همزمان با ادامه محاصره مسیر مهم «لاچین» چند قانونگذار آمریکایی با ارائه لایحه‌ای به سنا خواستار افزایش فشار کاخ سفید بر جمهوری آذربایجان جهت خاتمه محاصره این مسیرمهم شدند.

به گزارش مشرق، چند قانونگذار آمریکایی با ارائه لایحه‌ای به سنا خواستار افزایش فشار کاخ سفید بر جمهوری آذربایجان جهت خاتمه محاصره مسیرمهم «لاچین» شدند.

خبرگزاری «نیوز آرمنیا» روز یکشنبه گزارش کرد که «آلکس پادیلا» و «مارکو روبیو» ۲ قانونگذار آمریکایی به تازگی لایحه‌ای دو حزبی به سنا ارائه کردند که در آن از ایالات متحده خواسته شده تا فشار بر جمهخوری آذربایجان را برای پایان دادن به محاصره کریدور لاچین افزایش دهد.

محاصره قره باغ توسط جمهوری آذربایجان باعث شده که بیش از ۱۰۰ هزار از ارامنه ساکن منطقه به نیازهای اولیه دسترسی نداشته باشند.

سناتور پادیلا در توییتی نوشت: «به همین دلیل است که لایحه دو حزبی ارائه کردم که این محاصره را محکوم کرده و از ایالات متحده می‌خواهم اقدام کند.»

نخست‌وزیر ارمنستان در گفت‌وگو با رئیس‌جمهور روسیه، بار دیگر درباره وضعیت در کریدور لاچین در منطقه قره‌باغ کوهستانی ابراز نگرانی کرد و آن را بحرانی خواند.

«نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان در دیدار با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در «سوچی»، وضعیت در کریدور لاچین و منطقه قره‌باغ کوهستانی را بحرانی خواند.

پاشینیان گفت: «فکر می‌کنم اکنون وضعیت محدوده مسئولیت صلح‌بانان روس در قره‌باغ کوهستانی مورد بحث قرار خواهیم داد. متاسفانه، وضعیت انسانی همچنان در آنجا حاد است و چند ماه است که گاز و برق ندارد. تاکید می‌کنم صلحبانان روس مواد غذایی در مقادیر محدود به این منطقه می‌رسانند. در کل، بحرانی انسانی در آنجا ادامه دارد.

سناتور روبیو نیز در توییتی نوشت : «مفتخرم که به الکس پادیلا در لایحه دو حزبی که انسداد مسیر لاچین را محکوم می‌کند، می‌پیوندم. ایالات متحده باید به پایان دادن این بحران انسانی کمک کند.»

این در حالی است که «لوئیس بونو» مشاور ارشد دولت آمریکا در مذاکرات قفقاز گفته که این کشور فعلا قصد تحریم باکو را ندارد .

بونو گفت: «اکنون زمان تحریم نیست. من اینجا هستم تا با هر دو طرف همکاری و آنها را به سمت صلح هدایت کنم. تحریم‌ها نتیجه معکوس خواهند داشت. تحریم ها در حال حاضر حتی در حال بررسی نیست.»

روسیه، از کشورهای مهم حاضر در مذاکرات باکو و ایروان بارها تاکید کرده اجرای توافقات سه‌جانبه بین روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان امکان دستیابی به توافق در قفقاز جنوبی را فراهم می‌کند.

منبع: فارس

برچسب‌ها