موج گسترده واکنش به حوادث فلسطین در فضای مجازی کماکان ادامه دارد و کاربران زیادی ضمن حمایت از مقاومت، نسبت به اسرائیل نفرت نشان می‌دهند؛ گویی یکی از موشک‌های حماس به دنیای مجازی خورده باشد.

به گزارش مشرق، صبح شنبه قرار بود مثل همه شنبه‌های عالم، کسل‌کننده و خواب‌آلود و پر از خمیازه باشد؛ اما حوالی ساعت هفت، «حماس» چرت همه را پاره کرد و خبر ناگهانی حمله نیروهای مقاومت به فلسطین اشغالی برق سه فازمان را پراند. مقاومت، در عملیاتی دقیق و حیرت‌انگیز در کمتر از نیم ساعت بیش از ۵ هزار راکت و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک کرد و از با عبور از مرزها، به شهرک‌های اشغالی در اطراف نوار غزه وارد شد.

جهان غافلگیر شد؛ اسرائیلی‌ها غافلگیرتر! این عملیات خیلی زود در رسانه‌های خبری و اجتماعی انعکاس پیدا کرد و چیزی نگذشت که تصاویر فرار صهیونیست‌ها با لباس‌های خانگی، کشته‌شدگان و غنیمت گرفته شدن ماشین و تانک‌هایشان مثل راکت‌ها و موشک‌های به زمین فضای مجازی اصابت کرد. حالا چند روزی است که «طوفان الاقصی» به یک هشتگ پربازدید تبدیل شده و موج عجیبی از واکنش‌ها را به دنبال داشته است که هنوز هم ادامه دارند.

آنچه از شنبه گذشته در سرزمین‌های اشغالی شروع شده و هنوز ادامه دارد، نه تنها اخبار منطقه را تحت‌الشعاع قرار داده و همه لنزها را سمت خود برگردانده بلکه بستر رسانه‌های مجازی را هم پر کرده است. میزان چشم‌گیری از این فعالیت‌ها و واکنش‌ها در پلتفرم «ایکس» یا همان «توئیتر سابق» صورت گرفت.

کاربران بسیاری از حماس و جنبش مقاومت و این عملیات انتقام‌گونه حمایت کردند و با انتشار متن‌های مختلف و استفاده از ادبیات‌های گوناگون، نفرت خود را از ظلم هفتاد ساله اسرائیل به مردم فلسطین نشان دادند. در این میان، کاربران ایرانی سهم قابل توجهی در ایجاد این موج مجازی داشته‌اند.

برخی از آنها با انتشار آثار ادبی و هنری جبهه مقاومت، یادآوری کردند آنچه امروز در نزدیکی دریای مدیترانه رخ می‌دهد، ظلمی دیرینه از سوی رژیمی اشغالگر است که بر زندگی مردم فلسطین سایه انداخته است. متون و نقل قول‌هایی از نویسندگان مشهور همچون «غسان کنفانی» و تصاویر کاریکاتورهایی از «ناجی علی» هنرمند معروف فلسطینی از جمله مواردی است که کاربران زیادی این روزها از آنها وام گرفته‌اند.

همچنین شمار زیادی از حساب‌های شخصی و رسمی، به بهانه اقدام شجاعانه حماس، یاد و خاطر شهید قاسم سلیمانی، از چهره‌های اثرگذار و تعیین‌کننده محور مقاومت را عزیز شمردند و دستاورد این روزهای حماس را نتیجه و ثمره شهیدان دیروز برشمردند.

در این بین، تعداد زیادی از فعالان فضای مجازی با ذکر نقل قول‌هایی از رهبر انقلاب، نزدیک شدن مستمر به تحلیل‌های ایشان درباره آینده رژیم صهیونیستی را منعکس کردند و شادی خود از زوال تدریجی اسرائیل را نشان دادند که برخی از آنها از ادبیات طنزگونه‌ای برای تولید محتوای خود بهره بردند.

اگر به خاطر داشته باشید در یک سال گذشته، برخی چهره‌های اپوزیسیون تلاش داشتند با حمایت سران صهیونیستی، التهاب و آشوب در ایران را گسترش دهند و خیال کرده بودند از این طریق می‌توانند دامنه اعتراضات را به براندازی بکشانند. رضا پهلوی فرزند شاه فراری رژیم سابق، در این مدت با دیدارهای متعدد سعی کرد کاری از پیش ببرد. او علاوه بر اینکه همان روزها هم مورد تمسخر تعداد زیادی از فعالان فضای مجازی قرار گرفت، حالا بعد از حمله حیرت‌انگیز حماس به سرزمین‌های اشغالی و آچمز شدن صهیونیست‌ها بار دیگر دستمایه استهزا قرار گرفت.

شماری از کاربران با انتشار عکس‌های او، یادآوری کردند که تلاش‌های آنها چیزی جز توهم اپوزیسیون و تکیه به رژیم پوشالی صهیونیستی نبوده است.

ماجرا به کاربران عادی ختم نشد و چهره‌های مشهور و شناخته شده هم نسبت به حوادث فلسطین واکنش نشان دادند؛ اما آنهایی که دست به حمایت از اسرائیل زده بودند بعد از اعتراض سیل گسترده‌ای از دوستدارانی آزادی فلسطین ناچار به حذف محتوای خود شدند و طوری در میدان ایستادند که باد، پرچم شهرت و محبوبیت‌شان را زمین نزند.

اما برخی مجری‌های شبکه‌های فارسی‌زبان و خوانندگان یا افراد مشهوری که به نظر می‌رسد پای منفعت مالی و درآمدشان در میان است، از هیچ گونه تلاشی برای حمایت از رژیم کودک‌کش اسرائیل دریغ نکردند و از پوشیدن لباس مشکی و بغض در مقابل دوربین گرفته تا به اشتراک گذاشتن تصاویر دستچین شده از درگیری‌ها، ماسک انسان‌دوستی به چهره زدند.

نکته قابل توجه آن است که برخی از آنها کسانی بودند که سال‌های گذشته از مظلومیت فلسطین دم می‌زدند اما سوال این است که امروز چه اتفاق و فعل و انفعالاتی رخ داده که می‌توانند کشته شدن بیش از ۳۰۰ هزار فلسطینی که ۱۰ هزار نفر آنان کودکان بوده‌اند را نادیده بگیرند و حتی بر علیه مردذمی جنگ‌زده و مورد ظلم واقع شده، دست به نفرت پراکنی بزنند.

دنیا باید ببیند!

«حنانیا نفتالی» اینفلوئنسر معروف اسرائیلی که هر از گاهی به زبان فارسی متن منتشر می‌کند، در این چند روز نیز با انتشار توییت‌هایی سعی کرد علیه مردم فلسطین حرف بزند و آنها را متهم و اسرائیلی‌های را مظلوم جلوه دهد. اما سرازیر شدن سیل گسترده‌ای از نظرات حامیان مردم فلسطین، باعث شد بازخوردهای طعنه‌آمیز بسیاری شکل بگیرد.

نفتالی در یک توئیت دست به انتشار تصاویری از درگیری روزهای اخیر زد و با عبارت «دنیا باید اینها را ببیند» باعث عصبانیت کسانی شد که نسبت به جنایت‌های چند دهه‌ای اسرائیل معترض هستند. آنها با انتشار تصاویر گسترده و متاثرکننده‌ای از سال‌ها کودک‌کشی اسرائیل در فلسطین حساب کاربری او را به توپ بستند.

البته ماجرای حامیان فلسطین و نفتالی به همین جا ختم نشد. او که مدتی قبل در زمان اعتراضات و ناامنی‌های ایران از راه دور بر آتش برپا شده هیزم می‌ریخت و ادعا کرده بود شرایط آنقدر برای او به عنوان یک اسرائیلی مطلوب است که می‌تواند به راحتی به ایران بیاید و خبر داد که در راه تهران است. حالا کاربران به بهانه‌های مختلف این ماجرا را دستمایه طعنه زدن به او می‌کنند و با ادبیات خاص خودشان این اینفلوئنسر اسرائیلی را از تیغ انتقادات خود می‌گذرانند.

کاربران فضای مجازی ابعاد مختلفی را بررسی کردند. آنها که به خوبی می‌دانند یک وجه از جنگ‌های امروز جنگ رسانه‌ای و مجازی است این بستر را خالی نگذاشتند و هر کدام از آنها به قدر خود، دست به روشنگری زده‌اند و برای نقش‌آفرینی و حضور در میدان دست و پا می‌شکنند. همه اینها باعث شده شرایط به گونه‌ای باشد که گویی جنگ حتی در پلتفرم‌های مختلف هم در جریان است و به خاک فلسطین و مردم این کشور محدود نمی‌شود. انگار که یک جنگ جهانی باشد!

علاوه بر همه اینها، در حالی که پلتفرم‌های مختلف پر شده بود از موضع‌گیری درباره «طوفان الاقصی»، تعدادی از کاربران با انتشار نظرسنجی‌های مختلف، از مخاطبان خود خواستند موضع‌شان را نسبت به حوادث اخیر در فلسطین اشغالی بیان کنند. نکته قابل توجه آن است که در اکثریت غریب به اتفاق موارد، دست برنده و برتر با حامیان فلسطین بوده است.

یک کاربر کُره‌ای پایین یکی از این نظرسنجی‌ها نوشته بود: «هر انسانی که در این جهان وجدانش زنده باشد، با فلسطین و علیه شما (اسرائیلی‌ها) است.»

برچسب‌ها