کد خبر 20950
تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۸۹ - ۱۳:۳۶

چهل‌و‌چهارمين ماهنامه «کتاب ماه ادبيات» ويژه ادبيات داستاني با پرونده‌اي ويژه جلال آل‌احمد منتشر شد. «نقد روانشناسانه داستان لاک صورتي جلال»، «جلال و نثر شکسته معاصر» و «نويسندگان نيمه از ياد رفته»،‌ نام برخي مطالب شماره جديد نشريه کتاب ماه ادبياتند.

به گزارش مشرق به نقل از ايبنا، عبدالعلي دستغيب در بخشي از مطلب «نويسندگان نيمه از ياد رفته»(نگاهي به وضعيت ادبي دوره بيست ساله حکومت پهلوي و معرفي برخي از نويسندگان آن دوره)، اين‌گونه نوشته است:

«در اينجا بايد از دگرگوني مهمي نام برد که در نظم و نثر فارسي به وجود آمد. تحول در نثر فارسي،‌ با منشآت قائم مقام آغاز مي‌شود که ساده‌نويسي را جانشين نوشته‌هاي ملمع و بغرنج قديم و رايج مي‌کند و مي‌کوشد در نثرسبکي تازه بياورد. اما آنچه دگرگوني‌هاي بنيادي ادبي را سبب شد، جنبش مشروطه‌خواهي بود...»

در اين شماره از کتاب ماه همچنين گفت‌و‌گويي با عبدالعلي دستغيب، نويسنده، مترجم و پژوهشگر پيشکسوت، درباره فعاليت‌هاي علمي و ادبي وي انجام شده که طرح سوالاتي درباره جلال آل‌احمد نيز بخشي از اين گفت‌و‌گو را به خود اختصاص داده است.

«نشست علمي»(آغاز و انجام داستان فارسي زير ذره‌بين)، «نقد و بررسي کتاب گذري بر داستان‌نويسي فارسي»، «جلال در يک نگاه؛ رئاليسم در ادبيات داستاني»( علي تقوي)، «برخي ساخت‌هاي نحوي در نثر جلال آل‌احمد»(حامد هاتف)، «انديشه‌هاي جلال ‌آل‌احمد در آيينه داستان‌هايش»(بهناز علي‌پور‌گسکرلي) و «گفت‌و‌گو در مدير مدرسه جلال آل‌احمد»(محرمعلي دودانگه)، نام برخي از مطالب ويژه پرونده اين ماهنامه ادبي‌اند.

«ملاک‌هاي نقد ادبي در آيينه آثار عبدالعلي دستغيب»( علي‌محمد پشت‌دار)، «مدرنيسم و پسامدرنيسم در آثار داستان کوتاه‌نويسان معاصر ايران»(هلن اوليايي‌نيا)، «راه آينده باز است»(قدرت‌الله طاهري) و «نگاهي به جايگاه داستان کوتاه در ادبيات امروز ايران»(عدالت عزت‌پور) نيز از ديگر مطالب اين نشريه هستند.

«مروري بر رمان حوريه»(مهدي ابراهيمي‌لامع)، «کندو کاوي پيرامون ادبيات داستاني جنگ و دفاع مقدس»(‌کوثر علي‌زاده)، «کتب خارجي(فرزانه دوستي)،‌ «رويدادهاي فرهنگي و ادبي» و «چکيده فهرست انگليسي مقالات» از مطالب بخش‌هاي پاياني اين مجله‌اند.
چهل‌و‌چهارمين ماهنامه تخصصي و اطلاع‌رساني و نقد و بررسي «کتاب ماه ادبيات» ويژه آذر 89 از سوي موسسه خانه کتاب منتشر شد. اين نشريه 122 صفحه‌اي با قيمت 1200 تومان ارايه مي‌شود.