رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ایران گفت: غربی‌ها برای تأمین سوخت مورد نیاز ایران، ۲ سال و نیم وقت می‌خواستند، درصورتی که تولید سوخت ۲۰ درصد در کمتر از ۲ سال با همت جوانان غیور سازمان انرژی اتمی محقق شد.

به گزارش مشرق،«علی‌اکبر صالحی» با اشاره به بیانات اخیر رهبر انقلاب درباره توافق در عین حفظ زیر ساخت‌های هسته‌ای، گفت: ایشان در سخنرانی اخیر خود به جایگاه صنعت هسته‌ای اشاره مهمی کردند.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: رهبر انقلاب صنعت هسته‌ای را دارای چهار ویژگی عنوان کردند؛ اول اینکه نماد اقتدار ملی است. دوم اینکه پیشران صنعت است؛ یعنی کشوری که برخوردار از این صنعت باشد، می‌تواند صنایع دیگر را که در بالاترین سطح در صنعت هسته‌ای بکار گرفته می‌شود، با خود همراه کند و جلو ببرد.

وی ادامه داد: ویژگی سوم این است که صنعت هسته‌ای کاربری‌های متعددی در حوزه سلامت، کشاورزی، صنعت و انرژی دارد و چهارم اینکه صنعتی دروان‌زا است.

صالحی ابراز داشت: جا دارد به عنوان فردی که مدتی مسئول بوده و در حوزه صنعت هسته‌ای به طور تخصصی کار می‌کند، تشکر ویژه‌ای از مقام معظم رهبری داشته باشم که فرمودند این صنعت درون‌زاست یعنی با همت جوانان کشور پا گرفته است.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ایران یادآور شد: در این صنعت کسی کمکی به ما نکرده البته درست است که نیروگاه بوشهر به کمک روس‌ها ساخته شده، اما صنعت هسته‌ای ما محدود به بوشهر نیست و عرصه‌های مختلف را پوشش می‌دهد که اغلب آستانه‌های این صنعت به دست خود جوانان کسب شد.

صنعت هسته‌ای امروز قابل مقایسه با ۱۵ سال گذشته نیست

وی با اشاره به بخش دیگری از سخنان رهبر انقلاب درباره افزایش ۱۰۰ برابری فعالیت‌ها و دستاوردهای صنعت هسته‌ای، تصریح کرد: واقعاً همینطور است؛ اگر صنعت هسته‌ای را در ۲۰ سال اخیر بررسی کنید، قابل مقایسه با ۱۵ تا ۲۰ سال گذشته نیست. این جز با همت جوانان کشور میسر نبود.

شاید اگر محدودیت‌ها نبود با قدرت جلو نمی‌رفتیم

صالحی تأکید کرد: این دستاوردها و فعالیت‌ها، به‌رغم تمام محدودیت‌ها بوده است. البته جای تأمل دارد که اگر این محدودیت‌ها نبود، شاید با این توان و قدرت جلو نمی‌رفتیم. مثل غنی‌سازی ۲۰ درصدی که رهبر انقلاب بارها فرمودند ۲۰ درصد نمادی از تحقق اراده ملی است.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: زمانی که غربی‌ها گفتند سوخت ۲۰ درصد را به ایران نمی‌دهیم و ده‌ها شرط برای تأمین سوخت ۲۰ درصدی مورد نیاز ایران گذاشتند، کشور تصمیم به تولید آن گرفت.

غربی‌ها برای تأمین سوخت ۲۰ درصد، ۲.۵ سال وقت می‌خواستند

وی ادامه داد: خارجی‌ها می‌گفتند ایران بلوف می‌زند. اما وقتی تولید سوخت ۲۰ درصد در کمتر از ۲ سال با همت جوانان غیور سازمان انرژی اتمی محقق شد، حیرت‌زده شدند که ایران چگونه موفق به تولید شد. درصورتی که حتی برای تأمین سوخت مورد نیاز ایران، ۲ سال و نیم وقت می‌خواستند.

صالحی ضمن گرامیداشت یاد شهدای هسته‌ای گفت: هر کدام از این شهدا به نوع خود در تولید سوخت ۲۰ درصد، سهم داشتند و در رأس همه شهید شهریاری بود که کار بزرگی در بخش بزرگی از تحقیقات مربوط به سوخت ۲۰ درصد انجام داد.

بزرگترین مرکز رادیودارو شهریورماه افتتاح می‌شود

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی درباره مذاکرات هسته‌ای افزود: امیدوارم مذاکرات به در چارچوب برجام به نتیجه برسد. نشان دادیم که صنعت هسته‌ای ما زنده و پابرجاست. غنی‌سازی ۲۰ و ۶۰ درصد را انجام دادیم، فلز اورانیوم را تولید کردیم، چرخه سوخت را کامل کردیم، در حال ساخت بیمارستان بزرگی که در غرب آسیا نمونه است هستیم که طی یکی دو سال آینده افتتاح می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین در حال ساخت بزرگترین مرکز رادیودارو هستیم که امیدواریم بخش اول آن شهریورماه افتتاح شود. ساخت راکتور اراک هم تقریباً تمام شده و فقط باید دستوری داده شود تا راه‌اندازی شده و آزمایشات آن آغاز شود.

در برجام از بُعد فنی چیزی از دست ندادیم

صالحی گفت: در برجام در ظاهر محدودیتی را پذیرفتیم، اما چیزی از بُعد فنی از دست ندادیم. اما با قانون مجلس که رهبر انقلاب نیز به آن اشاره داشت، بلافاصله تولید سوخت ۲۰ درصد را آغاز کردیم به طوری که در قانون مجلس گفته بود ۱۲۰ کیلو سوخت ۲۰ درصد در یک سال تولید شود، اما در نزدیک به یک سال، حدود ۴۰۰ کیلو سوخت تولید شد.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ایران اظهار داشت: بیش از ۱۰۰ کیلو سوخت ۶۰ درصد و فلز اورانیوم تولید شد؛ سانتریفیوژهای نسل جدید مثل IR۹ به نمایش گذاشته شد که ۵۰ برابر نسل قدیم ظرفیت دارد و در حال گذر از مراحل آزمایشی است.

وی اظهار داشت: همه اینها نشان می‌دهد نه تنها چیزی از صنعت هسته‌ای کم نشد، بلکه با هوشمندی فراوان توانستیم ره صد ساله را یک‌شبه طی کنیم بدون اینکه برجام را به هم بزنیم.

وزیر اسبق امور خارجه تاکید کرد: ما برجام را به هم نزدیم و به تعهداتمان ملتزم بودیم اما فلز اورانیوم را تولید کردیم؛ درصورتی که برای تولید فلز اورانیوم، ۱۵ سال بعد از انعقاد برجام می‌توانستیم تحقیقات را شروع کنیم؛ اما ما تولید کردیم. بنابراین برجام توانست در بُعد فنی توانست خوب عمل کند. در بُعد اقتصادی هم امیدواریم برجام دوباره برگردد که ما بتوانیم رفع تحریم‌ها و داد و ستد بانکی را شاهد باشیم.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها