نخست‌وزیر اسبق اسرائیل در یادداشتی ضمن اذعان به اینکه حماس شکست نخورده نوشته که ۲ عضو کابینه نتانیاهو خروج از این کابینه را در دست بررسی دارند.

به گزارش مشرق، «ایهود باراک»، نخست‌وزیر اسبق اسرائیل در یادداشتی در روزنامه «هاآرتص» ضمن اعتراف به اینکه حماس در غزه شکست نخورده خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام در فلسطین اشغالی شده است.

باراک در آغاز این یادداشت نوشته است: «از جنگ ۱۵ هفته می‌گذرد. در میدان، شاهد نمایش الهام‌بخشی از شجاعت و فداکاری هستیم. در اسرائیل، اما شاهد یأس و این احساس هستیم که علی‌رغم دستاوردهای ارتش اسرائیل حماس شکست نخورده و شانس بازگرداندن گروگان‌ها رو به کاهش است.»

او به چهار پیش‌فرض درباره جنگ غزه اشاره کرده است: «۱- اینکه اسرائیل بایستی توانایی حماس برای حکمرانی بر غزه و تهدید اسرائیل را از بین ببرد ۲- اینکه اسرائیل هیچ منفعتی برای ماندن دائمی در غزه ندارد ۳- اینکه اهالی غزه قرار نیست جایی بروند و ۴- اینکه لازم است بعد از نابود کردن توانایی‌های حماس نهادی مسئول برای حکمرانی دائمی بر نوار غزه مشخص شود.»

باراک در ادامه این یادداشت حمایت‌های آمریکا از اسرائیل را «سنگ‌بنای» امنیت این رژیم توصیف کرده و نوشته است: «آمریکا حزب‌الله و ایران را مهار می‌کند، به ما سلاح عرضه می‌کند، قطعنامه‌های شورای امنیت را وتو می‌کند و در دادگاه لاهه حامی ما است.»

طبق نوشته این مقام سابق اسرائیلی، واشنگتن دو ماه پیش طرحی به تل‌آویو پیشنهاد داده که هنوز هم روی میز است. او در توضیح درباره این طرح می‌نویسد: «بعد از نابودی توانمندی‌های حماس، یک نیروی متشکل از اعرب برای اداره کردن غزه برای مدتی محدود تشکیل شود. حین این دوران موقت، غزه تحت کنترل یک تشکیلاتِ خودگردانِ تقویت‌شده درخواهد آمد.»

نخست‌وزیر سابق اسرئیل همچنین نوشته که بخش دیگری از این طرح شامل موافقت اسرائیل برای مشارکت در مذاکرات در خصوص راهکار دو دولتی است.

او در ادامه هشدار داده که نشان دادن تزلزل‌های بیشتر از سوی اسرائیل موجب خواهد شد شانس موفقیت این طرح کاهش یابد.

باراک سپس با یادآوری اینکه کابینه بنیامین نتانیاهو در سه ماه گذشته مانع بحث در خصوص «روز بعد از جنگ» شده نوشته است: «هنگامی که هیچ هدف سیاسی از پیش مشخص‌شده‌ای وجود نداشته باشد ارتش قادر به بهینه‌سازی احتمال پیروزی نخواهد بود. در نبودِ یک هدف واقع‌بینانه ما خودمان را در باتلاق غزه گرفتار خواهیم دید، در حالی که همزمان وارد جنگ در لبنان و کرانه باختری شده‌ایم، حمایت‌های آمریکا را از دست داده و احتمال موفقیت توافقات ابراهیم و توافقات صلح با مصر و اردن را نیز به خطر انداخته‌ایم.»

باراک با بیان اینکه این نوع رفتار امنیت اسرائیل را به خاطر می‌اندازد شخص نتانیاهو و اعضای راست افراطی کابینه او را مسئول این وضعیت دانسته است.

وی می‌نویسد: «کسی که میان اسرائیل و رسیدن به یک راه حل امکان‌پذیر حائل شده شخص نتانیاهو و اخاذان او، یعنی ایتمار بن گویر و بزالل اسموتریچ هستند. آنها مانع از آن می‌شوند که اسرائیل منافع خودش را پیگیری کرده و وارد هماهنگی با ایالات متحده شود و اسرائیل را برای پیشبرد منافع شخصی خودشان به دردسر می‌اندازند. این باید متوقف شود.»

باراک نوشته نتانیاهو می‌داند که سپردن اداره غزه به دست تشکیلات خودگردان فلسطین به معنی آن است که او حمایت بن‌گویر و استموتریچ را از دست خواهد داد و این به معنی اتمام زودتر کابینه او خواهد بود.

او پیشنهاد برگزاری انتخابات زودهنگام را داده است: «اسرائیل به مسئولان متفاوتی نیاز دارد بایستی انتخابات زودهنگام برگزار شود.»

باراک در بخش دیگری از این یادداشت خبر داده که «بنی گانتز» و «آیدی آیزنکوت» در حال بررسی خروج از کابینه جنگی نتانیاهو هستند و این در حالی است که این کابینه هنوز تصمیم‌های مهمی برای گرفتن در پیش رو دارد.

نخست‌وزیر سابق اسرائیل به گانتز و آیزنکوت پیشنهاد داده که فعلاً از کابینه خارج نشوند و در عوض تاریخی برای برگزاری انتخابات زودهنگام تعیین کنند.

بسیاری از کارشناسان مسائل اسرائیل پیش از این پیش‌بینی کرده‌اند که در صورت خروج بنی گانتز از کابینه نتانیاهو این کابینه دوام نخواهد آورد و دچار فروپاشی خواهد شد.

منبع: فارس