رسانه‌های اصلاح‌طلب در روزهای اخیر سعی دارند با به‌کارگیری کلیدواژه «وحدت اجتماعی» برخی خطوط قرمز را رد کرده و به عادی سازی هنجار شکنی بپردازند.

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز چهارشنبه ۲۹ فروردین ماه در حالی چاپ و منتشر شد که آغازگاهی بر پایان رژیم صهیونیستی، وقوع سیل و بارندگی در شش استان‌ کشور، ایران پیروز جنگ روایات‌ در مقابل تل‌آویو، سایه روشن‌های بازار سرمایه پس از یک هفته در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

دست روی ماشه؛ این وضعیت فعلی تنش میان ایران و رژیم صهیونیستی است. توانایی نظامی ایران برای هدف قرار دادن نقاطی در اسرائیل مورد توجه رسانه‌ها و کارشناسان نظامی قرار گرفته است. روزنامه هم‌میهن در تشریح وضعیت فعلی منطقه در گزارشی نوشته است:

اسرائیل فکر می‌کرد می‌تواند بدون هیچ تبعاتی به ایران حمله کند. اکنون دیگر چنین نیست. در حال حاضر مقامات اسرائیل در حال ارزیابی خسارات وارده به پایگاه‌های خود بوده و این را دریافته‌اند که ایران عامدانه تصمیم گرفت اقدام فوق‌العاده مرگباری علیه اسرائیل انجام ندهد، ایران با این حمله پیامی به اسرائیل و همچنین آمریکا ارسال کرد و نشان داد می‌تواند حمله به «نواتیم» و «رامون» را در هر کجای اسرائیل و خاورمیانه اجرا کند. آمریکا و اسرائیل هم در مقابل هیچ‌کاری نمی‌توانند بکنند. این یعنی بازدارندگی.

این روزنامه در بخش دیگری از گزارش خود نوشته است:

این نخستین‌بار است که ایران حمله مستقیم به اسرائیل را آغاز می‌کند و با انجام این کار آستانه درگیری قبلی در جنگ طولانی‌مدت بین اسرائیل و ایران را درهم می‌شکند و آن را از سایه‌ها بیرون می‌آورد و به روشنایی می‌کشاند... د. صرف‌نظر از شکل هرگونه اقدام تلافی‌جویانه اسرائیل، اکنون واضح است که این آغاز عصر جدیدی است.

در حالی که بسیاری از رسانه‌های بین‌المللی به تحلیل و تجلیل از دفاع ایران از خاکش و بازدارندگی پس از آن پرداخته‌اند، روزنامه آرمان ملی در یادداشتی خواهان عادی سازی بی‌حجابی پس از عملیات صبح صادق با هدف حمایت اجتماعی از آن شده است، در بخشی از این یادداشت آمده است:

مشاهده می‌کنیم که مجلس اکنون در شرایطی که تکانه‌های اقتصادی وجود دارد اما در اندیشه پیگیری سرنوشت لایحه عفاف و حجاب است. این درحالی است که باید همه به وحدت در شرایط جنگی فکر کنند و به اقدامی دست نزنند که وحدت کنونی آسیب ببیند. ایجاد چالش اکنون به نفع منافع ملی نیست و در طول تاریخ هیچ کشور خارجی نتوانسته بدون در نظر گرفتن رضایت و همراهی مردم به موفقیت‌های بزرگ دست یابد. جنگ احتمالی و کنونی جنگی فرامرزی است و در شرایط کنونی نمی‌توان جنگی که احتمال آن وجود دارد را یک جنگ مقدس تعریف کرد!

روزنامه شرق نیز به سراغ صادق زیباکلا رفته و به نقل از این فعال سیاسی نوشته است که انتقام از اسرائیل غلط بود زیرا باعث تحریک نتانیاهو شده است، این روزنامه می‌نویسد:

همین که جمهوری اسلامی ایران برای اولین بار به اسرائیل حمله کرد و این میزان از موشک کروز، بالستیک، موشک زمین به زمین و پهپاد را به سرائیل شلیک کرد، کفایت می‌کند که اسرائیل و نتانیاهو بهانه‌ای برای پاسخ مستقیم و واکنش متقابلی به ایران پیدا کنند و حمله به خاک ما را کلید بزنند؛ اما سؤال اینجاست که اگر در یک سناریوی بدبینانه واقعا اسرائیل به خاک ایران حمله کرد و آن‌گونه که عنوان داشتند، برخی از پایگاه‌ها و تأسیسات ما را هم هدف قرار دادند، آن وقت دوباره توپ در زمین ایران می‌افتد و آن‌گونه که مقامات گفته‌اند و هشدار داده‌اند، پاسخ شدیدتری خواهند داد و این بسیار خطرناک است و این همان چیزی است که من ماه‌ها پیش درباره آن هشدار داده‌ام و عنوان کردم ایران هر طور که شده، نباید در این دام بیفتد. فعلا آتش این جنگ محدود است.

رسانه‌های اصلاح‌طلب در روزهای اخیر سعی دارند با پیش بردن کلیدواژه وحدت اجتماعی برخی خطوط قرمز را رد کرده و به عادی سازی هنجار شکنی بپردازند، تلاش های رسانه ای مزبور برای سفیدنمایی حجاب در شرایطی است که چند ماه قبل انتخابات را تحریم کرده و از شکاف اساسی در جامعه خبر می‌دادند، حالا همین جریان مدعی است که پیوند پسل‌های اجتماعی با عملیات موشکی امکان پذیر است به این شرط که مسائلی چون حجاب و عفاف از کف جامعه زدوده شود.

واقعیت آن است که گفتن از وحدت نیروها نباید بر اساس انتخاب جریانی باشد که با عبور از مسئولیت پذیری مواردی چون تحریم داخلی، خارجی، اغتشاش و جنگ داخلی را تا همین مدت پیش تجویز می‌کرد، واقعیت آن است که اخلال در سیاست داخلی را زمینه ساز تعدی دشمن خارجی سازند.