به گزارش مشرق، این فرماندهی به رهبری ایالات متحده یک نیروی نظامی چندملیتی است و بر امور منطقه غیرنظامی حائل (DMZ) بین دو کره که از نظر قانونی در حال جنگ هستند، نظارت میکند.
پانمونجوم که یک مقصد توریستی محبوب نیز محسوب میشود، به طور رسمی منطقه امنیتی مشترک (JSA) است؛ مجموعه ای از ساختمان ها که میزبان مذاکرات بین کره ای بوده و سربازان از هر دو طرف تقریباً رو در روی هم قرار دارند.
سرهنگ آیزاک تیلور، سخنگوی UNC گفت، تصمیم اخیر مبنی بر اجازه دادن به نیروهای سازمان ملل برای حمل اسلحه پس از آن اتخاذ شد که سربازان کره شمالی (KPA) «استقرار مسلحانه» را در منطقه از سر گرفتند.
تیلور گفت این اقدام با هدف حفاظت از پرسنل غیرنظامی و نظامی در منطقه مرزی انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: این اقدام از روی احتیاط انجام می شود، اما فرماندهی سازمان ملل به دولتهای کره جنوبی و شمالی اطلاع داده است که منطقه امنیتی مشترک خلع سلاح شده برای شبه جزیره کره ایمنتر و صلحآمیزتر است.
این گزارش با بیان اینکه دو کره بر اساس پیمان نظامی بین کرهای در سال ۲۰۱۸ موافقت کرده بودند که سربازان خود را در منطقه امنیتی مشترک مسلح نکنند، مدعی شد که سربازان کره شمالی از آبان ماه سلاح حمل می کنند.
ماه گذشته، کره جنوبی در اعتراض به پرتاب یک ماهواره توسط پیونگ یانگ، بخشی از این پیمان را به حالت تعلیق درآورد. کره شمالی نیز با لغو این توافق از استقرار نیروهای مسلح قویتر و تسلیحات جدید در مرز خبر داد.