کد خبر 1478996
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۵

دستیار وزیر و مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه از عزیمت هیأت ایرانی تا اواخر هفته به عربستان برای بررسی روند بازگشایی سفارتخانه ایران در ریاض و سرکنسولگری در جده خبر داد.

به گزارش مشرق، علیرضا عنایتی دستیار وزیر امور خارجه و مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه امروز (یکشنبه) ۲۰ فروردین ماه در گفت‌وگویی درباره توافق اخیر ایران و عربستان و اعزام هیأتی از ایران به عربستان برای بازگشایی سفارتخانه ایران در ریاض و سرکنسولگری در جده، اعلام کرد: هیأت طرف ایرانی در وزارت خارجه مراحل نهایی خود را می‌گذراند. کارهای اجرایی انجام شده و پیش بینی ما این است که تا اواخر هفته به عربستان سعودی عزیمت کند.

وی که با خبرگزاری ایران پرس گفت‌وگو می‌کرد، افزود: رایزنی‌های اولیه را با عربستان انجام دادیم و این هیأت‌ در قالب دو هیأت جداگانه برای ترمیم وضعیت یکی در جده و دیگری در ریاض مستقر خواهد شد و ان‌شاءالله آمادگی برای بازگشایی سفارتخانه و سرکنسولگری ایران در ریاض و جده.

به گزارش فارس، وزارت امور خارجه عربستان سعودی نیز شامگاه شنبه ۱۹ فروردین ماه از اعزام یک هیأت از این کشور به جمهوری اسلامی ایران خبر داد و اعلام کرد: این هیأت فنی برای بررسی مکانیسم‌های بازگشایی سفارت این کشور در تهران و سرکنسولگری در مشهد، عازم ایران شده است.

عنایتی در این گفت‌وگو به مذاکرات روز پنجشنبه ۱۷ فروردین ماه در پکن بین حسین امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان وزرای خارجه ایران و عربستان سعودی اشاره کرد و افزود: یک دور گفت‌وگوی خصوصی و یک دور گفت‌وگوی عمومی بین وزرای خارجه در پکن برگزار شد و براساس توافق صورت گرفته، اقدامات لازم در راستای بازگشایی سفارتخانه‌ها، تبادل سفرا و روسای نمایندگی‌ها در حال انجام است.

وی همچنین به موافقتنامه‌های قبلی بین دو کشور اشاره کرد و افزود: تأکید براجرای موافقتنامه‌هایی که در سال‌های گذشته بین دو کشور حاصل شده از جمله موافقتنامه‌های امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی از دیگر موارد ذکر شده در این توافق است.

عنایتی همچنین در این گفت‌وگو به موافقتنامه حمل و نقل هوایی اشاره کرد و افزود: براساس این موافقتنامه مقرر شد پروازهای دو کشور به یکدیگر از سر گرفته شود که می‌توان آن را تعریف یک ارتباط مردمی در باب مناسبات ایران و عربستان سعودی تفسیر و تبیین کرد.

دستیار وزیر خارجه همچنین در بخش دیگری از این گفت‌وگو اظهار داشت: ایران، پل ترانزیتی از جنوب خلیج فارس به شمال آن می‌تواند به عنوان مسیری کاملا مطمئن به رشد و شکوفایی منطقه کمک کند.کالاهایی که در بنادر عربستان سعودی ترخیص می‌شود یا امکان صادات مجدد پیدا می‌کند می‌تواند از طریق ایران به شمال ارسال شود.

منبع: فارس

برچسب‌ها