به گزارش مشرق، کتاب «بالاتر از بازیدراز» تازهترین اثر علیالله سلیمی، روزنامهنگار و نویسنده، است که در قالب کتابهای برنا نشر معارف برای گروه سنی نوجوان منتشر شد.
این کتاب در قالب داستانی نگاشته شده و موضوع کتاب در مورد جستوجوهای هویتی یک نوجوان است که در بستری از وقایع دوران دفاع مقدس شکل میگیرد.
کتاب «بالاتر از بازیدراز» اثری داستانی برای مخاطبان نوجوان با موضوع دفاع مقدس است که دغدغههای نوجوانانه در بازیابی هویت فردی و اجتماعی را در قالب یک رقابت و سرگرمی همراه با هیجانات مختص این گروه سنی روایت میکند. شخصیت محوری این رمان، نوجوانی به نام مصطفی است که در یک مسابقه فرهنگی و در قالب وبسایتنویسی، با نوشتن سرگذشت داییِ شهید خود شرکت میکند.
کتاب جدید سلیمی را به چند دلیل مهم باید خواند؛ اول اینکه شناختی از روحیات نسل جدید، به ویژه دانشآموزان امروزی ارائه میدهد که بیشتر وقت خود را با انواع تکنولوژیهای ارتباطی سپری میکنند و پیامرسانهای گوناگون نقش پررنگ و حیاتی در شکلگیری شخصیت و شیوههای زندگی آنها دارند و سبکهای مختلف زندگی و متأسفانه در بیشتر موارد متضاد با ارزشهای جامعه اسلامی را به آنها ارائه و در مواردی تحمیل میکنند. از سوی دیگر، معرفی و ارائه نوع خاصی از سبک زندگی ایرانی و اسلامی الهامگرفته از سیره و سلوک رفتاری شهدای دوران دفاع مقدس است که اسوههای رفتاری ممتاز در زمانه خود بودهاند و برای زمانهای دیگر هم سبک زندگی آنها قابل ارائه و تعمیم است.
از ویژگیهای خاص این کتاب که میتوان از آن یاد کرد، تلاش برای دوری از شعارگرایی در داستان است. در بخشهایی از کتاب تازه سلیمی میخوانیم: همه چیز از یک اتفاق ساده شروع شد. اولش مثل یک بازی ساده و بچگانه بود، اما رفتهرفته قضیه جدی شد و بیشتر بچهها با جدیت، کار را دنبال کردند و آخر سر کار به جایی رسید که مجبور شدیم بپذیریم حالا این بازی جدید هم بخشی از زندگی عادی ما شده است و کمکم دارد برای خودش در برنامههای روزانه ما جای بخصوص باز میکند.
البته برای بعضی از بچهها، قضیه جدیتر از این هم شده و کار به جایی رسیده بود که همین مسئله تازه در زندگیشان حرف اول را میزد. این مسئله تازه چیزی نبود جرءت بالای وبلاگنویسی در بین بچههای هنرستان، آن هم با موضوع ورزش و چهرههای هنرستان، آن هم با موضوع ورزش و چهرههای ورزشی که اصل مطالب هیچیک از پُستها به قلم خود بچههای هنرستان نبود. ...
چاپ اول این کتاب به همت نشر معارف در اردیبهشت ۱۴۰۳ به قیمت ۱۲۵۰۰۰ تومان به شمارگان۱۰۰۰ جلد روانه بازار شده است.