به گزارش مشرق، تحلیلی العربی الجدید در گزارشی با اشاره به قدرت نیروی دریایی یمن برای جلوگیری از تردد کشتی های صهیونیستی یا کشتی هایی که مقصد آنها سرزمین های اشغالی است، نوشت که این اقدامات ارتش یمن برای حمایت از مقاومت فلسطین در برابر حملات رژیم اسرائیل علیه نوار غزه صورت میگیرد زیرا مقامات دولت نجات ملی یمن اعلام کردند تا زمانی که کمکها به نوار غزه وارد نشود، به این اقدامات ضد صهیونیستی ادامه خواهند داد.
نیروهای مسلح یمن یکشنبه شب در بیانیهای اعلام کرد که نیروی دریایی این کشور یک عملیات نظامی علیه یک نفتکش نروژی «استریندا» که بدون توجه به هشدارهای داده شده، به سمت سرزمین های در حال حرکت بود، انجام داده است.
سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن اظهار تاکید کرد که نیروهای مسلح یمن طی دو روز گذشته موفق شدند از عبور تعدادی کشتی به سمت سرزمین های اشغالی که به هشدارها عمل کردند، جلوگیری کنند.
این پایگاه خبری تحلیلی در ادامه به گزارش موسسه واشنگتن در خصوص توانایی های نظامی نیروهای مسلح یمن که ممکن است آنها را قادر به موفقیت در منع حرمت کشتی ها به سمت سرزمین های اشغالی فلسطین کند، اشاره کرده و آورده است که بر اساس این گزارش، نیروهای مسلح یمن میتوانند با استفاده از مجموعه وسیعی از توانایی ها و تاکتیکها که برخی از آنها را در حملات اخیر مورد استفاده قرار داده اند، اهداف خود را در تنگه باب المندب محقق کنند.
موسسه واشنگتن امکانات و توانایی های نظامی نیروهای مسلح یمن برای تحقق هدف تعیین شده را به شرح زیر اعلام کرد:
- مین های چسبنده
- عملیات بالا رفتن از کشتی ها و به کنترل در آوردن آنها از طریق استفاده از قایق های کوچک یا هلیکوپتر.
- حملات موشکی دوش پرتاب یا از راه دور توسط غواصان آموزش دیده.
- پرتاب موشک های کوتاه برد از روی قایق های تندرو.
- پهپادهای تهاجمی انتحاری مانند «شهاب»، «قاصف» و «وید».
- انواع موشک های کروز ضد کشتی که ممکن است بردی بین ۸۰ تا ۳۰۰ کیلومتر داشته باشند، از جمله موشک های «صیاد» و «سجیل».
- موشکهای بالستیک ضد کشتی دور بُرد که برای استفاده از آنها به اطلاعاتی از هدف مورد نظر در یک بازه زمانی مشخص نیاز است. جمع آوری این اطلاعات به نوبه خود به استفاده از پهپاد، کشتی یا نیروهای شریک نیاز دارد.
این گزارش می افزاید که حداکثر برد فعلی موشک های ضد کشتی نیروهای مسلح یمن چنانچه از خاک این کشور پرتاب شود، ۳۰۰ کیلومتر است.
این بدان معناست که هر کشتی که از خلیج عدن به تنگه باب المندب نزدیک شود، می تواند در معرض تهدید موشکی که از دورترین نقطه شمال یمن و داخل آن مانند استان «ذمار» پرتاب می شود، قرار گیرد. در همین حال، هر کشتی که برای عبور امن از گذرگاه دریایی از سلاح استفاده می کند می تواند با سلاح هایی که صنعا دراختیار دارد، مورد هدف قرار گیرد.
بُرد پهپادهای انتحاری اگرچه آسیب کمتری به بار می آورند، بیشتر است و می توانند اهداف دورتری را تهدید کنند و پهپاد «شهاب» که از خانواده «صماد» می باشد و نیروهای مسلح یمن آن را در اختیار دارند از این نوع است و میتواند یک کشتی در حال حرکت را هدف قرار دهد.
اعتقاد بر این است که این پهپاد مجهز به سر جستجوگر محیطی الکترونوری است و حداکثر بردی بین ۶۰۰ تا ۱۲۰۰ کیلومتر دارد و یک کلاهک جنگی نسبتاً کوچک به وزن حدود ۴۰ کیلوگرم را حمل می کند.
پیشتر نیروهای مسلح یمن در بیانیهای اعلام کرده بود، در صورتی که کمکهای غذایی و دارویی به غزه نرسد، از عبور و مرور کشتیهای صهیونیستی یا به مقصد فلسطین اشغالی جلوگیری خواهد کرد.
در جنگ غزه رژیم صهیونیستی با هیچ دولتی طرف نشد، بلکه چهار گروه مقاومت فلسطین، حزب الله لبنان، مقاومت یمن و گروه های مقاومت عراق البته آنهم به طور محدود وارد نبرد با ارتش رژیم صهیونیستی شدند و توانستند به دستاوردهای بزرگی دست یابند، دستاوردهایی که هرگز از خاطر سران تل آویو پاک نخواهد شد.
در بین گروه های مقاومت، اقدام رزمندگان و ارتش یمن با توجه به بُعد مسافت بیش از ۱۵۰۰ کیلومتری با سرزمین های اشغالی با شلیک چندین موشک دوربرد و اعزام تعداد زیادی پهپاد انتحاری به بندر "ایلات" در جنوب و بندر حیفا در شمال سرزمین های اشغالی برای نابودی زیرساخت های این دو بندر، آزادی خواهان جهان را به تحسین وا داشت.
یکی دیگر از اقدامات کم نظیر رزمندگان یمنی در حمایت از مقاومت فلسطین توقیف کشتی «گلکسی لیدر» متعلق به رژیم صهیونیستی که حامل پنج هزار دستگاه خودروی برقی در روز یک شنبه (۲۸ آبانماه) در دریای سرخ با ۵۲ خدمه و سرنشین بود.
رزمندگان یمنی در چند روز اخیر نیز به چند کشتی دیگر صهیونیست ها و یک کشتی جنگی آمریکا در دریای سرخ حمله کرده و این آبراهه را برای رژیم صهیونیستی کاملا ناامن کرده اند و خسارت های سنگینی به رژیم صهیونیست وارد کرده اند.