کد خبر 155306
تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۸

رشد اقتصادی برای اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس(متشکل از چین، هند، آفریقای جنوبی، برزیل و روسیه) ضعیف پیش بینی شده است.

به گزارش مشرق به نقل از خبر آنلاین،اخبار خوبی از اقتصادهای نوظهور- که بخش قابل توجهی از اقتصاد جهان- را تشکیل می دهند، شنیده نمی شود.

 پایگاه اینترنتی روزنامه اقتصادی لزاکو برزیل به تازگی رشد اقتصادی خود را مورد بازنگری قرار داده و متعاقباً از 3% به 2% کاهش یافته است. این دومین باری است که برزیل پیش بینی رشد اقتصادی خود را مورد بازنگری قرار می دهد. در ماه جولای نیز این کشور پیش بینی رشد اقتصادی خود را از 4،5% به 3% کاهش داده بود.

 تأثیر بحران اقتصاد جهانی و سایر مشکلات، اقتصاد این کشور را در وضعیت ناخوشایندی قرار داده است. به گونه ای که گیدو مانته گا، وزیر اقتصاد این کشور روز پنجشنبه اعلام کرد که 25 بخش صنعتی و خدماتی کشور از پرداخت مالیات بر دستمزد معاف شده اند.

هدف دولت از این اقدام حمایت از بازار کار بوده است. برزیلی ها همچنین قرار است در چهارچوب طرح حمایتی دولت از کاهش بهای برق مصرفی نیز برخوردار شوند. برزیل 2.500 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی بریکس را دارد.

هند(با 1.860 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی در بریکس) نیز برنامه هایی را برای مقابله با کاهش رشد اقتصادی و اعتماد سرمایه گذاران در دست دارد. چین نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ کشوری که 7.200 میلیارد دلار از تولید ناخالص داخلی بریکس را به خود اختصاص داده است. رشد تولید ناخالص داخلی چین در سه ماهۀ دوم سال جاری به دلیل کاهش صادرات به 7،6% تنزل یافته بود که پایین ترین رقم در سه سال گذشته بوده است.

وضعیت اقتصادی آفریقای جنوبی نیز چندان خوشایند نیست. اعتصابات اجتماعی که بخش معدنی کشور را تحت تأثیر قرار داده است-این بخش 9% تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل می دهد- می تواند به شکلی جدی رشد اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

به اعتقاد برخی اقتصاددانان رشد اقتصادی کشورهای بریکس متأثر از بحران جهانی اقتصاد شاهد کاهش خواهد بود.

نمودارهای ذیل پیش بینی رشد اقتصادی برای کشورهای عضو بریکس را به تصویر کشیده است: