کد خبر 1486517
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۱:۳۳

سرزمین های اشغالی به وضعیتی رسیده است که در هر لحظه پتانسیل شروع درگیری میان گروه های فلسطینی و رژیم صهیونیستی وجود دارد.

سرویس جهان مشرق - در حال حاضر رژیم صهیونیستی در یک سیاه چاله امنیتی قرار دارد که کورسوی امیدی برای خروج از آن در حال حاضر وجود ندارد. رژیم صهیونیستی حدود پنج سال است که درگیر یک بحران سیاسی در داخل خود است که در چند ماه اخیر با روی کارآمدن مجدد نتانیاهو به اوج خود رسیده است.

از مهم ترین پیامد های این بحران، ایجاد شکاف و بحران در مهم ترین بخش و بدنه حیاتی رژیم صهیونیستی، یعنی ساختار نظامی- امنیتی آن است. در چند ماه اخیر که وضعیت تنش ها در رژیم صهیونیستی به اوج رسیده است، نیروهای نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در نامه های گروهی تهدید به استعفا و نیروهای ذخیره آن تهدید به عدم فرمانپذیری و حضور در دروه های آموزشی کرده اند. همزمان با این موضوع، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، گالانت، وزیر جنگ را به دلیل انتقاد از طرح اصلاحات قضائی برکنار کرد تا مسئله بحرانی تر از قبل شود. ساختار نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی برای صهیونیست ها، ‌ حکم مرگ و زندگی را دارد. آسیب به ساختار نظامی- امنیتی آن، به معنای اتمام کار رژیم صهیونیستی است.

همزمان با این مسئله، تحولات منطقه به ضرر صهیونیست ها در حال پیش رفتن است. طرح ناتوی عبری - عربی بر علیه ایران شکست خورده و کشورهای عربی که اقدام به برقرار رابطه سیاسی با رژیم صهیونیستی کرده بودند، ‌ در حال کاهش سطح روابط خود با این رژیم هستند. از سوی دیگر روابط کشورهای غربی با ایران در حال بهبود پیدا کردن است که این امر برای رژیم صهیونیستی یک شکست کامل محسوب میشود. محور مقاومت روز به روز در حال تقویت شدن است و حملات، اقدامات و طرح های رژیم صهیونیستی نتوانسته است مانع از رشد روز افزون قدرت محور مقاومت در منطقه شود.

سیما شین، رئیس میز ایران در مؤسسه مطالعات امنیت ملی (INSS) رژیم صهیونیستی در همایشی با موضوع همگرایی و انجسام جبهه های امنیتی در پس‌زمینه بحران داخلی اسرائیل گفت: «ما از نظر امنیت ملی اسرائیل، در یک مقطع زمانی بسیار تاریکی قرار داریم، یک رویداد در اینجا در حال رخ دادن است. در اینجا، شاید به اشتباه، تصور شده است علت اصلی ضعف فعلی اسرائیل، وقایع داخلی و تلاش برای به چالش کشیدن اسرائیل است. اما تا آنجا که به اسرائیل مربوط می شود، ما در نقطه ای از همگرایی تحولات امنیتی بسیار منفی بر علیه اسرائیل هستیم، این مسئله را نمی توان نادیده گرفت.»

به مسائل فوق، بحران در رابطه میان آمریکا و رژیم صهیونیستی را که مهم ترین متحد و پشتیبان خارجی صهیونیست ها برای ادامه حیات آن محسوب میشوند را باید اضافه کرد. در چند ماه اخیر رابطه سیاسی میان رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی از جمله ایالات متحده آمریکا به یک سطح بحرانی رسیده است.

با روی کار آمدن مجدد دولت نتانیاهو، تنش و اصطحکاک با سازمان های مقاومت فلسطینی به اوج خود رسیده است و در کمتر از پنج ماه، شاید بتوان گفت چیزی در حدود بیش از ۱۰۰ راکت به سمت سرزمین های اشغالی شلیک شده است.

در پنج ماه اول دولت نتانیاهو، ‌ همزمان با اوج گرفتن درگیری های داخلی، ‌ تنش، درگیری و زدخورد میان نظامیان رژیم صهیونیستی و فلسطینیان شدیدا افزایش داشته است. فلسطینیان نیز به صورت متقابل دست به حملات استشهادی بی سابقه ای زده اند که باعث موجی از وحشت و نارضایتی در سرزمین های اشغالی شده است.

مهم ترین مسئله در این چند ماه، پاسخ های موشکی سازمان های مقاومت فلسطین به اقدامات تهاجمی رژیم صهیونیستی بر علیه فلسطینیان و تعرض به حریم مسجدالاقص است که طی این اتفاقات در ماه مبارک رمضان، ‌ سازمان های محور مقاومت، در برنامه ای هماهنگ، اقدام به شلیک موشک به سرزمین های اشغالی برای ارسال پیام هشدار به این رژیم درباره عواقب و تبعات اقدامات آن کردند.

حملات راکتی محدود و هشدار آمیز از غزه، جنوب لبنان، سوریه باعث شد تا صهیونیست ها پیام واضحی از محور مقاومت دریافت کنند. آنها به خوبی متوجه این مسئله شده اند که شرایط تغییر کرده و در صورت اقدام اشتباه، با جهنمی از حملات موشکی از همه جهات مواجه خواهند شد. این موضوع باعث شد تا نتانیاهو بعد از حملات موشکی درماه رمضان، دستور دهد تا پایان ماه رمضان هیچ صهیونیستی در محوطه مسجدالاقصی حضور پیدا نکند.

اما در حال حاضر به زمان برگزاری مراسم صهیونیستی رژه پرچم ها در قدس اشغالی نزدیک می شویم، مراسمی صهیونیستی که سازمان های مقاومت فلسطین نسبت به برگزاری آن در اطراف مسجد الاقصی شدیدا حساس هستند.

رژه روز پرچم هرساله به مناسبت اشغالی قدس در جریان جنگ شش روز در سال ۱۹۶۷ برگزار میشود. راه پیمایان صهیونیست با عبور از باب العمود وارد شهر قدیمی بیت المقدس شده و با عبور از محله های مسلمان نشین به سمت دیوار ندبه می روند. آنها در این مراسم با خواندن سرودها و شعارهایی با مضامین نژادپرستی همچون مرگ بر اعراب، توهین به مقدسات اسلامی، وارد کردن خسارت به مغازه های فلسطینیان و ... وضعیت محله های ملسمان نشین را مختل میکنند و باعث ایجاد درگیری با فلسطینیان میشوند. گروه های افراطی صهیونیست ها از جمله طرفداران برگزاری مراسم رژه پرچم در قدس اشغالی هستند.

با شرایط فعلی در سرزمین های اشغالی و وضعیت بحرانی امنیتی - نظامی رژیم صهیونیستی، باید دید آیا مقامات صهیونیستی ریسک انجام این مراسم نژادپرستانه را انجام خواهند داد یا نه و چنانچه به خود جرعت دهند تا این مراسم را در قدس اشغالی برگزار کنند، احتمالا باید خود را آماده دور دیگری از درگیری با سازمان های مقاومت فلسطینی کنند.