کد خبر 1530496
تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۸

نشست خبری آغاز اولین دوره آموزش محقق و نویسنده « دامون» در انتشارات روایت فتح برگزار شد.

به گزارش مشرق، نشست خبری آغاز اولین دوره آموزش محقق و نویسنده همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس با حضور اصحاب رسانه در بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار شد.

مهدی محمدخانی مدیر انتشارات روایت فتح در ابتدای نشست ضمن تبریک آغاز هفته دفاع مقدس گفت: روایت فتح در طول سال های فعالیت خود و دوره های مختلف مأمن و محل ارجاع دوست داران و علاقه مندان به فعالیت در حوزه ادبیات پایداری بوده است که نتیجه این ارتباطات چاپ کتاب های نویسندگان نو قلم و کتاب اولی بوده و در واقع روایت فتح بستر رشد و نمو فعالان این حوزه بوده است که الحمدالله بخش زیادی از تربیت شدگان الآن از حرفه ای ها هستند و جایگاه مهمی در ادبیات پایداری دارند و این باعث افتخار انتشارات روایت فتح است. تربیت محقق و نویسنده ۲۶ سال در انتشارات روایت فتح ادامه داشته است. ما با تربیت نیروی جوان و با انگیزه سعی کردیم ظرفیت نیرو را در ادبیات پایداری بالا ببریم.

با توجه به نیاز جامعه و نگاهی به تجربیات گذشته و مشورت اساتید بنا شد دوره ای به نام دامون با ظرفیت های جدیدی از نیروی آموزش دیده برگزار کنیم. این تصمیم می‌تواند کمکی به سایر نشرهای فعال در این حوزه هم باشد.

در ادامه دکتر یحیی نیازی از نویسندگان مطرح کشوری و اساتید دوره دامون به علل برگزاری این دوره پرداخت و گفت: مسیر آینده کشور اگر قرار باشد به قله مورد نظر رهبر معظم انقلاب برسد ، از مسیر دفاع مقدس عبور خواهد کرد. تشکر می کنم از مجموعه روایت فتح که تلاش می کنند موضوع ادبیات پایداری را همواره دنبال کنند. بنای اصلی ما در این دوره برگزاری کلاس ها به شکل کارگاهی است. تجربه نشان می دهد در مسیر آموزش چنانچه درگیر کار بشویم و فعالیت های دانشجویان را هم نقد کنیم اتفاقات خوبی می افتد.

یحیی نیازی نویسنده کتاب اینجا خط مقدم است گفت: در حوزه دفاع مقدس عناصر و مولفه هایی وجود دارد که اطلاعات و تجربه زیسته نسل جدید نسبت به آن کم است. نیاز است محققین این کار با جزییات بیشتر آشنا شوند. باید پا به پای راوی حرکت کرد. برخی اطلاعات رایج در جنگ برای راوی مانوس است در حالی که برای بقیه نامانوس است. خوب است که محققان با این ادبیات و روند شروع و پایان جنگ آشنایی قابل توجهی داشته باشند. ما جنگ را به پنج مرحله تقسیم می کنیم. باید بدانیم چرا و چگونه جنگ آغاز شد؟محیط منطقه ای و ملی ما چه شرایطی داشت؟

در ادامه نشست خبری، مرتضی قاضی از اساتید دوره ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری نشست خبری برای آغاز یک دوره تخصصی در روایت فتح گفت: ما در ادبیات پایداری با خلأ آموزش علمی مواجه هستیم. این خلأ باعث شده روایت فتح برای دوره آموزشی خود برنامه مفصلی بچیند. من از سال ۱۳۸۲ به طور اتفاقی با روایت فتح آشنا شدم. ما کار تحقیق در روایت فتح را به شکل عملی آغاز کردیم. ما کار را در کنار اساتیدی چون رضا ابوالحسنی. محمد قاسمی پور، خانم مردی و خانم قاسمی شروع کردیم که نتیجه این فعالیت های جمعی آثار ماندگاری چون نیمه پنهان ماه شد. تحقیق و مصاحبه ها به شکل منظم در جلسات ماهانه در روایت فتح تحلیل و بررسی می شد. من خودم را مدیون آن جلسات می دانم و آموزه های امروزم جمع بندی تجربه آموزشی همان دوستان است.

مرتضی قاضی در این نشست با بیان اینکه همیشه در حوزه ادبیات پایداری خلأ چنین کارگاه‌هایی احساس می‌شود گفت: بنده چون ۷ سال دست به قلم نبردم و فقط به تحقیق و پژوهش پرداختم به این نتیجه رسیدم که شاید بتوانم در این راه به این کارگاه کمکی کنم و مؤثر باشم. اینکه تصور شود در یک کارگاه همه اطلاعات به شرکت‌کننده داده شود یک خیال باطل است بلکه باید خود افراد تجربیات زیادی کسب کنند و همیشه در معرض آموزش باشند باید عزیزانی که وارد این دوره می‌شوند از ابتدا مشخص شود که علاقه به این حوزه دارند یا خیر تا بتوانند با این امتیاز موفق شوند. با توجه به اینکه در حال حاضر در جامعه دچار مشکل جنگ روایت‌ها هستیم این علاقه‌مندی بسیار می‌تواند برای موفقیت در این راه کمک کند.

محمد خانی در خصوص جزئیات این دوره گفت: شروع دوره از اواخر مهرماه خواهد بود و ثبت‌نام تا ۱۵ مهر ماه ادامه خواهد داشت. دوره دامون به مدت ۸ هفته در محل انتشارات روایت فتح در بنیاد فرهنگی روایت فتح با حضور دکتر یحیی نیازی، مرتضی قاضی و دیگر اساتید این حوزه برگزار خواهد شد. افراد متقاضیِ ثبت نام در ابتدا یک رزومه از خود در پیام رسان ایتای روایت فتح بارگزاری می‌کنند سپس از بین کسانی که سابقه نسبی در این حوزه داشته باشند با مشورت اساتید تعدادی انتخاب می‌شوند.

لازم به ذکر است؛ در پایان این دوره به شرکت‌کنندگان گواهینامه اعطا خواهد شد.