به گزارش مشرق، شهرداری تهران و حوزه هنری بهعنوان مالکان مشترک سینما آزادی اواخر سال گذشته تصمیم به تجهیز و نوسازی این مجموعه گرفتند و نهایتا مقرر شد ۵ سالن دیگر به سالن های سینمایی آن اضافه شود. کارگزار اصلی این پروژه موسسه بهمن سبز انتخاب شد و این موسسه نیز بدون برگزاری هیچ گونه مناقصهای مسئولیت اجرای و تجهیز این ۵ سالن را به یک پیمانکاری واگذار کرد.
صحبتهای زیادی در خصوص اختلافات پیشین شهرداری با پیمان کار طرح توسعه سینما آزادی مطرح کرد که ظاهرا به پروژه پردیس سینمایی باغ کتاب باز میگردد اما در خصوص سینمای آزادی نیز لازم است مسئولان امر در مورد هزینههای چند ده میلیاردی این پروژه شفافسازی کرده تا بتوان هزینه نوسازی و اضافه کردن این سالنها را مورد بررسی دقیق قرار داد.
اما پس از انعقاد قرارداد با آن پیمانکار، سینمای آزادی برای انجام این پروژه و در بدترین زمان ممکن و قبل از جشنواره فیلم فجر از چرخه اکران کنار گذاشته شد که با توجه به اقبال گسترده مخاطبان برای دیدن فیلم در این سینما، میتوانست درآمد زیادی در این مدت داشته باشد که از آن محروم شد.
با این حال دست اندرکاران وعده آماده شدن سینمای جدید را برای اکران نوروزی دادند و اعلام کردند پروژه توسعه و تبدیل پردیس سینما آزادی به مجموعه فرهنگی چند منظوره که شامل سالنهای سینمایی جدید، سالن سینمایی کودک، شهربازی کودکان و فروشگاه کتاب و محصولات فرهنگی است و از ابتدای دی ماه آغاز شده، تا پایان سال آماده بهرهبرداری میشود.
در این طرح ۵ سالن سینمایی با ظرفیت حدودا ۳۲۰ صندلی به مجموعه سینمایی آزادی اضافه شد تا این پردیس سینمایی به یک کامپلکس فرهنگی ۱۰ سالنه تبدیل شود. در نهایت مراسم رونمایی از ۵ سالن جدید پردیس سینمایی آزادی در تاریخ ۲۰ اسفند و با حضور جمعی از اهالی سینما، مدیران حوزه هنری و سازمان سینمایی سوره برگزار شد و مقرر شد تا پس از دریافت مجوزهای قانونی، میزبان مخاطبان سینما در نوروز ۱۴۰۳ شود.
حال که بیش از یک ماه از زمان افتتاح این مجموعه میگذرد، به علت مشکلات عدیدهای که در طراحی و ساخت دارد هنوز نتوانسته مجوزهای لازم را اخذ و اقدام به فعالیت کند. آیا با وجود هزینههای صورت گرفته برای ساخت و تجهیز این سالنها، مجوزهای فنی لازم برای آغاز فعالیت آنها صادر نمیشود یا دوستان مجبور به تخریب آن خواهند شد (که شنیده ها حاکی از آن است که اخیرا پشت درهای بسته و بدون سر و صدا در حال تخریب هستند).آیا شهرداری تهران به عنوان یکی از مالکان این سینما در زمان انعقاد قرارداد و اجرای طرح نظارتی بر آن داشته است؟
طبق گفته برخی از کارشناسان و افراد مطلع از روند توسعه سینما آزادی از جمله مشکلات اصلی این سالنها عبارتند از:
عدم رعایت استانداردهای آتشنشانی و ایمنی
قرار گرفتن نادرست دربهای خروجی سالنها
نشتی صوتی در سالنها که باعث میشود صدای یک سالن در سالن دیگر و حتی در طبقه دیگر شنیده شود.
استاندارد نبودن شیب سالن ها و ایجاد تداخل در دید مخاطبان بنابراین لازم است اول توضیح داده شود که چرا این پروژه بدون برگزاری مناقصه به یک پیمانکار سپرده شده است و دوم اینکه چرا طبق وعدهای که داده شد سینماها برای اکران نوروزی آماده نشدند تا شاید به واسطه فروش نوروزی بخشی از این هزینهها تامین میشد. در نهایت اینکه اصلا چه زمانی قرار است این سینماها مجوزهای خود را دریافت و فعالیت خود را آغاز کنند!؟