کد خبر 1668081
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۸

معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن اعلام موضع نسبت به روغن‌های تراریخته گفت: کارگروهی در ارتباط با محصولات تراریخته تشکیل شده که اعضای مختلفی دارد و در حال بررسی محصولات تراریخته هستند.

به گزارش مشرق، علیرضا رئیسی امروز در نشست خبری پویش ملی تغذیه سالم در وزارت بهداشت در پاسخ به سوال مبنی بر این که چرا کشت محصولات تراریخته در کشور ممنوع است اما روغن‌های تراریخته در بازار عرضه می‌شوند؟ اظهار کرد: ما همه محصولات را نمی‌توانیم در کشور تولید کنیم و به همین دلیل این محصولات از کشورهای دیگر وارد می‌شود.

وی افزود: در عین حال کارگروهی در ارتباط با محصولات تراریخته تشکیل شده که اعضای مختلفی دارد و در حال بررسی محصولات تراریخته هستند و تاکنون شواهدی مبنی بر اثر مستقیم محصولات تراریخته بر سلامتی دیده نشده است.

رئیسی همچنین در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اهمیت برچسب‌گذاری محصولات تراریخته موجود در بازار برای اطلاع یافتن مصرف‌کنندگان از تراریخته بودن این محصولات ادامه داد: مصرف‌کنندگان ابتدا باید توجه داشته باشند که انواع محصولات از فروشگاه‌ها و مکان‌های مطمئن و مجاز باید خریداری شوند. دوم آن که تمام ویژگی‌های یک محصول باید روی آن درج شود زیرا این موضوع جزو حقوق مصرف کنندگان است که از جزییات و ترکیبات موجود در محصولات اطلاع پیدا و اطمینان حاصل کنند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره بهترین روغن‌ها برای سلامتی بیان کرد: روغن‌های گیاهی دسته‌بندی‌های مختلفی دارند، بهترین روغن کانولاست که نوعی روغن غیراشباع است، همچنین مردم برای طبخ غذاها بهتر است از روغن‌های کانولا، کنجد و آفتابگردان استفاده کنند.

وی با بیان اینکه روغن‌های جامد و حیوانی و روغن‌هایی که تحت عنوان روغن مربوط به یک شهر و استان معروفند عمدتا حاوی روغن‌های اشباع هستند، گفت: مصرف زیاد این روغن‌ها به مردم توصیه نمی‌شود. به طور کلی سومین عامل مرگ و میر در کشور ما مربوط به عوامل تغذیه‌ای است به طوری که دریافت میزان کم امگا۳ عامل ۵۰۰۰ مرگ در سال در کشور ماست.

منبع: تسنیم