست برای این اصلاحات در رایگیری در پارلمان شود ممکن است با توسل به یک بند قانون اساسی مشهور به بند ۴۹.۳ پارلمان را دور بزند اما این کار هم خشم معترضان و هم خطر رای عدم اعتماد به دولت پاریس را افزایش میدهد.
«لوران برژه»، رهبر اتحادیه تجاری مهم «سی.اف.دی.تی» فرانسه از ماکرون خواست تا پارلمان را دور نزند و هشدار داد حمایت این اتحادیه از اعتصابها در آینده وابسته به چگونگی تصویب این لاحیه است.