به گزارش مشرق، مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم موقت صهیونیستی امروز یکشنبه اذعان کرد که رخدادهای داخلی این رژیم، وضعیت ارتش صهیونیستی را متزلزل کرده است.
این مرکز که مسئول تهیه گزارش سالانه از چالشهای پیش روی تلآویو و تعیین سیاستهای آن است و از جمله مهمترین موسسات مطالعاتی این رژیم است، با انتشار گزارشی به ابعاد این مسئله پرداخت و نوشت، ارتش صهیونیستی با خطر «فروپاشی» روبروست و به سمتی در حرکت است که «معادله بازدارندگی منطقهای را به خطر میاندازد».
پایگاه خبری شمس نیوز ضمن ترجمه گزارش این مرکز، خبر داد، آنچه پیش از این درباره وضعیت رژیم صهیونیستی هشدار داده شده بود، محقق شد و ضربه خوردن امنیت داخلی این رژیم، به «واقعیت» بدل شده است؛ اما تنها راه، توقف تغییرات قضایی است.
این مرکز مطالعاتی از کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر صهیونیست خواست که فورا تغییر قضایی را که موجی از اعتراضات را در فلسطین اشغالی به وجود آورده است، متوقف کند؛ اعتراضاتی که حتی به نهادهای نظامی نیز رسیده است.
مخالفان طرح تغییرات قضایی میگویند که هدف نتانیاهو از آن، کاستن از قدرت قوه قضاییه در فلسطین اشغالی است و شامل پیشنهادهایی برای محدود کردن قدرت دادگاه عالی رژیم صهیونیستی است. اما نتانیاهو و حامیان این طرح استدلال میکنند که قوه قضاییه قدرت زیادی دارد و در عملکرد قوه مجریه دخالت میکند.
عاموس یادلین رئیس سابق دستگاه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی (امان) هم گفت که نتانیاهو، به امنیت این رژیم آسیب وارد کرده؛ زیرا دست به «کودتای قضایی» زده است.
پیشنهاد تغییرات قضایی، باعث به راه افتادن اعتراضات گستردهای در شهرهای بزرگ فلسطین اشغالی علیه آن شده است. معترضان میگویند نتانیاهو در تلاش است با تضعیف قوه قضاییه از خود در برابر اتهامات فساد محافظت کند. به گفته این معترضان، اصلاحات پیشنهادی نتانیاهو میتواند فرار از پیگرد قانونی علیه او در پروندههای فساد را آسانتر کند.
با وجود این، پیشنهاد این طرح فراتر از اعتراضاتی که به همراه داشته توجهها را به سمت تفرقههای موجود در فلسطین اشغالی جلب کرده است. بسیاری از کارشناسان مسائل مربوط به این رژیم حتی در داخل فلسطین اشغالی این تفرقهها را نشانهای از شکافهای بزرگی که میتواند موجب به پایان رسیدن موجودیت جعلی اسرائیل شود.
«امیر آویوی» یکی از ژنرالهای ذخیره رژیم موقت صهیونیستی هم اخیرا نسبت به امنیت این رژیم و تأثیر تغییرات قضایی بر ارتش هشدار داد و گفت: توقف خدمت نیروهای ذخیره در ارتش که معلول آراء سیاسی آنان است، به بازدارندگی ضرر میزند و امنیت اسرائیل و اتحاد ارتش را به خطر میاندازد».
بیش از ۱۰۰ خلبان و نظامی ذخیره نیروی هوایی صهیونیستی چندی پیش در اعتراض به ادامه طرح اصلاحات قضایی، از عضویت در یگانهای هوایی این رژیم خودداری کردند. نتانیاهو از زمان تصدی پست نخستوزیری، با وجود تظاهرات گسترده علیه وی و کابینهاش بر سر طرح جنجالی قضایی اعلام کرده که این طرح را متوقف نخواهد کرد.
آویوی در ادامه با اذعان به نگرانی که در میان ارتش صهیونیستی وجود دارد و ناشی از تحرکات حزب الله در مرزهای فلسطین اشغالی و لبنان است، گفت: این رخدادها در پایان، بازدارندگی ما را تضعیف میکند. در کرانه باختری نیز از آتش گلوله استفاده کردیم. باید نشان دهیم که از بین رفتن بازدارندگی ما ادامه ندارد».
وی با اشاره به شکست صهیونیستها در توافق گازی با لبنان، گفت: لحظهای که در توافق گازی، عقبنشینی کردیم، لحظه تنش خطرناک در مرزها بود؛ از دریا تا مزارع شبعا. این مشکل بزرگی است که نیازمند راه حل است. اسرائیل نیاز دارد که در طول مرزها، با قدرت بیشتری ظاهر شود و به مسیر فروپاشی ادامه ندهد».
این ژنرال صهیونیست درباره حاضر نبودن نظامیان این رژیم به ادامه خدمت خود، گفت: زمان آن رسیده است که ارتش اسرائیل با قاطعیت این مسئله را حل کند. این افراد (نیروهای ذخیره) باید خجالت بکشند؛ زیرا به خاطر نظرات سیاسی آنان، بازدارندگی ما آسیب دیده است.
مرکز مطالعاتی امنیت داخلی صهیونیست، پیش از این به خطر حزب الله هم اشاره کرد و گزارش داد: ما در مرحله از بین رفتن بازدارندگی اسرائیل در برابر حزب الله قرار داریم. حزب الله، جرأت بیشتری پیدا کرده است و نسبت به گذشته، بسیار علنیتر دست به اقداماتی میزند. روند ایجاد قدرت در حزب الله همچنان ادامه دارد و نیروهای ما (صهیونیستی) هم از درگیری با این گروه، اجتناب میکند. این مسئله باعث یک وضعیت راهبردی خطرناک شده است و باید متوقف شود».
این مرکز توصیههایی به مسئولان این رژیم کرد، مبنی بر اینکه در این شرایط «نباید بازیچه دست حزب الله شد. اسرائیل در سطح میدانی، باید تلاشهای حزب الله برای تقویت حضور خود در نزدیکی مرزها را متوقف کند. حزب الله به تدریج در حال ایجاد یک وضعیت جدید است. در سطح راهبردی هم باید اسرائیل قدرت خود را نشان دهد تا بتواند موازنه قوی خود را که از بین رفته است، بهبود ببخشد؛ هر چند با یک اقدام نظامی محدود».