به گزارش مشرق، «کیان مینجیان»، سفیر چین در لبنان، در مصاحبهای گفت که این کشور نگاه ویژهای به کشورهای غرب آسیا دارد و پروژه «ابتکار کمربند و جاده» اساس سرمایهگذاری و تعاملات اقتصادی پکن با این کشورهاست.
او به شبکه المیادین گفت که سومین همایش «کمربند و جاده» در راستای توسعه همکاریهای بینالمللی در ارتباط با این ابرپروژه در ماه آتی میلادی (اکتبر) برگزار خواهد شد و پکن در این کنفرانس به دنبال یک راهبرد جهانی برای توسعه زیرساختها و گشایش فرصتهای جدید برای توسعه همکاریهای جهانی در راستای این طرح است.
«کیان مینجیان» در ادامه تأکید کرد که ایده پروژه «ابتکار کمربند و جاده» از ۱۰ سال پیش وارد اجرا شده است و طبق این طرح قارههای آسیا، آفریقا و اروپا به یکدیگر متصل خواهند شد.
پروژه «کمربند و جاده» یا همان «کمربند اقتصادی راه ابریشم» و «راه ابریشم دریایی» راهبرد اصلی دولتمردان پکن برای توسعه قلمداد میشود و شامل توسعه زیرساختها و سرمایهگذاری در ۱۵۲ کشور و سازمان بینالمللی در آسیا، خاورمیانه، اروپا، آفریقا و آمریکای لاتین میشود که آن را به بزرگترین پروژه تاریخ بشر تبدیل کرده است.
سفیر چین در بیروت افزود: «چین و کشورهای خاورمیانه شرکای طبیعی در ساختن کمربند و جاده هستند و در زمینه سیاسی از یکدیگر حمایت میکنند و ساختارهای اقتصادی و ثروت منابع آنها تا حد زیادی مکمل یکدیگر هستند».
به گفته او، چین قصد دارد در همایش ماه اکتبر، در خصوص فرصتهای توسعه با کشورهای غرب آسیا و پیشبرد توسعه و صنعتیسازی این منطقه به گفتوگو بنشیند. او تأکید کرد که باید به طور مشترک در برابر اقدامات غرب برای «قطع پیوندها» و ایجاد موانع مقابل همکاری کشورها ایستاد.
به گفته «کیان مینجیان» چین یکی از بزرگترین شرکای تجاری در غرب آسیا است و حجم تجارت چین با کشورهای این منطقه در سال ۲۰۲۰ با افزایش ۲۷ درصدی از ۵۰۰ میلیارد دلار فراتر رفت.
او افزود: «چین و کشورهای منطقه خاورمیانه به تعمیق همکاری در زمینههای فناوری پیشرفته از جمله سرویس اینترنت ۵G، هوش مصنوعی، انرژیهای نو، ماهوارههای فضایی و … ادامه میدهند و کشورهای خاورمیانه تلاش خود را برای گشایش با دنیای خارج تشدید کردهاند که فرصتهای سرمایه گذاری و توسعه عظیمی را برای شرکت های چینی برای گسترش تجارت خود در خاورمیانه به ارمغان آورده است».
استقبال چین از کریدور هند-اروپا
سفیر چین در لبنان در اشاره به کریدور هند به اروپا که اخیرا در نشست کشورهای گروه جی۲۰، رونمایی شد و رقیب پروژه کمربند و جاده محسوب میشود، گفت که پکن از هرگونه رقابتی در این خصوص استقبال میکند.
«کیان مینجیان» تأکید کرد که پروژه کمربند و جاده نه تنها به نفع چین، بلکه در راستای منافع تمامی کشورهای ذیل این پروژه است و رونمایی از یک کریدور اقتصادی جدید و رقابتی نشان از موفقیت اولیه ابتکار کمربند و جاده دارد.
سفیر چین در بیروت همچنین گفت که این کشور در ۱۰ سال گذشته بیش از سه هزار پروژه و طرح را در کشورهای هممسیر با ابتکار کمربند و جاده آغاز کرده است که در راستا ساختمان جدید موسسه عالی ملی موسیقی در شمال بیروت یکی از این پروژههاست.