داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری برای ثبت‌نام باید دارای حداقل سن ۴۰ سال تمام شمسی و حداکثر سن ۷۵ سال تمام شمسی در هنگام ثبت‌نام باشند.

به گزارش مشرق، از ساعت ۰۸:۰۰ صبح روز پنج شنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ و تاریخ تعیین شده توسط شورای نگهبان، ثبت نام نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران آغاز شده است.

بر اساس معیارهای اعلام شده توسط شورای نگهبان، داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری برای ثبت‌نام باید دارای حداقل سن ۴۰ سال تمام شمسی و حداکثر سن ۷۵ سال تمام شمسی در هنگام ثبت‌نام باشند.

داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری باید حداقل دارای مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ارشد یا معادل آن مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه باشند.

همچنین وزرا، استانداران، شهرداران شهرهای بالای دو میلیون نفر جمعیت، فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشگری و بالاتر می‌توانند در انتخابات ریاست‌جمهوری کاندیدا شوند. بر اساس این ابلاغیه، نمایندگان فعلی و ادوار مجلس شورای اسلامی منعی برای ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری ندارند.

احمد وحیدی، وزیر کشور در ساعات ابتدایی فرایند ثبت‌نام در محل ستاد انتخابات وزارت کشور حاضر شد و مقابل خبرنگاران درباره روند نام‌نویسی داوطلبان در چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری توضیح داد.

وزیر کشور در ابتدا تاکید کرد: ان‌شالله همانگونه که در انتخابات مجلس شاهد بودیم، معیارهای سلامت، امنیت، رقابت و مشارکت شکل خواهد گرفت. در شرایط حساس کنونی به حمدالله با هدایت‌های رهبر معظم انقلاب و بهره‌گیری از قانون اساسی این بحران را پشت سر گذاشتیم و هیچ خللی در امور کشور ایجاد نشد.

وی افزود: امیدواریم با مشارکت همه احزاب و شخصیت‌های مختلف شاهد پاکی و رعایت اخلاق انتخاباتی باشیم.

وحیدی: نام‌نویسی از داوطلبان، به مدت ۵ روز، تا دوشنبه چهاردهم خرداد ادامه دارد

از صبح روز پنجشنبه، ۲۵ نفر برای نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری به ستاد انتخابات رفته‌اند که هیچ‌کدام شرایط اولیهٔ ثبت‌نام را هم نداشته‌اند.

چرا ۲۵ داوطلب ابتدایی روز پنجشنبه ثبت‌نام نشدند؟

ستاد انتخابات وزارت کشور در این دوره، قبل از ورود کاندیداها به سالن اصلی جهت ثبت نام، مدارک آنان رو مورد بررسی قرار می‌دهد و به کسانی که شرایط احراز را ندارند، اجازه ورود به محل اصلی ثبت نام را نخواهند داد. به همین منظور تا حدود ۲ ساعت پس از آغاز فرایند ثنام‌نویسی، هیچ‌گونه ثبت‌نامی در محل اصلی انجام نشده است.

«اسلامی» سخنگوی ستاد انتخابات کشور جزئیات بیشتری از فرآیند ثبت‌نام را اعلام کرد و گفت: نام‌نویسی به صورت الکترونیکی به شورای نگهبان ارسال می‌شود و در طی بازه ۷ روزه احراز صورت می‌گیرد و ۲۲ خرداد اسامی نامزدهای ریاست‌جمهوری را اعلام می‌کنیم.

نام‌نویسی به صورت الکترونیکی به شورای نگهبان ارسال می‌شود

معاون امنیتی و انتظامی استاندار تهران در تشریح تامین امنیت انتخابات اعلام کرد: اولویت دستگاه‌های امنیتی، حفظ آرامش مردم است و باید هر گونه اقدامی که منجر به ایجاد تنش در جامعه می‌شود تحت کنترل دستگاه‌های ذیربط قرار بگیرد.

به منظور جلوگیری از هرگونه اقدام خلاف قوانین و قواعد مندرج در قانون برگزاری انتخابات، از سوی نامزدها و ستادهای تبلیغاتی آنها، لازم است همه ضمن مرور قانون برگزاری انتخابات، نسبت به اجرای مفاد آن در حوزه خود تلاش کنیم.

یک نماینده سابق مجلس چراغ ثبت‌نام را روشن کرد

پس از مصاحبه سخنگوی ستاد انتخابات کشور محسن صباغیان نمیانده مردم بافق در مجلس به عنوان اولین فرد واجد شرایط ثبت نام در انتخابات وارد ستاد انتخابات کشور شد.

رونمایی از اولین نامزد اصلاح‌طلبان در انتخابات

مصطفی کواکبیان در اولین روز از ثبت‌نام‌ها برای کاندیداتوری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری وارد ستاد انتخابات وزارت کشور شد و با گذراندن مراحل اولیه برای کاندیداتوری ثبت نام کرد.

فرصت پنج دقیقه ای هر کاندیدای انتخابات برای ارائه برنامه ها در ستاد انتخابات

فرآیند ثبت نام نهایی هر داوطلب شرکت در انتخابات ریاست جمهوری بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت به طول میانجامد و پس از آن داوطلبین فرصت دارند که در زمان ۵ دقیقه به ارائه برنامه‌های خود در جمع خبرنگاران بپردازند.

عباس مقتدایی وارد ستاد انتخابات شد

عباس مقتدایی نماینده مجلس در ستاد انتخابات برای ریاست جمهوری ثبت نام کرد.

اطلاعیه «شماره یک» ستاد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری" رسانه ملی

متن اطلاعیه به شرح زیر می‌باشد:

به استحضار مردم شریف ایران می‌رساند در پی سانحه غم انگیز شهادت رئیس جمهور و همراهان در سانحه بالگرد، بلافاصله ستاد انتخابات چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری در سازمان صداوسیما هفته گذشته تشکیل شد. این ستاد بلافاصله طی جلسات فشرده و برای ایفای وظایف سنگین رسانه ملی در تامین بسترهای لازم برای تبلیغات نامزدهای محترم، موارد زیر را مصوب کرد:

۱. قرعه کشی برای تعیین زمان بندی تولید و پخش برنامه های تبلیغات رادیو و تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بلافاصله پس از اعلام فهرست نهایی نامزدهای محترم با حضور نمایندگان آنها در سازمان صدا و سیما برگزار خواهد شد.

۲ . برنامه های تبلیغاتی رادیو و تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مانند دوره های پیشین ترکیبی از برنامه های زنده و ضبطی از جمله مناظره خواهد بود.

۳. ستاد انتخابات سازمان همچنین یک کانال اختصاصی را در سامانه تلوبیون برای پخش برنامه های زنده و ضبطی به هر یک از نامزدها اختصاص خواهد داد.

۴. هر یک از نامزدهای محترم می توانند در صورت تمایل دو مستند تلویزیونی سی دقیقه ای و دو مستند رادیویی سی دقیقه ای برای پخش در شبکه های رادیویی و تلویزیونی تهیه کنند.

۵. ستادهای تبلیغاتی هر یک از نامزدها همچنین می توانند دیدگاه های ایشان خطاب به مردم هر یک از استان‌ها را برای پخش در شبکه‌های صدا و سیمای استان‌ها در قالب یک برنامه بصورت رو به دوربین به تعداد استان‌ها تهیه کنند.

۶. با توجه به این که براساس قانون، نظارت بر برنامه های تبلیغاتی رادیویی و تلویزیونی نامزدها اعم از ضبطی و زنده به کمیسیون تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری سپرده شده، کلیه برنامه های ضبط شده نامزدها باید در موعد مقرر که متعاقبا اعلام می شود، تحویل این کمیسیون شود.

بر اساس ماده ۶۲ قانون انتخابات ریاست جمهوری، ترتیب و تنظیم تبلیغات رادیو و تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید به تصویب کمیسیون تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری برسد، لذا موارد پیشنهادی ستاد انتخابات رسانه ملی در نخستین جلسه این کمیسیون در تاریخ نهم خرداد مطرح شد و به تصویب کمیسیون یاد شده رسید. یادآور می‌شود کمیسیون تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری شامل این اعضا است:

-دادستان کل کشور یا نماینده تام‌الاختیار او

- وزیر کشور یا نماینده تام‌الاختیار او

- دبیر هیئت اجرائی مرکزی انتخابات

- رئیس شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما یا یکی از اعضای این شورا به انتخاب شورا

- رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران یا نماینده تام‌الاختیار او

ستاد رسانه ملی همچنین مصوب کرد گروه های برنامه ساز با هدف پربارتر شدن هر چه بیشتر برنامه های تلویزیونی مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری، از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان در طراحی سوالات در برنامه های مناظره، میزگرد و گفتگو استفاده و برنامه ریزی کند.

ثبت‌نام ۳ نفر قطعی شد

«محسن اسلامی» سخنگوی ستاد انتخابات کشور در گفت‌وگو با بخش خبری ۱۴ تاکید کرد که ثبت‌نام سه نفر از داوطلبین نامزدی انتخابات ریاست‌جمهوری قطعی شده است.

اسلامی در این باره تصریح کرد: تاکنون ثبت‌نام سه نفر از داوطلبینی که دارای شرایط قطعی بودند، قطعی شده است.

وی در عین حال گفت: توصیه من به داوطلبین محترمی که دارای شرایط هستند، این است که ظرف امروز و فردا مراجعه داشته باشند و فرآیند ثبت‌نام خود را به روز آخر موکول نکنند.

رئیس خانه احزاب ایران وارد ستاد انتخابات ریاست جمهوری شد

قدرتعلی حشمتیان، رئیس خانه احزاب ایران جهت ثبت‌نام در انتخابات ریاست جمهوری وارد ستاد انتخابات شد.

سعید جلیلی داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری شد

سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با مراجعه به ستاد انتخابات کشور، برای نامزدی چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.

میراحمدی از ستاد انتخابات بازدید کرد

«سید مجید میراحمدی» معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور، حوالی ساعت ۱۶:۳۰ از محل ستاد انتخابات وزارت کشور بازدید به عمل آورد.

سعید جلیلی درباره کارکرد «دولت در سایه» گفت

«سعید جلیلی» پس از اتمام فرایند ثبت‌نام، با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به کارکرد «دولت در سایه» که پس از روی کارآمدن دولت یازدهم، به ایجاد آن همت گماشت گفت: ما در ۱۰ سال گذشته در گفتمانی به نام «دولت در سایه» به این اندیشیده‌ایم و با شبکه‌ای از نخبگان پیرامون این دولت، بحث‌های کارشناسی را انجام دادیم. در تمام این مدت فارغ از اینکه دولت مستقر، رفیق یا رقیب ما بوده است، سعی کردیم نتایج بررسی‌های خود را به دولت‌مردان ارائه دهیم.

جلیلی افزود: نکته مهم این است که رئیس‌جمهور باید بداند چه فرصت‌هایی وجود دارد. اگر صحبت از برنامه می‌شود رئیس‌جمهور باید به آن برنامه، اشراف کامل داشته باشد و اینکه چگونه از این فرصت‌ها به نفع ملت ایران استفاده حداکثری کند و به حداقل‌ها راضی نشود؛ اداره روزمره کشور را کافی نداند و به قله‌ها نگاه کند.

روز نخست ثبت‌نام به پایان رسید

مطابق برنامه زمان‌بندی‌شده، مهلت ثبت‌نام داوطلبین نامزدی انتخابات ریاست‌جمهوری راس ساعت ۱۸ به پایان رسید.

برچسب‌ها