سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*********
بخشی از جریان اصلاح طلب در داخل با عوض کردن جای طرفین، طوری القاء می کنند که گویی ایران به شدت نیازمند مذاکره با آمریکاست و اگر این مذاکره به وقوع بپیوندد، فتح الفتوح عظیمی رقم خواهد خورد.
این جریان با ایجاد دوگانه اثرات شرق گرایی دربرابر غربی بودن در تلاش است تا دو قطبی جدیدی ایجاد کند، روزنامه هممیهن دراینباره نوشته است:
روسیه بعد از اینکه تحت تحریم قرار گرفت، مقداری روابطش با اسرائیل با مشکل روبهرو شد و کاهش پیدا کرد. اما بنیانهایش خیلی قویتر از روابط ایران و روسیه است. بعد از این تحریمها، مقداری روسیه به ایران نزدیکتر شد. پوتین در این سالها چهار بار به ایران سفر کرد اما هیچکدام به قصد ملاقات نبود. همه حضورها کاری و در حاشیه اجلاسهای متفاوت اتفاق افتاد. بنابراین به شاخصها باید توجه کرد.
این روزنامه اصلاحطلب نوشته است:
قرار است یک پیمان ۲۰ ساله بین ایران و روسیه امضا شود که اگر این کار به سرانجام برسد، گام مهمی در جهت نزدیک شدن دو کشور خواهد بود. نمیتوانیم واقعیتها را نادیده بگیریم و بعد از روسیه انتظار داشته باشیم به نفع ما موضعگیری کند. کار روسها را توجیه نمیکنم، انتظارها باید بر اساس واقعیتها باشد نه تخیلات. روسیه طبیعتاً در چارچوب منافع خود موضعگیری میکند.
یک نکته قابل توجه درباره وصل کردن ایران به شرق برای گنجاندن خط غربگرایی آن است که هیچ ناظر منصف و واقعبین در دنیاست نیست که نداند رابطه راهبردی نظام جمهوری اسلامی ایران با دو دولت روسیه و چین، در اوج استقلال سیاسی و اقتدار نظامی و ژئوپولیتیک ایران، براساس منافع و امنیت ملی، مبتنی بر عزت و حکمت و مصلحت، شکل گرفته است.
اما ضدانقلاب خارج و اصلاحطلب داخلی، این رابطه را مشابه "وابستگی" رژیم کودتایی پهلوی به انگلیس و آمریکا نمایانده و میگویند: نظام، روسوفیل و چینوفیل شده است! البته به زبان بیزبانی و غالباً بازبانی، مطلوب و مقبول آنان این است که نظام ایران، انگلوفیل و آمریکوفیل و صهیونوفیل باشد.
سید بدر البوسعیدی، وزیر خارجه سلطنت عمان، در تماس تلفنی با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران، حمله نظامی اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران را نقض حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ایران دانست و آن را محکوم کرد.
روزنامه آرمان امروز در خبری عجیب خبر از ارسال یک پیام جدی از سوی آمریکا به تهران داده و مینویسد:
برخی شنیده ها نیز حاکی از این است که طرف عمانی پیغامی برای ایران داشته و با توجه به واسطه گری های گذشته عمان این امکان وجود دارد که پیغامی از سوی آمریکا برای ایران ارسال شده است. پیغامی که احتمالا با موضوع کاهش تنش ها و شروع مذاکرات باشد و احتمالا از سوی ایران نیز مورد استقبال قرارگیرد.
البته عراقچی در یک مصاحبه روز گذشته گفته است که ما برای تبادل پیام با آمریکا احتیاجی به کشورهای واسطه نداریم و سفارت سوئیس این کار را انجام می دهد. تماس های کشورها با ما در خصوص ابراز همبستگی با ایران و محکومیت اقدام اسرائیل بود.
وزیرخارجه ایران تصریح کرده است که وزرای خارجه ای که با ما پس از حمله اسرائیل تماس گرفتند در خصوص مسائل جاری منطقه مشورت و تبادل نظر شد چرا که وضعیت منطقه کماکان بحرانی است و تداوم این مشورت های کاملا طبیعی است.
این روزها، بخشی از جریان اصلاح طلب در داخل با عوض کردن جای طرفین، طوری القاء می کنند که گویی ایران به شدت نیازمند مذاکره با آمریکاست و اگر این مذاکره به وقوع بپیوندد، فتح الفتوح عظیمی رقم خواهد خورد، هر چند که مذاکره تابو نیست اما اینروزها آن سوی میز کسی نیست!