اقلیت اصلاح‌طلب شورای شهرجدید تهران با همراهی جریان سیاسی-رسانه‌ای افراطیون سناریو چند لایه‌ای را برای کنار زدن شهردار مورد حمایت اکثریت اعضا به اجرا گذاشته در انتخابات شورای شهر تهران 16 نفر از فهرست اصولگرایان و 14 نفر از فهرست اصلاح‌طلبان به شورا راه یافتند.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.

***


تقلای افراطیون اقلیت برای کودتا علیه قانون در شورای شهر


روزنامه کیهان نوشت: اقلیت اصلاح‌طلب شورای شهرجدید تهران با همراهی جریان سیاسی-رسانه‌ای افراطیون سناریو چند لایه‌ای را برای کنار زدن شهردار مورد حمایت اکثریت اعضا به اجرا گذاشته در انتخابات شورای شهر تهران 16 نفر از فهرست اصولگرایان و 14 نفر از فهرست اصلاح‌طلبان به شورا راه یافتند. اما از همان آغاز تلاش‌های گسترده‌ای برای ایجاد انشقاق میان اصولگرایان آغاز شد. از القای بی‌میلی قالیباف برای تصدی شهرداری تا پیش کشیدن اسامی اصولگرایان جدید و سپس طرح این ادعا که اصولگرایان شورا چند دسته شده و با اصلاح‌طلبان معامله کرده‌اند. به موازات این امر، طیف یاد شده نام محسن هاشمی را در کنار طرح اسامی افرادی چون محسن مهرعلیزاده برای تصدی شهرداری و نام کسانی چون احمد مسجدجامعی را برای تصدی ریاست‌شورای شهر جای چمران پیش کشیده و البته همزمان به ترور شخصیت قالیباف و چمران روی آورده است.

روز گذشته محمد حقانی عضو اصلاح‌طلب شورا و از معاونین سابق کرباسچی در گفت‌وگو با تسنیم، درخصوص انتشار برخی اخبار مبنی بر انتخاب محسن هاشمی از سوی اصلاح‌طلبان شورای شهر برای انتخاب نهایی شهردار تهران اظهار داشت: ما گزینه خود را انتخاب کرده‌ایم اما نام وی را تا هفته آینده اعلام نمی‌کنیم.اما سایت انتخاب از جلسه برخی اصلاح‌طلبان برای تصمیم‌گیری درباره نامزدی محسن هاشمی جهت تصدی شهرداری تهران خبر داد و ادعا کرد 20 عضو شورا از این تصمیم حمایت می‌کنند. محسن سرخو عضو شورا نیز این ادعای بی‌سند را - با رقم 17 نفر- تکرار کرده اما حاضر نشده‌اند اسامی مدعایی را منتشر کنند.

سرخو در نشست تخصصی حزب جوانان ایران اسلامی گفته است: من در مصاحبه‌ای رادیویی گفتم اگر جای آقای قالیباف بودم هشت سال پیش استعفا می‌کردم و به مردم اعلام می‌کردم به دلیل کاهش فشار مالی بر شما از شهرداری استعفا می‌دهم. شاید با این کار برای ریاست‌جمهوری رای بیشتری کسب می‌کرد. این فشار مالی به ناحق بر مردم تهران اعمال شد. لذا یکی از اصلی‌ترین مباحث برای گزینش شهردار تهران این است که حتما با دولت هماهنگی لازم داشته باشد.ظاهرا مفهوم این تهدید آن است که پدرخوانده‌های افراطیون از حالا شهردار تهران را تهدید به قطع حمایت دولت می‌کنند!

شایان ذکر است فارغ از نظر اکثریت شورای شهر چهارم به شهردار اصولگرا، محسن هاشمی نمی‌تواند به‌عنوان شهردار انتخاب شود چرا که وی در انتخابات شورای شهر تهران هم از سوی هیئت اجرایی و هم از سوی هیئت نظارت بر انتخابات شوراها رد صلاحیت شده و این عدم صلاحیت حتی در مرحله اعتراض نامبرده، به تأیید هیئت مرکزی نظارت نیز رسیده است. بنابر اعلام محسن هاشمی صلاحیت وی مشمول بند «ج» و «د» قانون انتخابات شورا‌ها- عدم اعتقاد و التزام به قانون‌اساسی- رد شده است. سوالی که در این میان وجود دارد این است که چگونه می‌توان در حالی که قانون به یک فرد به خاطر فقدان صلاحیت اجازه عضویت در یک شورای شهر 31 نفره را نمی‌دهد، همان فرد را به عنوان شهردار همان شهر (پایتخت) انتخاب کرد؟!

جریان افراطی برای ممانعت از انتخاب دوباره قالیباف به شهرداری تهران از سوی شورای شهر به دروغ دیگری نیز متوسل شده مبنی بر اینکه طبق قانون برای انتخاب یک فرد برای دوره‌های متوالی شهرداری منع‌وجود دارد. اما حجت‌الاسلام عباس‌زارع‌زاده، سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی درخصوص این موضوع به مشرق گفت: بنده چندین‌بار قانون شهرداری را مطالعه کرده‌ام و شهردار شدن آقای قالیباف منع قانونی ندارد. مخصوصا الان که شهردار جای دولتی ندارد و منتخب شوراها است.همچنین مرتضی طلایی، رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر تهران در این باره می‌گوید: «آنچه که طراحان این جنجال خبری به آن پرداخته‌اند استناد به قوانین منسوخ سال 61 و اصلاحیه سال 65 این قانون است. این در حالی است که در سال 75 قانونگذار قانون جدیدی را تحت عنوان قانون تشکیلات، نظارت و انتخاب شوراهای اسلامی و انتخاب شهرداران تدوین و ابلاغ می‌کند که در این قانون عدم امکان انتخاب متوالی شهردار توسط شورای شهر حذف شده است.»

مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران نیز با تایید این مسئله که حضور دوباره شهردار در شهرداری تهران منع قانونی ندارد، گفت: «مجلس در سال 1361 مصوبه‌ای تعیین کرد که براساس آن یک شهردار نمی‌تواند دو دوره به صورت متوالی مدیریت شهر را به عهده بگیرد اما قانون مذکور تغییر کرده است.و بالاخره اینکه روزنامه اجاره‌ای آرمان که به هاشمی و خانواده وی علاقه ویژه دارد و معمولا مطالب رپرتاژگونه متعددی را منتشر می‌کند، برای تسهیل پروژه افراطیون مدعی شده قالیباف علاقمند به ریاست بنیاد شهید و در حال لابی با دولت است.

ابلاغ مصوبه کابينه دهم توسط جهانگيري

روزنامه خراسان در ستون ویژه‌های خود نوشت: شنيده شده بر اساس ابلاغيه روز گذشته اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس جمهور به وزارتخانه هاي راه و شهرسازي، جهاد کشاورزي و صنعت ، معدن و تجارت که به عنوان آخرين ابلاغيه ها از مجموع مصوبات هيئت دولت دهم محسوب مي شود، آيين نامه نصاب اراضي قابل واگذاري به فعاليت هاي مختلف در خارج از حريم شهرها و روستاها اصلاح شده و دستگاههاي اجرايي بايد از اين پس اين نصاب را ملاک تصميمات خود قرار دهند.

تبعات رانت‌های فرهنگی در محیط دانشگاه

عماد افروغ در یادداشتی در روزنامه شرق نوشت: سال‌هاست که با هر زبانی، از تبعات رانت‌های فرهنگی و اقتصادی در کشور گفته‌ام. بارها ابراز نگرانی کردم، بارها تذکر و هشدار دادم و بارها هم از سر دغدغه‌های یک دانشگاهی فریاد زدم که رانت‌های فرهنگی در کشورمصداق روشنی از بی‌اخلاقی است. هم‌اکنون دو، سه هفته‌ای است که رانت‌های فرهنگی بیش از پیش نمود پیدا کرده‌اند. رانت‌هایی که در همه دوران‌ها بوده و امروز به بالاترین حد خود رسیده است.
     
در قسمت دیگر این یادداشت آمده است: یکی به اسم عضویت در هیات علمی در دانشگاه و یکی دیگر مجوز تاسیس دانشگاهی را می‌گیرد. متاسفانه همه اینها مصداق رانت است، رانت هم فقط اقتصادی نیست رانت می‌تواند فرهنگی باشد البته این رانت فرهنگی درحد فرهنگی باقی نمی‌ماند حتی به مباحث اقتصادی هم منجر می‌شود، در رابطه قدرت – ثروت فقط منظور ثروت اقتصادی نیست می‌توانیم ثروت را سرمایه ترجمه کنیم و بگوییم سرمایه سیاسی، سرمایه اقتصادی، سرمایه فرهنگی این یعنی کسی که به قدرت دولتی می‌رسد فرصتی در اختیار وی قرار می‌گیرد که به یک سرمایه سیاسی بیشتر، سرمایه فرهنگی و سرمایه اقتصادی دسترسی پیدا کند.

گزينه احتمالي بنياد شهيد و امور ايثارگران

روزنامه قانون نوشت: رئيس جمهور  يكي ديگر از اعضاي كابينه محمود احمدي نژاد را فردي كار آمد و شايسته تشخيص داده و در نظر دارد از محمدحسن نامي‌در كابينه خود استفاده كند. محمد حسن نامي‌وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دهم‌، دولتمردي است كه از ارتش به عرصه سياست آمده است. او از فرماندهان ارتش در دوران دفاع مقدس است و با 84 ماه حضور در جبهه‌هاي جنگ‌، 6 بار مجروحيت و 46 درصد جانبازي محتمل ترين گزينه براي ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران است. با انتصاب «نامي» به اين سمت وي از جايگاه معاونت ریاست جمهوري در جلسات هيات دولت حضور مي‌يابد. حسن روحاني نيز در دوران 20 ساله دبيري شوراي عالي امنيت ملي و همچنين دوران دفاع مقدس با  فرماندهان ارتش ارتباط نزديكي داشته است. روحاني كه نخستين ماموريتش در انقلاب ساماندهی وضعیت ارتش بوده چهره‌هايي مانند محمود علوي را نيز از ارتش به كابينه برده است.


وقتی فرصت‌طلبان به هم می‌رسند

به گزارش کیهان، عضو فراکسیون افراطیون در مجلس ششم ضمن اهانت به اکثریت نمایندگان مجلس مدعی شد مجلس ضعیف است و روی حرف اغلب نمایندگان نمی‌شود حساب کرد.احمد شیرزاد عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم بود که هم‌زبان با رادیو اسرائیل و سازمان منافقین از پشت تریبون مجلس ادعا کرد ایران درباره برنامه هسته‌ای خود 19 سال به دنیا دروغ گفته و حالا دم خروس بیرون افتاده است. این اظهارات خیانت‌آلود شیرزاد با اعتراض رئیس و بسیاری از نمایندگان دوم‌خردادی مجلس ششم مواجه شد.

وی در مصاحبه با سایت آریا- که مدتی است به انعکاس‌دهنده نظرات افراطیون و اصحاب فتنه تبدیل شده است- مجلس را تخطئه کرده و می‌گوید: مجلس از نظر کارشناسی ضعیف است چون برخاسته از انتخابات سال 90 است که پیامد مجلس هفتم و هشتم بود و نمی‌توانیم انتظار یک مجلس قوی داشته باشیم.وی می‌افزاید: نمایندگانی که در جلسه رأی اعتماد به عنوان موافق دولت در مجلس صحبت کردند به جز تعداد محدودی از آنها که واقعا خبره بودند و کارشناسانه سخن گفتند بسیاری از نمایندگان در نوع استدلال و دفاع از دولت ضعیف عمل کردند به هر حال افرادی که به عنوان نقاد در مجلس حضور داشته باشند و بشود روی حرف آنها حساب کرد خیلی کم است.

او این را هم گفته که «مجلس ضعیف عمل کرد» البته وی تاکید کرد: مسئولین امور انتخابات باید فضا را باز کنند تا نیروهای قوی‌تر بتوانند در عرصه انتخابات آتی ظاهر شوند و یادآور می‌شود سایت آریا توسط امیر محبیان از اعضای شورای سردبیری روزنامه رسالت اداره می‌شود و طی روزهای اخیر ضمن اظهار نزدیکی به دولت، درصدد تخطئه شهرداری قالیباف و روی کارآمدن یکی از افراد وابسته به اصلاح‌طلبان-محسن هاشمی- در ریاست شورا و شهرداری است. اتفاق مشابهی نیز در برخی سایت‌های سابقا متظاهر به حمایت از شهرداری- و نیز روزنامه‌های تأمین اجتماعی و هلال‌احمر- قابل مشاهده است.

اولین انتصابات در سازمان انرژي اتمي

روزنامه شرق نوشت: علي‌اکبر صالحي معاون رييس‌جمهوري و رييس سازمان انرژي اتمي ايران طي احکامي جداگانه مديرکل حوزه رياست و سه نفر از معاونان جديد اين سازمان را منصوب کرد.  پايگاه اطلاع‌رساني سازمان انرژي اتمي ايران اعلام کرد که در اين احکام بهروز کمالوندي به‌عنوان معاون روابط راهبردي و امور مجلس، سيدمهدي ميرين‌بابازادگان معاون توسعه و برنامه‌ريزي و اصغر زارعان به‌عنوان معاون امنيت و حفاظت سازمان معرفي شده‌اند. همچنين پژمان رحيميان به‌عنوان مشاور و مديرکل حوزه رياست، انتخاب و معرفي شده است.


میانجی در راه تهران

روزنامه بهار نوشت: نخستین میهمان خارجی رییس‌جمهوری مشخص شد؛ سطان قابوس پادشاه عمان. میهمانی که نزد حسن روحانی ارزش و اعتبار دو‌چندانی دارد. نه این‌که چون نخستین میهمان خارجی است؛ نه. او معتبر است چون برای جمهوری‌اسلامی ایران می‌تواند نقش پل ارتباطی بازی کند؛ پلی از شرق به غرب، از تهران به واشنگتن.
عصر دوشنبه، معاون عربی افریقایی وزیر خارجه، از سفر هفته آینده سلطان قابوس پادشاه عمان به تهران خبر داد. حسین امیرعبداللهیان با اعلام این خبر گفته است این سفر در راستای «تحکیم مناسبات دوجانبه و رایزنی‌های منطقه‌ای» انجام می‌شود. دیروز نیز سخنگوی وزارت خارجه در نشست هفتگی خود درباره این سفر گفت که «سلطان عمان بعد از انتخاب رییس‌جمهوری کشورمان پیغام داده بود علاقه‌مند است اولین میهمان خارجی رییس‌جمهوری باشد و اگرچه علاقه‌مند بود در مراسم تحلیف شخصا شرکت کند ولی به دلیل تلاقی مراسم تحلیف با عید فطر این موضوع میسر نشد و ایشان یکی از مهم‌ترین مشاوران خود را اعزام کرد. سفر هفته آینده سلطان قابوس در همین راستا تنظیم شده است. روابط دو کشور نزدیک، برادرانه و مبتنی بر احترام و منافع متقابل در دو سوی خلیج‌فارس بوده و دو کشور همواره روابطی نزدیک داشته‌اند.»عباس عراقچی با بیان این‌که دولت عمان همواره احساسات دوستانه و برادرانه خود را نسبت به جمهوری‌اسلامی نشان داده تاکید کرد که «این کشور در حال حاضر حافظ منافع ما در انگلستان است و این دلیل روابط نزدیک و دوستانه دو کشور است.

دندان‌ تیز افراطی‌ها برای دانشگاه‌ها


با اینکه وزارت علوم، فعلاً با سرپرست اداره می‌شود و وزیر معرفی شده دولت یازدهم به دلیل همسویی با جریان فتنه، نتوانست اعتماد نمایندگان مردم را جلب کند، اما انگار افراطیون از هم‌اکنون درصدد تحمیل نظرات خود بر وزیر آتی علوم هستند. روز گذشته چند روزنامه زنجیره‌ای در تیترهایی مشابه و مشترک، یک روند معمول و جاری در همه دانشگاه‌ها را در دانشگاه‌ علامه طباطبایی مورد حمله و هجمه قرار دادند و از جذب فله‌ای هیئت علمی در آن دانشگاه خبر دادند این سخنان توهین صریح به مقام علم و استادانی است که با دارا بودن مدارج علمی و سالها تلاش و کوشش شایسته تکیه بر کرسی استادی دانشگاه و ارائه آموخته‌های خود به دانشجویان مشتاق علم هستند.

بر اساس گزارش کیهان، ظاهراً از همین حالا روند کند کردن حرکت پرشتاب علمی کشور در دستور کار افراطیون قرار گرفته است و جذب اساتید جوان و آماده خدمت را مانع هدف شوم خود می‌دانند. اما اصل ماجرا چیست؟«در سالهای گذشته، همانند تمامی دانشگاه‌های کشور، جمعی از اساتید این دانشگاه هم به افتخار بازنشستگی نائل شدند. این افراد با عزت و احترام و به صورتی آبرومند و پرافتخار از دانشگاه خداحافظی کردند. البته برخی رسانه‌های زنجیره‌ای در خصوص بازنشستگی بعضی افراد هیاهو به پا کردند اما واقعیت این است که تعدادی از اساتید دانشگاه به علت عدم ارائه مقالات علمی در سال‌های متوالی مطابق با نص صریح قانون مشمول رکود علمی شده و قانوناً نمی‌توانیم در خدمتشان باشیم.

 همچنین متاسفانه در سال‌های گذشته برخی از آنها دارای پرونده‌های فساد اخلاقی بودند که مطابق قانون باید از دانشگاه اخراج می‌شدند اما به منظور رعایت احترام و شأن آنان برایشان حکم بازنشستگی صادر شد. دانشگاه با توجه به ظرفیت خالی ایجاد شده و با توجه به ضوابط و مقررات قانونی اقدام به جذب اساتید متعهد و توانمند با سوابق علمی درخشان و تکمیل کادر هیئت علمی دانشگاه کرده و هیچ عمل خلاف قانونی صورت نپذیرفته است.»اینها بخش‌هایی از سخنان حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر شریعتی، رئيس دانشگاه علامه طباطبایی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار کیهان است.اکنون باید پرسید چه کسانی برای مناصب حساس سرنوشت‌ساز وزارت علوم دندان تیز کرده‌اند که این چنین برای یک اقدام معمولی و بلکه انجام یک تکلیف قانونی در یکی از خوشنام‌ترین و موفق‌ترین دانشگاه‌های کشور هیاهو و جنجال به پا می‌کنند؟!

گفتنی است چندی پیش رهبر معظم انقلاب در دیدار با اساتید دانشگاه ضمن تذکر به پرهیز از چنین رفتارهایی فرمودند:‌«البته اینجا هم دشمنانی هستند که مایلند حتی مسائل صنفی در دانشگاه‌ها به سمت مسائل سیاسی و جنجال‌های سیاسی گرایش پیدا کند» باید منتظر ماند تا بار دیگر نمایندگان محترم مجلس در رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم، افراطی‌گری و فتنه‌انگیزی‌های فرصت‌طلبان را در نظر گرفته و با جلوگیری از روی کار آمدن افراد سیاست‌زده و جنجالی به استمرار حرکت پرشتاب و پرافتخار علمی کشور کمک کنند.گفتنی است مشروح این مصاحبه خواندنی که پرده از بسیاری حقایق مورد ادعای افراطیون برمی‌دارد هفته آینده در صفحه دانشگاه کیهان منتشر خواهد شد.


 چه کسی معاون پارلمانی می‌شود؟

روزنامه آرمان نوشت: شنیده شد که محمدرضا خباز نماینده مردم کاشمر در مجلس هشتم به عنوان مدیرکل پارلمانی رئیس جمهور معرفی شود. احمد بخشایش اردستانی درباره تعیین معاون پارلمانی رئیس جمهور، گفت: ابتدا قرار بود که تیمورعلی عسگری در این جایگاه قرار بگیرد اما چون او فردی برنامه ریز نیست و سنتی عمل می‌کند از انتخاب او گذشتند. نماینده مردم اردستان در مجلس افزود: اخبار و شواهد حکایت از آن می‌کند که محمدرضا خباز نماینده مردم کاشمر در مجلس هشتم به عنوان مدیرکل پارلمانی رئیس جمهور معرفی شود و مجید انصاری نماینده مجلس ششم و عضو مجمع روحانیون مبارز نیز معاونت پارلمانی رئیس جمهور را بر عهده بگیرد. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به کرمانی بودن مجید انصاری اشاره کرد و یادآور شد: انصاری فردی نزدیک به هاشمی رفسنجانی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است. بخشایش اردستانی تصریح کرد: بالاخره در انتخابات ریاست جمهوری عمده آرای آقای روحانی از پایگاه اجتماعی اصلاح طلبان بود و طبیعی است که او بیشتر تمایل داشته باشد که از نیروهای اصلاح طلب استفاده کند.