به گزارش مشرق، کتاب «همیشه جهادگر» روایتگر خاطرات شفاهی سردار «علیرضا افشار»، امروز (شنبه) با حضور سردار سرلشکر پاسدار «محسن رضایی» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس، سردار «رضا طلایینیک» معاون توسعه و برنامهریزی مدیریت و امور مجلس وزارت دفاع، سردار «علیرضا تمیزی»، جمعی از فرماندهان دوران دفاع مقدس و نویسندگان کتاب رونمایی شد.
«سید حسین حسینی» یکی از نویسندگان کتاب «همیشه جهادگر» در ابتدای این مراسم، با بیان اینکه تاریخ شفاهی زبان گویای انقلاب اسلامی است، اظهار داشت: این کتاب یکی از آثاری است که میتواند در بسیاری از عرصهها روشنگری کرده و به بسیاری از پژوهشگران و افرادی که میخواهند تاریخ انقلاب اسلامی را بدانند، کمک کند؛ چراکه خاطرات سردار افشار تنها خاطرات شخصیشان نیست و وی در حساسترین برهه از زمان قرار داشت.
نویسنده کتاب «همیشه جهادگر» ادامه داد: اولین جلسه که من خدمت سردار افشار رسیدم، فکر نمیکردم که به من اجازه مصاحبه بدهد؛ چراکه فاصله ما با فاصله نسل کسانی که نسل اولیهای انقلاب اسلامی هستند یک مقدار زیاد شده است؛ اما وقتی وی با آغوش باز ما را پذیرفتند، واژه «فرزند خمینی» در ذهن من تداعی شد؛ چون احساس میکردم واقعا کسانی که توانستند ما را به این نقطه برسانند باید همچین روحیاتی داشته باشند.
حسینی با بیان اینکه نزدیک به سهسال طول کشید تا کتاب «همیشه جهادگر» منتشر شود، گفت: عنوانی که من برای این کتاب انتخاب کرده بودم، جمله «دغدغهای که هرگز رهایم نکرد» بود که سردار افشار بارها در مصاحبه آن را بیان کرد؛ چراکه وی همیشه بین اخلاص و تبلیغ و ترویج کار خود ترسی داشتند.
سردار «علیرضا افشار» روایتگر کتاب «همیشه جهادگر» نیز در این در مراسم با بیان اینکه صحنههایی که ما شاهد بودیم، امانتهایی نزد ما هستند، اظهار داشت: این امانتها باید به شکل مناسبی بیان و منعکس شوند.
روایتگر کتاب «همیشه جهادگر» گفت: من سعی کردم بیشتر از آنچه که در صحنههای مختلف شاهد بودم، مطالبی را بگویم که بهعنوان یک کتاب مستند تاریخی مورد توجه قرار گیرد و بیشتر از آن صحنههایی که ما شاهد آن بودیم، یعنی همه مراحل انقلاب اسلامی در این کتاب ذکر شده است.
سردار «افشار» به بیان مراحل تاریخی کتاب «همیشه جهادگر» پرداخت و اظهار داشت: دانشگاه صنعتی شریف از سالهای ۱۳۵۱ و ۱۳۵۲ محور بسیاری از فعالیتهای انقلابی شد؛ کتاب از اینجا آغاز شده و به بیان فشارهای ساواک و شدت دستگیریها و شکنجهها پرداخته است. همچنین از شکلگیری نهضت انقلاب اسلامی و ستاد دانشجویی استقبال از امام خمینی (ره) گرفته تا ناامنیهایی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی وجود داشت و نهادهایی که تشکلهای دانشجوی نقش بهسزایی در شکلگیری آن داشتند، در این کتاب به آنها پرداخته شده است.
وی با بیان اینکه کتاب «همیشه جهادگر» یک نگاه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دارد و درباره مسائل نظامی در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپاه یک مصاحبه کاملی داشتهام، گفت: جلد اول کتاب از قبل از پیروزی انقلاب اسلامی است تا پایان حضور من در ستادکل نیروهای مسلح است و بعد از آن که در وزارت کشور حضور داشتم به بعد را در جلد دوم کتاب قصد دارم تدوین کنم؛ چراکه بحث اصلی در جلد دوم است و زمینهچینیهای آن در جلد اول انجام شده است.
سردار «افشار» بیان داشت: هدف بعدی من از تألیف ابن کتاب، این است که سعی کردم تاریخ را مستند بیان کنم و خواهشم از کسانی که این کتاب را نوشتهاند، این است که چاپ آن را محدود کنند تا در جلد دوم آن، اصلاحیهها انجام شده و کتابی مستند در اختیار مجامع علمی قرار گیرد.
روایتگر کتاب «همیشه جهادگر» خاطرنشان کرد: در جلد دوم کتاب «همیشه جهادگر» بیشتر سعی شده است تا تجربیات موفق و موثری که قابل استفاده است، بیان شود.