یک روزنامه اصلاح طلب مواضع اتحادیه اروپا در خصوص جزایر سه‌گانه ایرانی را مبتنی بر بی شخصیتی دیپلماتیک دانست.

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.

*********

یک روزنامه اصلاح طلب مواضع اتحادیه اروپا در خصوص جزایر سه گانه ایرانی را مبتنی بر بی شخصیتی دیپلماتیک دانست.

روزنامه هم میهن طی یادداشتی به بررسی موضع بسیار غیراصولی اتحادیه اروپا در مورد جزایر سه‌گانه ایران پرداخت و نوشت:

نکته مهم این موضع‌گیری بی‌شخصیتی دیپلماتیک این اتحادیه است. نه به این دلیل که علیه ایران موضع‌گیری کرده است؛ بلکه به این دلیل که چگونه این اتحادیه حقایق بین‌المللی را بازیچه ملاحظات خودش قرار داده است. اگر این جزایر اشغالی است، چرا در پنج‌دهه گذشته نسبتاً به این اشغال خیالی سکوت کرده بودید؟ بعلاوه از کی تا حالا اتحادیه اروپا با اشغال‌گری مخالف شده است؟ این جزایر را از اشغال شما درآوردند، حالا طلبکار شده‌اید؟

این روزنامه با اشاره به استانداردهای دوگانه اتحادیه اروپا تاکید کرد: همین الان بزرگترین جنایت قرن در همین منطقه در حال تکرار است و علت آن فقط یک چیز و آن هم اشغالگری است، اشغالی که مطابق نص صریح قطعنامه‌های سازمان ملل غیرقانونی است؛ ولی نه‌تنها آن را محکوم نمی‌کنید که از اشغالگر حمایت هم می‌کنید و مردم این مناطق در حال پرداخت هزینه‌های جنایات آلمان هیتلری هستند. اروپا و مخالفت با اشغالگری؟ البته اگر مصداق درستی بود، استقبال می‌کردیم؛ ولی هنوز اشغال آسیای جنوب شرقی از سوی فرانسه، اشغال تقریباً کل آفریقا از سوی فرانسه، آلمان، بریتانیا، بلژیک، ایتالیا، پرتغال و هلند را کسی فراموش نکرده‌است. حالا شما از اشغال سه جزیره‌ای سخن می‌گویید که در خلیج‌فارس ایران واقع شده‌اند؟

به نوشته هم میهن، کشورهایی هستند که سیاست خارجی خود را برای کسب برخی منافع می‌فروشند؛ ولی اینکه اتحادیه اروپا دچار چنین خواری شود، قابل‌انتظار نبود. این نشانه قدرت اتحادیه اروپا نیست که در برابر جنایات اسرائیل ذلیل و حامی باشد و همزمان مواضع سیاست خارجی خود را به حراج بگذارد. این نشانه ضعف است و نه قدرت. پیش از شکل‌گیری اتحادیه اروپا غیرممکن بود که کشورهای آن اتحادیه چنین مواضع ضدحقایق را اتخاذ کنند. حال چه اتفاقی افتاده است که به‌جای قدرتمندتر شدن ضعیف شده‌اند؟ به حراج گذاشتن اصول سیاست خارجی یکی از علل ناامنی و بی‌ثباتی در جهان است.

بیان این مطالب در راستای منافع ملی بی تردید جای تقدیر داشته و دلگرم کننده بوده و در بردارنده این نکته است که اصلاح طلبان نیز همچون سایر جریان های داخلی علاوه بر تاکید بر تامین منافع ملی، ذات و ماهیت نظام استکباری و سیاست های دوگانه آنان را به خوبی درک کرده اند و لازمه تکمیل این دیدگاه ها نیز باور به عدم دوستی غرب با ملت ایران بوده و هر گونه تاکید برای مذاکره با حامیان و هدایتگران رژیم صهیونیستی آب در هاون کوبیدن است.

روزنامه آرمان ملی دیگر روزنامه اصلاح‌طلب نیر درباره ادعاهای واهی غربی - عربی می‌نویسد:

برخی کشورها متاسفانه بر خلاف روال قانونی و حقوقی با امارات همراهی کرده‌اند. لذا اگر به شورای امنیت برود به هر دلیلی دیگر مثل دهه ۷۰ میلادی نخواهد بود و ممکن است که با خواسته‌های امارات موافقت شود و بعد از آن ممکن است از طرف شورای امنیت به دادگاه لاهه و دیوان دادگستری لاهه کشیده شده شود. وی تصریح کرد: این مساله پیش از اینکه حقوقی باشد سیاسی است. چرا که در حال حاضر ایران با اروپا و آمریکا روابط خوبی ندارد و روسیه هم شرایط مناسبی ندارد و نیازمند امتیاز دادن به کشورهای عربی است و چون روابط تجاری قوی‌تری با اعراب دارد، حداکثر استفاده را از مساله خواهد برد.

بیان این مطالب در راستای منافع ملی بی تردید جای تقدیر داشته و دلگرم کننده بوده و در بردارنده این نکته است که اصلاح طلبان نیز همچون سایر جریان های داخلی علاوه بر تاکید بر تامین منافع ملی، ذات و ماهیت نظام استکباری و سیاست های دوگانه آنان را به خوبی درک کرده‌اند و لازمه تکمیل این دیدگاه ها نیز باور به عدم دوستی غرب با ملت ایران بوده و هر گونه تاکید برای مذاکره با حامیان و هدایتگران رژیم صهیونیستی آب در هاون کوبیدن است.