سرویس سیاست مشرق- بررسیها نشان میدهد در لایههای فکری و عملیاتی جبهه اصلاحات بحث در خصوص انتخاب راهبردهای «صندوق محوری» و «جامعه محوری» همچنان محل بحث بوده و پیشنهاداتی نیز برای رسیدن به راه حل نهایی طرح و بیان شده است.
این تعارض باعش شده است تا برخی از اعضای گروهک نهضت آزادی که در جبهه اصلاحات نفوذ کرده و روی تصمیمات این جریان سیاسی اثر دارند، ایده تحریم انتخابات را به صورت علنی در میان اصلاحطلبان تبلیغ کنند.
عماد بهاور عضو گروهک نهشت آزادی دراینباره گفته است: اصلاحطلبان مخصوصا در طیف جبهه اصلاحات یک راهبرد انتخاباتی دارند و تاکید همیشگی آنان این است که هیچ زمان با انتخابات قهر نمیکنند و از آن دور نمیشوند. انتخابات راه مطمئن، کمهزینه و بهترین راه برای فردای سیاسی در ساختار سیاسی کشور است. وقتی امکان آن فراهم نمیشود، این ما نیستیم که نمیخواهیم در انتخابات شرکت کنیم، این مسئولان که با خراب کردن شرایط انتخابات پرشور نمیگذارد نیروهای سیاسی از همه سلیقهها در آن شرکت کنند و جلوی شرکت مردم و نیروهای سیاسی در انتخابات را میگیرد. وگرنه نیروهای اصلاحطلب براساس مبانی اصلاحطلبی همیشه از شرکت در انتخابات، استقبال میکنند.
این مهره نفوذی در جبهه اصلاحات در ادامه راهبرد تحریم انتخابات را به عنوان استراتژی چپها میگوید:
در غیاب جریان اصلاحطلب و حتی اصولگرایان میانهرو و معتدل، آن طور که خیلی از طرفداران آقای لاریجانی هم رد صلاحیت شدند، فقط عرصه برای جریانات تندروی اصولگرا میماند. آنها هم وقتی میبینند، رقابتی نیست میتوانند چند لیست داده و چند طیف شوند، با یکدیگر رقابت کند.
گروهک نهضت آزادی ضمن تعریف راهبرد اصلاحات جامعهمحور بهعنوان راهبردی انتخاباتی این گروهک تحریم انتخابات را مورد تأکید قرار داده است. برخی از چهرههای این گروهک بابیان اشاره به تأکید اصلاحطلبان به اصلاحات جامعهمحور تأکیددارند که بعد از ۴۰ سال برخی از اشخاص و گروههای سیاسی با نهضت آزادی هماهنگ شدهاند.
اعضای این گروهک غیرقانونی بابیان اینکه اصلاحات قدرتمدار و انتخاباتمحور دیگر کاربردی ندارد، عدم مشارکت در انتخابات را مورد تأکید قرار داده و تصریح میکنند ما نمیخواهیم تنور انتخابات را گرمکنیم!