کد خبر 1652775
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۱

عجیب است که در میان بحبوحه مشکلات کشور و چند بار افزایش قیمت‌ها، ‌چیزی که برای برخی اصلاح‌طلبان و رسانه‌های این جریان از اهمیت بسزایی برخوردار بوده،‌ مسئله فیلترینگ است. 

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: به گزارش وبسایت «الف»، این رفتار اصلاح‌طلبان در شرایطی است که در هفته‌های اخیر چند موج گرانی، فضای اقتصادی را تحت‌تاثیر قرار داده است. از افزایش قیمت کالاهای اساسی همچون نان، لبنیات و... تا افزایش تعرفه‌های آب و نرخ ارز.

مسئله مهم‌تر در این بین که احتمالا دور جدیدی از موج تورمی را رقم خواهد زد، رویکرد وزارت اقتصاد پیرامون مسئله ارز و نرخ آن است. وزیر اقتصاد چندین و چندبار بر ضرورت افزایش قیمت ارز نیمایی و آنچه که اصلاح‌قیمتی برای ثبات‌بخشی به بازار آزاد تلقی می‌کند، صحبت کرده و در هفته‌های اخیر هم نرخ نیمایی ارز روند تصاعدی داشته که قطعاً بر روی قیمت کالاهای وارداتی و آن دسته از کالاهایی که واردات مواد اولیه‌شان با ارز نیمایی صورت می‌گیرد اثر زیادی دارد و در ماه‌های آینده و با عملی‌شدن سیاست‌ وزارت اقتصاد، در سفره‌های مردم خود را عیان خواهد ساخت.

با این وجود آنچه که برای برخی اصلاح‌طلبان و رسانه‌های این جریان ارجحیت دارد، ضریب‌دادن به مسئله فیلترینگ و رفع محدودیت‌های شبکه‌های اجتماعی است که البته یکی از وعده مطروحه رئیس‌جمهور در خلال رقابت‌های انتخاباتی بود. در روزهای اخیر چند رسانه اصلاح‌طلب با انتقاد از رویکرد رئیس‌جمهور باب جدیدی از گلایه‌ها را باز کرده و از عدم تحقق وعده‌ها سخن گفتند. علاوه‌بر این، عده‌ای با تندروی علت عدم حل و فصل فیلترینگ را ناتوانی دولت ذکر کرده و حتی وزیر ارتباطات را بابت آنچه که کم‌کاری می‌دانند، به‌چالش کشیده‌اند.

آنچه که محل بحث است، نادیده‌انگاری اولویت‌های مردم و ضریب‌دادن به مسئله‌ای است که پرداختن بیش از حد به آن و فشار بر دولت، توجیه چندانی ندارد. در شرایطی که سکانداران اقتصاد در حال قدم‌نهادن در مسیری هستند که فرجام نامطلوب آن از همین ابتدای کار مشخص بوده، آنچه که در قالب مطالبات اصلی مردم بازنمایی می‌شود موضوع رفع فیلتر است که نسبت به مشکلات معیشتی مردم در اولویت بعدی است.

موضوع سامان‌بخشی به وضعیت کنونی اینترنت، یکی از مسائل مهم نزد افکارعمومی است اما آن موضوعی که اولی است،‌ مهارکردن اسب‌ چموش تورم و کم‌کردن از فشار اقتصادی سنگینی است که نارضایتی‌های عمومی را رقم زده. وقتی برخی جریان‌ها و رسانه‌ها به‌صورت هماهنگ موضوعی را بهای نادیده گرفتن موضوعی مهم‌تر در کانون ‌توجهات قرار می‌دهند،‌ این شائبه‌ به‌وجود می‌آید که شاید اراده‌ای در جهت کنارزدن اولویت‌ها و نشاندن مسائلی کم‌اهمیت‌تر بر صدر برای مطرح‌نشدن خواسته‌های اکثریت مردم در میان باشد، چون کاستن از چالش‌های تعمیق‌یافته اقتصادی، به‌مراتب سخت‌تر از دیگر موضوعات است.