به گزارش مشرق، حجتالاسلام ناصر رفیعی سخنرانی مذهبی و کارشناس دینی در سخنرانی با اشاره به آداب وداع با ماه رمضان اظهار داشت: جابر بن عبد اللّه انصاری میگوید: در آخرین جمعه ماه رمضان، خدمت پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله رسیدم. چون مرا دیدند، به من فرمودند: «ای جابر! این آخرین جمعه ماه رمضان است. با آن خداحافظی کن. دَخَلتُ عَلی رَسولِ اللّهِ صلّی الله علیه و آله فی آخِرِ جُمُعَةٍ مِن شَهرِ رَمَضانَ، فَلَمّا بَصُرَ بی، قالَ لی: «یا جابِرُ، هذا آخِرُ جُمُعَةٍ مِن شَهرِ رَمَضانَ، فَوَدِّعهُ»
وی افزود: جابر میپرسد چگونه با این ماه وداع کنم؟ چه بگویم و ایشان میفرماید: وقُل: اللّهُمَّ لا تَجعَلهُ آخِرَ العَهدِ مِن صِیامِنا إیاهُ، فَإِن جَعَلتَهُ فَاجعَلنی مَرحوماً، ولا تَجعَلنی مَحروماً. فَإِنَّهُ مَن قالَ ذلِک ظَفِرَ بِإِحدَی الحُسنَیینِ، إمّا بِبُلوغِ شَهرِ رَمَضانَ [مِن قابِلٍ]، وإمّا بِغُفرانِ اللّهِ ورَحمَتِهِ؛ خداوندا! آن را آخرین روزه داریِ ما در این ماه قرار مده، و اگر چنین قرار دادی، مرا آمرزیده قرار بده و محرومم مگردان! هرکس چنین بگوید، به یکی از دو نیکی میرسد: یا به ماه رمضان آینده میرسد، یا به آمرزش و رحمت خدا نایل میشود».
رفیعی تصریح کرد: هر دو این اتفاقات خوب است، اگر انسان زنده باشد و ماه رمضان بعدی را درک کند، اتفاق خوبی است و یا اگر از دنیا رفت، آمرزیده از دنیا برود، خوب است که حضرت هم فرمودند إِحدَی الحُسنَیینِ یعنی یکی از این دو نیکی. این فرمایش رسول خدا راجب به وداع با ماه رمضان است.
فیلم این سخنرانی را اینجا مشاهده کنید:
این سخنران مذهبی گفت: من یک سری اعمال امشب را از روایات خدمت شما عرض میکنم، یکی از نکات بسیار مهم احیای امشب است که در روایت دارد امیرالمومنین (ع) به هیچ وجه شب عید را نمیخوابیدند، میفرمودند کمتر از شب قدر نیست و در این روایت دارد که رسول خدا (ص) فرمود کسی شب عید فطر را احیا بگیرد، قلبش نمیمیرد و همیشه سرزنده است
وی افزود: در روایت دارد امشب خواندن سه تا سوره از قرآن خیلی تأکید شده است، سید بن طاووس در اقبال میگوید: روایت شده که مقید بودند بزرگان ما به قرائت این سه سوره، یکی انعام، یکی «کهف»، یکی «یس»، حالا همه را هم نتوانستید بخوانید لااقل «یس» را امشب بخوانید و گفتن صد مرتبه استغفر الله و اتوب الیه، دو تا نماز از امیرالمومنین نقل شده است. یک نماز هم از پیغمبر خدا نقل شده است. حضرت امیر در شب قدر دو تا نماز میخواند. در روایت دارد احدی این نماز را نمیخواند و چیزی از خدا نمیخواهد مگر اینکه خدا به او میدهد. حالا ممکن است عین حاجت خودش هم نباشد ولی بالاخره دستش را خالی نمیگذارد.
رفیعی ادامه داد: نماز اول حمد و هزار قل هو الله در رکعت اول و رکعت دوم حمد و یک قل هو الله. نماز دوم حمد و صد قل هو الله در رکعت اول، حمد و یک قل هو الله در رکعت دوم. این روایتی است که از حضرت امیر (ع) است، اما روایتی هم از رسول خدا (ص) است، رسول خدا فرمود: اگر کسی این نماز را شب عید بخواند روز قیامت میتواند اهل بیتش را شفاعت کند. این نماز در واقع یک نوع تضمین و یک نوع در واقع پشتوانهای برای خانوادهها است که اگر مردی یا زنی این نماز را بخواند میتواند روز قیامت اهل بیت (ع) خودش را شفاعت کند.
این سخنران مذهبی گفت: کسی که شب عید فطر 6 رکعت نماز بخواند، یعنی سه تا دو رکعت بخواند، در هر رکعتی حمد و پنج قل هو الله، سه تا نماز مثل نماز صبح منتهی در هر رکعتی یک حمد و پنج قل هو الله بخواند، میتواند خانوادهاش را شفاعت کند.