به گزارش مشرق، «ویکتور اوربان»، نخست وزیر مجارستان گفت، غرب باید این «واقعیت» را که روسیه در جنگ اوکراین شکست نخواهد خورد پذیرفته و یک طرح جایگزین را در رابطه با این جنگ در دستور کار قرار دهد.
به نوشته پایگاه «راشاتودی» اوربان در سخنرانی در مراسم نودمین سالگرد تاسیس یک هفته نامه محافظهکار سوئیسی که اخیرا در شهر زوریخ برگزار شد گفت، استراتژی آمریکا و اتحادیه اروپا مبنی بر حمایت نامحدود از اوکراین در جنگ با روسیه به این امید که شکست بعید روسیه در میدان جنگ رخ داده و در نتیجه آن تغییر حکومت در مسکو رخ دهد پوچ است.
اوربان خاطر نشان کرد، غرب به جای آنکه این جنگ را محدود به یک منطقه کند تصمیم گرفت که آن را تشدید و جهانی کند.
اوربان بر اساس ویدیوی سخنرانی وی که از سوی سخنگوی دولت مجارستان در روز یکشنبه انتشار یافت گفت: «استراتژی غرب در این جنگ چه بود؟ من کمی سادهتر آن را بیان میکنم اما این حقیقت است. استراتژی ما بر این فرض بود که اوکراینیها خواهند جنگید و در خط مقدم پیروز خواهند شد و روسها نهایتا شکست خواهند خورد و این شکست باعث تغییر حکومت در مسکو میشود.»
نخست وزیر مجارستان ادامه داد: «استراتژی به این صورت بود که ما تامین مالی میکنیم و اوکراینیها جنگیده و میمیرند. حالا ما به اینجا رسیدهایم که کاملا واضح است که اوکراینیها در خط مقدم پیروز نخواهند شد.»
نخست وزیر مجارستان در این سخنرانی گفت: «راهحلی در میدان جنگ وجود ندارد. روسها شکست نخواهند خورد.در مسکو هیچ تغییر سیاسی رخ نخواهد داد. این واقعیت است.»
اوربان اضافه کرد: «روسیه شکست نخواهد خورد و هیچ تغییری نیز در سیاستش ایجاد نخواهد شد. بنا بر این ما باید با واقعیت روبرو شویم. ما باید به سراغ طرح جایگزین برویم. اما اتحادیه اروپا در حال حاضر یک چنین طرحی ندارد.»
نخست وزیر مجارستان هفته گذشته از اتحادیه اروپا خواست در استراتژی خود در قبال اوکراین تجدید نظر کند. او هشدار داد، تا زمانی که رهبران این اتحادیه اطمینان حاصل کنند که اهدافشان با قطع حمایتهای آمریکا «به شکلی واقعبینانه قابل تحقق است» با کمکهای بیشتر برای کییف مخالفت خواهد کرد.
به نوشته پایگاه «پلتیکو»، اوربان در نامه ای به «شارل میشل»، رئیس شورای اروپا نوشت: «شورای اروپا باید بحثی صریح و باز در مورد عملی بودن اهداف استراتژیک اتحادیه اروپا در اوکراین برگزارکند.»
نخست وزیر مجارستان از ابتدای جنگ روسیه و اوکراین خواستار راهحل حاصل از مذاکرات برای این جنگ به جای طولانی تر ساختن بحران و ریسک کردن بر سر تشدید هر چه بیشتر آن شد.