کد خبر 1502867
تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۰

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از حذف بیش از ۱۰۰۰ کد رشته جدید دانشگاهی در سال تحصیلی جدید خبر داد.

به گزارش مشرق، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز در حاشیه کنگره ملی آموزش هدفمند، مهارتی و نیازمحور که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد در جمع خبرنگاران گفت: در برنامه هفتم توسعه، حکمی درباره توسعه آموزش مهارتی و نیازمحور وجود دارد. آموزش مهارتی نیاز به عزم فرابخشی دارد و همه صنایع و وزارتخانه‌ها باید همکاری کنند، چون دانشجویان به صنایع و وزارتخانه‌ها مراجعه می‌کنند و باید این دانشجویان را بپذیرند، در این زمینه نیاز به همکاری صنایع احساس می‌شود.

وی افزود: حکم مناسبی در برنامه هفتم توسعه در این زمینه پیش‌بینی شده و وزارتخانه‌های علوم و بهداشت باید آیین‌نامه اجرایی این حکم را بنویسند تا صنایع و وزارتخانه هم در این زمینه همکاری کنند. برای این کار باید از نظرات نخبگان دانشگاه استفاده کنیم تا دستورالعمل جامع الاطراف باشد و آموزش مهارتی نهادینه شود.

زلفی‌گل گفت: اقلیم آموزشی در سطح دنیا و سطح کشور ما تغییر کرده است و رشته‌ها باید روزآمد و بازبینی شوند. در رشته‌هایی که هم اکنون تعداد آنها زیاد نیست استادانی استخدام کردیم که مربوط به آن صنف هستند. در حال حاضر باید با کمک و هماهنگی همان استادان موضوعات چند رشته‌ای و بین رشته‌ای را تعریف کنیم تا از ظرفیت همان استادان هم استفاده شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: امسال بیش از ۱۰۰۰ رشته را که متقاضی نداشت حذف کردیم و رشته‌های جدید منطبق بر دانش روز و نیازهای جامعه را طراحی کردیم‌ تلاش می‌کنیم بعضی از این رشته‌ها به صورت فرادانشکده‌ای تدریس و پیگیری شوند که امور مربوط به آن در دست اقدام است.

زلفی گل به ادغام دانشگاه جامع علمی کاربردی و پیام نور و دیگر زیرنظام های آموزشی اشاره کرد و گفت: هر کدام از زیرنظام‌های آموزش عالی جایگاه خاص خود را دارند و دانشگاه فنی حرفه‌ای تربیت تکنیسین مهارتی و دانشگاه علمی کاربردی دوره‌های آموزشی کوتاه مدت صنایع و جامعه را پیگیری می‌کند که دانشگاه پیام نور هم آموزش غیرحضوری را در دستور کار دارد. شاید این مراکز نیاز به بازآرایی ماموریت ها داشته باشند اما تعطیل کردن آنها درست نیست.