به گزارش مشرق به نقل از مهر، مجید سرسنگی مدیرعامل خانه هنرمندان ایران امروز در نشستی در محل تالار استاد امیرخانی این مرکز با حضور اصحاب رسانه حرفهایی زد که عدهای از خبرنگاران از حرفهای او برداشت کردند که وی یا قصد استعفا دارد و یا زمزمه برکناریش را شنیده است.
سرسنگی در این نشست گفت: نگاه ما به حوزه فرهنگ و هنر میتواند دو گرایش داشته باشد. اول حفظ وضع موجود و دوم حرکت به سمت وضعیت مطلوب. بسیاری از مدیران حوزه فرهنگ و هنر با گرایش اول کار میکنند و به فکر رسیدن به مطلوب جامعه فرهنگی نیستند ولی درست آن است که با قدرت و توان مضاعف به سمت وضعیت مطلوب حرکت کنیم.
وی با یادآوری اینکه اولین نشست خبری عمر خود را در 23 مهر سال 74 یعنی 18 سال قبل در همین روز انجام داده است؛ بیان کرد: در کشور ما اگر مدیران فرهنگی درد و رنج گذر از وضعیت موجود را به خود بقبولانند و در راه رسیدن به وضعیت درست فرهنگی گام بردارند، میتوانند فرهنگ کشور را به سمتی که باید برود سوق دهند.
وی با طرح این سوال که مدیریت ما باید ناظر بر چه چیزی باشد؟ ادامه داد: فرهنگ کشور ما گلخانهای است و طبیعی رشد نکرده است. همه در یک فضای گل و بلبل دورهم نشستیهایم و از فرهنگ و هنر خودمان تعریف میکینم. همه مدام از هم تعریف میکنند و بدون اینکه خود را در قبال هنر و فرهنگ سایر کشورها و تمدنها قرار بدهیم.
برای ماهی کیلکا سند توسعه داریم ولی برای فرهنگ...
سرسنگی همچنین بیان کرد: ما برای ماهی کیلکا نیز سند توسعه داریم. میدانیم در سال چقدر تولید میشود، کجاها تولید میشود، به کجاها صادر میشود و ... ولی برای فرهنگ کشورمان هیچ سندی نداریم.
وی ادامه داد: مدیران فرهنگی تنها به فکر صرف بودجه خود هستند. اگر بودجه حمایتی به تئاتر را برداریم دیگر آیا تئاتر در ایران میتواند ادامه راه بدهد؟
خانه هنرمندان جایی برای مخالفان نظام نیست
سرسنگی بیان خاطرات خود از دورانی که 14 ساله بوده و به جنگ رفته است، گفت: ممکن است این سخن خوشایند عدهای نباشد، اما به طور قطع و یقین خانه هنرمندان در مجموعه نظام جمهوری اسلامی تعریف می شود و فعالیت های آن نیز در همین راستا است.
وی گفت: خانه هنرمندان با برنامه هایی در چارچوب نظام فرهنگی کشور تلاش می کند، عرصه فرهنگ و هنر را ارتقا داده و مردم را هر چه بیشتر با مولفه های فرهنگی و هنری خود آشنا کند.
سرسنگی با بیان آنکه این مرکز در مواجه با دیدگاهها و اعتقادات مردم نیست، ادامه داد: این مجموعه یکی از عالیترین نقشهای تاریخی خود را برای فرهنگ کشوری که دین را یکی از اساسیترین مولفههای فرهنگ خود برگزیده است، ایفا میکند.
وی عنوان کرد: مدیریت خانه هنرمندان امری فراتر از سرایداری فرهنگی است؛ به این معنا که تامین مکان برای اجرای نمایش، موسیقی و یا برگزاری نمایشگاههای تجسمی تنها وظیفه این مرکز نیست بلکه جریانسازی فرهنگی و برنامه های تولیدی مهمترین رویکرد خانه هنرمندان است.
وی خانه هنرمندان را محفلی برای اپوزسیون ندانست و گفت: هویت من نیز در نظام جمهوری اسلامی تعریف شده است. آنهایی که فکر میکنند خانه هنرمندان به محلی برای محفل اپوزسیون تبدیل خواهد شد و یا شده است سخت در اشتباهند.
ارشاد به ما به عنوان یک قوم ظالم و خارج از نظام نگاه میکند
وی در بخش دیگری از صحبتهایش در مورد رابطه با وزارت ارشاد گفت: سیاستبازی در فرهنگ و هنر کشور رونق بسیار یافته است. تا وقتی که این روال ادامه یابد فرهنگ کشور روی خوش به خود نخواهد دید. همین جا از آقای حسینی وزیر ارشاد میخواهم که دست یاری ما را بفشارند.
مدیرعامل خانه هنرمندان افزود: برای احداث خانه هنرمندان در شهرهای دیگر برنامهریزی کردیم ولی به عنوان نمونه جلسهای در بوشهر با مدیر کل ارشاد این شهر گذاشتیم و بعد از رسیدن به این شهر و حضور در اداره ارشاد بوشهر با در بسته روبرو شدیم و به ما گفتند که مدیر کل ارشاد بوشهر ما را نمیبیند در حالی که خود وی این جلسه را برنامهریزی کرده بود.
وی بیان کرد: ارشاد به ایرانشهر و گروههایی که در این مکان اجرا دارند کمک نمیکند گویا کسانی که در اینجا هستند ظالم هستند و یا در جای دیگری جز ایران زندگی میکنند.