کد خبر 1512261
تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۸

دبیرکل سازمان ملل متحد امروز وقوع کودتا در کشور نیجر را محکوم کرد.

به گزارش مشرق، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد امروز پنجشنبه در بیانیه ای کودتا در نیجر را محکوم کرد و خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط رئیس جمهور این کشور شد.

به گزارش الجزیره، دبیرکل سازمان ملل متحد در این خصوص ادامه داد: من به شدت تغییر غیرقانونی دولت در نیجر را محکوم می کنم. نگران امنیت رئیس جمهور بازداشت شده نیجر و دست اندرکاران این کشور از این اقدام ناگوار هستم.

وی در این باره اضافه کرد: دیروز با رئیس‌ جمهور نیجر صحبت کردم تا همبستگی کامل خود را با وی اعلام کنم. ما تا کنون هیچ تماسی با مسئول انجام کودتا در نیجر نداشته‌ ایم.

فرماندهی نیروهای مسلح نیجر ساعاتی پیش با شورشیان نظامی از گارد ریاست جمهوری این کشور اعلام همبستگی کرد.

در بیانیه صادره از سوی فرماندهی ارتش نیجر در این خصوص آمده است: هرگونه مداخله نظامی خارجی در نیجر عواقب فاجعه باری را برای مردم و کشور به همراه دارد.

منابع و کشورهای آفریقایی پیشتر اعلام کردند که در پایتخت نیجر تلاش برای کودتا در جریان است. این کودتا پس از آن اعلام شد که اعضای گارد ریاست جمهوری این کشور «محمد بازوم»، رئیس جمهور را در داخل کاخ خود در مرکز نیام، پایتخت نیجر بازداشت و حبس کردند.

این حادثه دیروز چهارشنبه باعث ایجاد بن بست سیاسی با ارتش شد و محکومیت جهانی را به دنبال داشت.

بلوک غرب آفریقا ECOWAS و اتحادیه آفریقا (AU) تحولات نیجر را تلاش برای کودتا خواندند و از نظامیان خواستند تا «محمد بازوم» رئیس جمهور این کشور را آزاد کنند. اتحادیه آفریقا نیز از سربازان درگیر در کودتا خواسته است تا فوراً به پادگان‌ها بازگردند.

اکانت رسمی ریاست جمهوری نیجر در توئیتر تائید کرد که وضعیت بازوم و خانواده اش خوب هستند و افزود که نگهبانان در تدارک برای شرکت در تظاهرات ضدجمهوری خواهان هستند.

به نظر می‌رسد بازوم تمایلی به پذیرش خواسته‌های نظامیان و دست کشیدن از قدرت ندارد.

هنوز مشخص نیست که چرا شورش در کاخ ریاست جمهوری نیجر رخ داده است، اما تحلیلگران می‌گویند افزایش هزینه‌های زندگی و تصور ناتوانی و فساد دولت ممکن است باعث این اقدام نگهبانان شده باشد.

از سال ۲۰۲۰ تاکنون چهار کودتای نظامی در کشورهای همسایه نیجر از جمله در مالی و بورکینافاسو صورت گرفته است.

این کودتاها تا حد زیادی به دلیل ناامیدی در مورد وضعیت اجتماعی و سیاسی و عدم امید به بهبود و اصلاح وضعیت رخ داده است.

همچنین یک کودتا در نیجر در مارس ۲۰۲۱ خنثی شد. در آن زمان یک واحد نظامی ارتش نیجر تلاش کرد تا کاخ ریاست جمهوری را چند روز قبل از راه یابی بازوم به قدرت و سوگند ریاست جممهوری او تصرف کند.

کودتای اخیر در نیجر با توجه به میزان سرمایه گذاری کشورهای غربی در این کشور در حوزه‎‎‌های پولی و امنیتی، پیامدهایی خواهد داشت. نیجر توسط بسیاری به عنوان یکی از آخرین سنگرها در برابر گسترش ناامنی در منطقه تلقی شده است.

منبع: مهر