کد خبر 1561362
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۳

چهارمین سالگرد ثبت جنایت ترور شهید سلیمانی در تاریخ با جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و مقاومتی همزمان شده که نشان می‌دهد مکتب سلیمانی‌ حذف شدنی نیست.

به گزارش مشرق، «امروز شاهد تجلی شهید سلیمانی در جای جای منطقه و جبهه مقاومت هستیم و دشمنان بزدل ما در پایگاه‌های آمریکایی، هر روز صدای حاج قاسم را می‌شنوند» سخنگوی ستاد گرامیداشت سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی سید مجتبی ابطحی این اظهارات را دوشنبه ۲۷ آذر بیان کرد و افزود «شهیدالقدس» شعار امسال گرامیداشت یاد آن شهید بزرگوار است.

در هفته‌های اخیر و همزمان با چهارمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی در عملیات تروریستی آمریکا، عملیات طوفان الاقصی مقاومت فلسطین، عزم مردم غزه و همبستگی مقاومت یمن، لبنان و عراق با آن‌ها نشان داد گرچه آمریکا موفق به حذف فیزیکی سردار سلیمانی شد، اما مکتب او حذف شدنی نیست.

روایتی از عملیات تروریستی آمریکا تا تشییع قهرمان مبارزه با تروریسم

بامداد جمعه ۱۳ دی ۹۸ سردار سلیمانی به دعوت عادل عبدالمهدی نخست‌وزیر وقت عراق در سفری روتین به این کشور در راستای کمک در زمینه مبارزه با گروه‌های تروریستی و کمک به نیروهای مسلح عراق و الحشد الشعبی در مدیریت برنامه‌ریزی و پشتیبانی لجستیکی، از سوریه وارد عراق شد و قرار بود ساعت هشت صبح جمعه با عبدالمهدی دیدار کند.

عبدالمهدی دو سال بعد در مصاحبه‌ای درباره جزئیات آن شب گفت «نیمه شب مشغول تدوین برخی نکات مهم برای مطرح کردن در جلسه صبح بودم که مدیر دفترم سراسیمه آمد و گفت رئیس کل اطلاعات عراق خبر داد انفجاری مهیب در فرودگاه بغداد رخ داده و هنوز از ماهیت آن اطلاعی ندارند. نگران شدم ...دلشوره داشتم به خصوص اینکه فهمیدم لحظاتی قبل از انفجار یک هواپیما از دمشق وارد بغداد شده... به محل کارم رفتم و تحولات فرودگاه بغداد را لحظه به لحظه پیگیر شدم. تصاویر یکی پس از دیگری منتشر می‌شد تا به یکباره تصویر دست شهید و انگشتری را دیدم که به خوبی می‌شناختم».

روایت محافظ ابومهدی از لحظه شناسایی دست حاج قاسم

ساعاتی پس از انتشار اخبار انفجار و اصابت موشک به دو خودرو در نزدیکی فرودگاه بغداد، الحشد الشعبی عراق و بعد از آن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تایید کردند که فرمانده نیروی قدس سپاه به همراه جانشین فرمانده الحشد الشعبی عراق ابومهدی المهندس و همراهانشان ساعت ۱:۲۰ دقیقه بامداد جمعه حین خروج از فرودگاه بغداد در حمله پهپادی آمریکا به شهادت رسیدند.

وزارت دفاع آمریکا هم با صدور بیانیه‌ای ضمن برعهده گرفتن مسئولیت ترور سردار سلیمانی و المهندس، گفت این ترور به دستور رئیس‌جمهور ایالات متحده دونالد ترامپ صورت گرفت.

ترامپ که به گفته خودش از کاخ سفید بر این عملیات نظارت داشت، در اظهارنظر توئیتری بعد از جنایت ترور سردار سلیمانی با بیان اینکه باید سال‌ها قبل او را از میان برمی‌داشتند، گفت: «ژنرال قاسم سلیمانی هزاران آمریکایی را در برهه‌ای از زمان کشته یا به شدت مجروح کرده بود و در حال برنامه‌ریزی برای کشتن تعداد بیشتری بود، اما گرفتار شد!» ادعایی که در اولین سخنرانی بعد از حمله ترویستی هم مطرح کرد: «تصمیم دیروز ما [ترور سردار سلیمانی] نه با هدف آغاز جنگ، بلکه با هدف جلوگیری از وقوع جنگ اتخاذ شد».

اما آنچه در اظهارنظرهای مقام‌های آمریکایی قبل از این جنایت درباره اثرگذاری و نبوغ نظامی سردار سلیمانی و بعد در واکنش‌های جهانی به این حمله تروریستی نمایان شد، از درماندگی آمریکا مقابل فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حکایت داشت.

فرمانده بازنشسته ارتش آمریکا و مدیر پیشین سیا «دیوید پترائوس» که سابقه ریاست فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) را در کارنامه دارد، درباره شهید سلیمانی گفته بود: او مهم‌ترین دشمن ایرانی ما در طول چهار سال حضورم در عراق بود، [و] قطعاً زمانی که من رئیس فرماندهی مرکزی بودم و حتی زمانی که مدیر سیا بودم. او بی‌تردید برجسته‌ترین و مهم‌ترین شخصیت ایرانی در منطقه و مهم‌ترین معمار تلاش‌های ایران برای تحکیم کنترل بر هلال شیعی و فرمانده عملیاتی ابتکارات مختلف به عنوان بخشی از آن تلاش بود.

او همچنین در اظهارنظری در سال ۲۰۱۳ شهید سلیمانی را «دشمنی شایسته» توصیف کرده و گفته بود: چیزی که می‌گویم این است که او فردی بسیار توانا و مدبر و دشمنی شایسته است. دست خود را خوب بازی کرده اما این یک بازی طولانی است، پس بیایید ببینیم وقایع چگونه رخ می‌دهد.

نویسنده مجله آمریکایی نیویورکر «دکستر فیلکینز» هم در گزارش سپتامبر ۲۰۱۳ خود به سردار شهید لقب «فرمانده در سایه» به عنوان کسی که در حال بازطراحی خاورمیانه بود، داد که بعد بارها در رسانه‌های غربی دیگر تکرار شد.

افسر سابق سیا جان مگوایر شهید سلیمانی را «قدرتمندترین عامل در خاورمیانه» خوانده بود و در مستندی در تشریح خصوصیات سردار سلیمانی در برخورد ناخواسته‌ای که با این شهید بزرگوار داشت، گفته بود «خصوصیات‌ فرماندهی به شکل برجسته‌ای در او مشهود بود».

کارشناس مؤسسه دفاعی آمریکا «گریچ»، قاسم سلیمانی را یکی از ۱۰ چهره متفکر برتر در عرصه امنیتی و دفاعی جهان می‌داند که اثر فعالیت‌هایش از یمن تا سوریه پیداست.

سفیر سابق آمریکا در امور افغانستان «زلمای خلیل‌زاد» هم با این گفته که «برخلاف اتهام جنگ‌افروزی از سوی مقام‌های آمریکایی علیه سلیمانی، او در ایجاد صلح در منطقه فعال بوده» خط بطلانی بر ادعاهای واشنگتن کشید.

جلد نشریه آمریکایی نیوزویک نوامبر ۲۰۱۴؛ دشمن آمریکا حالا در حال نابود کردن داعش است

ترور سردار سلیمانی، اقدام جنایتکارانه و ناقض قوانین بین‌المللی

گزارشگر ویژه وقت سازمان ملل در امور مربوط به اعدام‌های فراقضائی و خودسرانه «اگنس کالامار» و دبیرکل کنونی عفو بین‌الملل در یکی از نخستین واکنش‌ها به این جنایت گفت: هدف قرار دادن قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس به احتمال قریب به یقین غیرقانونی و ناقض قوانین بین‌المللی حقوق بشر است.

وی چند ماه بعد نیز در گزارش ۴۴ صفحه‌ای خود به سازمان ملل متحد اعلام کرد «هدف قرار دادن ژنرال سلیمانی و مرگ افراد همراه ایشان، مصداق قتل خودسرانه است که به موجب قوانین حقوق بشر بین‌المللی، آمریکا مسئول آن است».

او در خصوص بهانه آمریکا برای انجام این حمله هم اعلام کرد هیچ ادله‌ای مبنی بر اینکه ژنرال سلیمانی در تدارک حمله‌ای فوری علیه منافع آمریکا به خصوص در عراق بوده و برای جلوگیری از آن نیاز به اقدام فوری بوده ارائه نشد.

افسر اطلاعاتی پیشین ارتش آمریکا «اسکات ریتر» هم برخلاف ادعاهای ترامپ اعتراف کرد که «او را کشتیم چون داشت صلح ایجاد می‌کرد. تهدید قریب‌الوقوعی وجود نداشت و صددرصد ساختگی است. اقدام آمریکا نقض قوانین بین‌المللی بود. هر طور به قضیه نگاه کنیم کسانی که دستور ترور را دادند و آن‌هایی که اجرا کردند، جنایتکار جنگی هستند و باید پاسخگو باشند».

نویسنده آمریکایی کتاب «تبلیغات دروغین، دروغ و نمادهای دروغین؛ چگونه آمریکا جنگ‌هایش را توجیه می‌کند» رابرت فانتینا درباره ترور سردار سلیمانی به دست دولت آمریکا گفت: این ترور نقض قوانین بین‌المللی بود و تنها باعث افزایش خصومت با آمریکا و اسرائیل شد. ایالات متحده به دنبال هژمونی برای خود در جهان و اسرائیل در خاورمیانه است، اما از درک این واقعیت غافل است که ترور مقام‌های نظامی محبوب، قاتلان آن را برای مردم محبوب نمی‌کند.

تشییع سردار سلیمانی؛ از کربلا تا کرمان

دی ماه ۹۸ سیل عظیم مردم سوگوار نه تنها در نقاط مختلف ایران بلکه در عراق، یکی از بزرگترین اجتماعات تاریخ بشر را در مراسم وداع و تشییع پیکر سردار سلیمانی رقم زدند.

عادل عبدالمهدی درباره مراسم تشییع حاج قاسم در عراق گفت «به صراحت بگویم در تاریخ عراق چنین تشییع بزرگی ندیده‌ایم. شاید فقط در ایران و در مراسم تشییع امام خمینی رضوان‌الله تعالی علیه چنین تشییع بزرگی رخ داده بود. این تشییع بزرگ در بغداد تا نجف نشان از عمق علاقه مردم به فرماندهان پیروزی است و نشان از محبت فراموش نشدنی آن‌ها در میان مردم است. نشان از وفاداری مردم عراق به کسانی است که در سخت‌ترین شرایط در کنارشان ایستادند تا علیه داعش پیروز شوند. تاریخ آن را ثبت خواهد کرد».

آئین تشییع تاریخی سردار سرلشکر حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران طی روزهای شنبه ۱۴ تا چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۸ در شهرهای کاظمین، بغداد، نجف، کربلا، اهواز، مشهد، تهران و قم انجام شد و سرانجام پیکر شهید سلیمانی نیمه شب ۱۸ دی در کرمان زادگاهش به خاک سپرده شد.

منبع: فارس

برچسب‌ها