موشک هایپر سونیک «فتاح» جدیدترین دستاورد را هبردی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز رونمایی شد.

به گزارش مشرق،صبح امروز( ۱۶ خرداد) موشک هایپرسونیک «فتاح» به عنوان جدیدترین دستاورد راهبردی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه و سردار سرتیپ امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه رونمایی شد.

ویژگی خارق‌العاده موشک هایپرسونیک «فتاح»

موشک هایپرسونیک «فتاح» را باید جزو پیشرفته‌ترین نسل موشک‌های موجود در جهان دانست که تاکنون هیچ سیستم پدافندی برای مقابله با آن ساخته نشده است.

از سویی جمهوری اسلامی ایران با رونمایی از موشک هایپرسونیک «فتاح» که به گفته سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دنیا کم‌نظیر است؛ جزو چهار کشور دارای این فناوری شد.

این ابرموشک که از فناوری تک بهره برده است، موشکی رادارگریز است که مسیر آن می تواند بعد از شلیک تغییر می کند.

مانور در سرعت سرسام آور و غیرقابل پیش بینی بودن مسیر هم از دیگر ویژگی های موشک فتاح است.

توان عبور از سامانه های موشکی موجود هم از ویژگی های دیگر « فتاح» است.

نکته قابل توجه دیگر اینکه تا به امروز سیستم دفاع موثر برای مقابله با این ابرموشک پیشرفته اختراع نشده است.

این موشک با قابلیت‌های تاکتیکی، به دلیل برخورداری از پیشران سوخت جامد نازل متحرک مرحله دوم، قابلیت دستیابی به سرعت‌های بسیار بالا و همچنین انجام مانورهای مختلف در داخل و خارج از جو زمین به منظور غلبه بر انواع سامانه‌های دفاع هوایی دشمن را دارد.

برد موشک فتاح ۱۴۰۰ کیلومتر و سرعت آن پیش از اصابت به هدف ۱۳ تا ۱۵ ماخ است.

 این موشک جدید  از همه سامانه های سپر موشکی عبور می‌کند. این موشک سامانه های ضد موشکی دشمن را هدف قرار می دهد و یک جهش بزرگ نسلی در حوزه موشکی است.

سرلشکر سلامی: به دانش تنوع‌بخشی ساخت سامانه‌ها رسیده‌ایم

 سرلشکر سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران صبح امروز (۱۶ خرداد) در آیین رونمایی از موشک هایپرسونیک فتاح گفت: هیچ‌وقت نمی‌شود حقیقت را کتمان کرد و واقعیت‌ها بالاخره خودشان را نشان می‌دهند.

وی افزود: یک واقعیت بسیار قویی و جدی که در کشور ما وجود دارد همین پیشرفت‌ها و جهش‌های فوق‌العاده است که در فناوری‌های پیشرفته حاصل می‌شود به خصوص در عرصه محصولات دفاعی از جمله موشک‌ها و پهپادها که با استفاده از فناوری‌های پیشرفته هوش مصنوعی و همه قابلیت‌های فنی که در طراحی و در ساخت قطعات اجزای حساس وجود دارد، الحمدلله در کشور ما صورت گرفته و ما به دانش و فناوری تنوع‌بخشی به انواع مختلف ساخت سامانه‌ها و تاکتیک‌پذیری سامانه‌ها در بخش‌های مختلف رسیدیم از جمله همین موشک فتاح که یک موشک مانورپذیر ماورای صوت است که قادر است صفحه حرکتش را در فضا به سادگی تغییر دهد و از کمند موشک‌های ضدموشک عبور کند.

وی افزود: این فناوری‌ها در جهان بسیار مدرن و پیشرفته  و البته برای خیلی کشورها ناشناخته هستند ولی به دست توانای جوانان ایرانی، مومن و انقلابی این ناشناخته‌ها و مجهولات به معلومات تبدیل شده و امروز شاهد درخشش جوانان مومن و دانشمند هستیم.‌

رئیسی: پیشرفت موشکی کشور با تهدید دشمن متوقف نخواهد شد

 آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور هم در این مراسم اظهار داشت: امروز روز بسیار خوبی است زیرا شاهد دستاورد بزرگی از نیروهای مسلح بویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بخش هوافضای سپاه هستیم؛ باید خداوند را سپاسگزاری کنیم بخاطر این روحیه و اقتداری که به جمهوری اسلامی ایران مرحمت کرده است.

وی ادامه داد: اولین مؤلفه قدرت و اقتدار در ملت ما ایمان است؛ در تعبیر رهبری معظم انقلاب که در ۱۴ خرداد فرمودند ایمان به عنوان یک مؤلفه مهم محسوب می‌شود؛ آنچه از سال ۴۲ و۲۲ بهمن ۵۷ و سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی کشور ما را حفظ کرد ایمان مردم بود. آنچه این مدت ملت ما را پیش برده و علی رغم خواست دشمنان گام‌های بزرگی را برداشته در پرتو ایمان و امید بوده است لذا همواره به عنوان یک مؤلفه مهم در اقتدار، ایمان و امید باید پاس داشته شود. آن روزی که طهران مقدم در مجموعه هوافضای سپاه فعالیت خود را با اراده فرمانده معظم‌کل قوا آغاز کرد شاید کسی گمان نمی‌برد پدیده‌هایی نو که برای همه جهانیان خیره کننده باشد، بوجود بیاید؛ امروز از این دستاورد مهم و بزرگ که به دست فرماندهی نیروی هوافضای سپاه رونمایی شد جای شکرگزاری دارد.

رئیس‌جمهور با اشاره به دستاوردهای نیروی هوا فضای سپاه گفت: مجموعه نیروی هوافضای سپاه کارهایی که انجام می‌دهد بر پایه دانش و علم است موضوعی که در کشور ما این علم و دانش در صنایع موشکی و دفاعی و نظامی بومی شده و وارداتی نیست. صنعت موشکی و دفاعی ما امروز در حالی، پیشرفته است که در دوران دفاع مقدس با وجود آن‌که تهران و سایر شهرهای کشور را موشک باران می‌کردند، قدرت دفاعی نداشتیم لذا از همان موقع تلاش‌ها برای مستقل شدن در حوزه دفاعی آغاز شد و این‌گونه قدرت بازدارندگی بوجود آمد.

وی توان دفاعی ایران را صلح آمیز دانست و تاکید کرد: این قدرت و توان برای کشورهای منطقه نقطه امنیت و صلح پایدار است. برخی مسئولان کشورهای منطقه در دیدارهای اخیری که با آنها داشتم عنوان می‌کردند که ایران یار روزهای سخت است و اگر نبود تلاش‌های حاج قاسم سلیمانی و نیروی قدس سپاه و دفاعی که ایران از ما در برابر هجوم تکفیری‌ها و داعشی ها، از کشورشان چیزی باقی نمانده بود.

رئیس جمهور گفت: قدرت نظامی و دفاعی و موشکی ایران، بازدارندگی دارد البته نه فقط از هجوم بلکه از فکر هجوم هم بازدارندگی ایجاد می‌کند؛ این قدرت موشکی معنایش آن است که منطقه از شر اشرار و تعرض بیگانگان در امان بماند لذا پیام آن به مردم منطقه، پیام امنیت است و پیام آن به کسانی که به ایران فکر تعرض دارند این است که جمهوری اسلامی کشوری قدرتمند است و قدرت او برای حمایت از ملت ایران و مظلومان عالم است.  مردم منطقه وقتی چنین رونمایی صورت می‌گیرد ابراز خوشحالی می‌کنند چون بر قدرت منطقه افزوده می‌شود. در واقع قدرت ایران یعنی قدرت منطقه و ملت‌های مظلوم لذا این پیام عزت و استقلال و بازدارندگی است. گاهی بیان شده است که ساخت موشک برای چیست که باید گفت این برای بازدارندگی است؛ موشک را برای این می‌سازیم تا مورد تعرض دشمنان قرار نگیریم از یک قدرتی برخوردار شویم که در ذهن دشمنان فکر تعرض هم ایجاد نشود. در واقع موشک برای موشک‌نزدن دشمنان است نه برای موشک زدن ما.

رئیس جمهور با اشاره با نقش شهید ظهرانی مقدم در توسعه موشکی کشور تاکید کرد: شهید طهرانی مقدم بعد از شهادتش شناخته شد و کسی خبری از فعالیت‌های او نداشت و روزی که این کار را شروع کرد می‌گفتند با این تحریم‌ها مگر امکان دارد ولی او همه تحریم‌ها را دور زد و آنها را بی اثر کرد و علی رغم‌همه تهدیدها وتحریم ها کارهای بزرگی را انجام داد و توان امنیتی کشور را بالا برد.

رئیسی گفت: این رونمایی پیامی هم به سایر صنایع کشور دارد که چگونه صنایع دفاعی و هسته‌ای علی رغم همه تهدیدها وتحریم‌ها پیشرفت داشته است ولی در سایر بخش‌ها چنین موضوعی را شاهد نیستیم لذا باید این علم و فناوری که داریم باید به سایر صنایع لبریز شود تا سایر صنایع هم از این فناوری‌ها بهره مند شود و کار صنعت در کشور رشد یابد.

وی افزود: به همه بخش‌های صنعتی می گویم که این یک درس است که می‌توان علی رغم همه تهدیدها و تحریم هایی که دشمن ایجاد می‌کند کارهای بزرگی در برابر چشم بیگانگان انجام داد، حتماً در صنعت خودروسازی و سایر صنایع می‌توان این فناوری را ایجاد کرد و کارهای بزرگ و ماندگار در جهت گره‌گشایی از زندگی مردم انجام داد؛ این کار مبتنی بر ایمان و امید قابل تحقق است. امروز دولت و نیروهای مسلح در یک عرصه تلاش می‌کنند؛ وحدت و انسجام همه نیروها مثال زدنی و در جهت پیشرفت کشور است؛ پیشرفتی که موجب شده تا دشمن عصبانی شود و خشم خود را در بعضی عرصه‌ها نشان دهد لذا به دشمن می‌گوئیم اگر از پیشرفت‌های کشور عصبانی هستید، عصبانی باشید چون این پیشرفت‌ها مردم را خوشحال می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: موشک فتاح در پرتو ایمان به خدا و مجاهدت‌های جمعی ساخته شده و از مؤلفه‌های اقتدار است. در دوران جنگ به این فکر افتادیم که ما باید خودمان حرکت کنیم و به سمت مستقل شدن در صنایع دفاعی، نظامی و موشکی برویم و امروز احساس می‌کنیم که این قدرت بازدارندگی به وجود آمده است.

رئیسی خطاب به دشمنان ایران تصریح کرد: ممکن است شما از قدرت نظامی و دفاعی و رفاه در زندگی مردم ما خشمگین شوید که این اشکالی ندارد چون آنچه مهم است کسب رضای خداوند و آفریدن اقتدار برای نظام و کشور است.

سردار حاجی‌زاده: «فتاح» توسط هیچ موشکی قابل انهدام نیست

سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آیین رونمایی از موشک هایپرسونیک فتاح گفت: موشکی که امروز رونمایی آن صورت گرفت، موشکی است که در دنیا کم‌نظیر است؛ به نحوی که با رونمایی این موشک ایران جزو چهار کشور دارای این فناوری شد.

وی افزود: موشک فتاح به دلیل فناوری‌ای که دارد، هیچ ضد موشکی برای آن وجود ندارد؛ در حالی که برای سایر سلاح‌ها مانند تانک، ناو، هواپیما و... موشک ضد آن وجود دارد و حتی برای سایر موشک‌ها هم ضدموشک‌هایی ساخته شده است، البته سپر موشکی‌ای که موفقیت زیادی داشته باشد، وجود ندارد؛ از سوی دیگر برای زدن یک موشک، باید سه موشک شلیک شود و این در حالی است که تقریباً قیمت یک ضد موشک ۲۰ برابر موشکِ هدف است. موشک فتاح به دلیل نوع حرکت آن که در جهات و ارتفاع مختلف است، توسط هیچ موشکی قابل انهدام نیست؛ برای اینکه موشک‌های ضدموشک طبق یک بردار مشخص حرکت می‌کنند که البته سرعت آن‌ها از سرعت کمی هم برخوردار است.

سردار حاجی‌زاده با بیان اینکه سرعت موشک فتاح ۱۳ ماخ است گفت: موشکی که دارای چنین سرعتی باشد، مقابله با آن ناممکن خواهد بود؛ همچنین برد این موشک هزار و ۴۰۰ کیلومتر تعیین شده که در محدوده هدف به‌صورت دقیق اصابت می‌کند. فعالیت‌های ما در این حوزه به ساخت این موشک خاتمه پیدا نمی‌کند، چون این مسیر را همچنان ادامه خواهیم داد تا هیچ دشمنی حتی تصور حمله به ایران را هم نکند.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران با تأکید بر اینکه فعالیت‌های موشکی از ابتدا تاکنون مورد حمایت و تأیید فرمانده معظم کل قوا بوده است، افزود: زمانی که گزارش ساخت این موشک را خدمت ایشان ارائه کردیم، معظم‌له نام «فتاح» را برای این موشک برگزیدند.

سردار حاجی‌زاده خاطرنشان کرد: همکاری‌های سپاه با دولت تاکنون در هیچ دولتی به اندازه دولت فعلی نبوده است؛ لذا از همکاری‌های وزارت دفاع نهایت سپاسگزاری را داریم.

برد موشک فتاح افزایش می‌یابد

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران همچنین در حاشیه رونمایی از موشک‌ هایپرسونیک «فتاح» در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره افزایش برد موشک فتاح اظهار داشت: موشک فتاح یک موشک مانورپذیر هایپرسونیک است که این نشان می‌دهد ایران چهارمین کشوری است که به چنین فناوری دست یافته است؛ این موشک ضد موشک ندارد؛ یعنی هر نقطه‌ای را که اراده کنید، می‌توانید در فاصله هزار و ۴۰۰ کیلومتری مورد اصابت قرار دهید و هیچ سلاحی هم نمی‌تواند با این موشک مقابله کند؛ علت این امر هم به استفاده از نازل‌های متحرک و مانورپذیر بودن سرجنگی آن باز می‌گردد.

سردار حاجی‌زاده افزود: موشک از دو قسمت تشکیل شده است که قسمت ابتدایی آن که سه متر و ۶۰ سامتی‌متر طول دارد و به تنهایی، یک موشک کامل است؛ یعنی هم موتور پیشران، هم کنترل و هم سر جنگی دارد، به قسمت دوم موشک این توانایی داده شده که در منطقه مورد تهدید دشمن و در فاصله چند صد کیلومتری از هدف در جهات مختلف، ارتفاعات مختلف و ترکیبی از این‌ها شروع به انجام مانور می‌کند که در چنین حالتی، مسیر حرکتی آن برای دشمن قابل محاسبه نخواهد بود و این به دلیل استفاده از سامانه‌ها و سیستم‌های کنترل بردار تراست است؛ بر این‌ اساس و به واسطه سرعت بالایی که دارد و تغییر مسیرهایی که انجام می‌دهد، چنانچه موشکی هم به سمت آن شلیک شود، این موشک به راحتی از آن عبور می‌کند.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه درخصوص انتخاب برد هزار و ۴۰۰ کیلومتری برای این موشک هم گفت: این‌ها همه بر اساس اهداف مورد علاقه است. اینکه موشک فتاح را با این برد ساختیم، مفهومش این نیست که موشک با برد دو هزار کیلومتر با این مشخصه را در آینده نخواهیم داشت؛ بلکه فعلاً بردش در همین حد است و در آینده، برد آن را اضافه‌تر هم خواهیم کرد.

برچسب‌ها