کد خبر 243575
تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۴

در آن زمان این موضوع خیلی پیگیری شد تا شهردار در جلسات حضور یابد ولی نشد و زمانی که احمدی نژاد هم رئیس جمهور شد به محمد باقر قالیباف شهردار فعلی تهران اجازه حضور در جلسات هیئت دولت را نداد و حتی در سفرهای استانی احمدی نژاد به تهران خبری از حضور قالیباف شهردار تهران نبود.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، سالیان  سال است که صندلی شهردار تهران در جلسات هیئت دولت خالی است و بارها مسئولان این موضوع را پیگیری کرده اند ولی به نتیجه نرسیده و تاکنون به شهردار تهران اجازه حضور در جلسات را نداده‌اند.
 
غلامحسین کرباسچی شهردار 8 ساله تهران در جلسات هیئت دولت شرکت می کرد و بعد از وی هم مرتضی الویری و ملک مدنی شهرداران وقت در جلسات حضور یافتند.
 
زمانی که احمدی نژاد شهردار تهران شد محمد خاتمی رئیس جمهور وقت این رسم را کنار گذاشت و اجازه حضور به شهردار در جلسات هیئت دولت را نداد.
 
در آن زمان این موضوع خیلی پیگیری شد تا شهردار در جلسات حضور یابد ولی نشد و زمانی که احمدی نژاد هم رئیس جمهور شد به محمد باقر قالیباف شهردار فعلی تهران اجازه حضور در جلسات هیئت دولت را نداد و حتی در سفرهای استانی احمدی نژاد به تهران خبری از حضور قالیباف شهردار تهران نبود.
 
البته اختلاف نظرات در دولت احمدی نژاد با شهرداری تهران زیاد بود به گونه ای که بارها این دعوا به رسانه ها کشیده شد.
 
اخیرا شنیده شده که شاید در این دوره شهردار تهران در جلسات هئیت دولت حضور یابد ولی هنوز این موضوع تایید نشده و خبر موثقی در این باره منتشر نشده است.
 
در خصوص حضور شهردار تهران در جلسات هیئت دولت موافقان و مخالفانی وجود دارد و برخی معتقدند که باید قانون مند این کار انجام شود.
 
شهردار آینده پایتخت 12 شهریور مشخص می شود و به نظر می رسد با اجماع انجام شده از سوی اصولگرایان محمد باقر قالیباف با حدود 19 رای دوباره صاحب کرسی شهرداری تهران شود.
 
در هر صورت اگر هر فردی هم شهردار تهران شود باید تکلیف حضورش در جلسات هیئت دولت مشخص شود چرا که تهران با بیش از 9 میلیون جمعیت ثابت بزرگترین کلان شهر تهران است و حضور شهردارش در جلسات دولت ضروری است.
 
رحمت الله حافظی منتخب مردم در چهارمین دوره شورای شهر یکی از موافقان حضور شهردار تهران در جلسات هیئت دولت است.
 
وی گفت که با توجه به اهمیتی که مسائل شهر تهران دارد حضور شهردار در جلسات هیات دولت می تواند به رفع مشکلات شهر تهران بیانجامد.
 
حافظی افزود: شهردار تهران می تواند نظرات و پیشنهادات و اصلاحات خود را در زمانی که تصمیم گیری ها در حوزه مدیریت شهری است ارائه کند، چنین اتفاقی برای حل مشکلات تهران بسیار موثر است.
 
حافظی با تاکید بر جایگاه تهران به عنوان پایتخت کشوری اسلامی گفت: زمزمه هایی نیز در زمینه حضور دوباره شهردار در جلسات دولت شده و امیدواریم رئیس هیئت دولت چنین فرصتی را در اختیار تهران بگذارد.
 
همچنین مهرداد لاهوتی، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: اگر شهردار در هیئت دولت نباشد، مردم در بحث حمل و نقل عمومی، مشقت و سختی های بسیاری را متحمل می شوند، چنان که در دولت قبل نیز شهرداری به تنهایی شهر را اداره کرد. ولی وقتی این ارتباط با این حسن نیت ایجاد شود قطعا در هیات دولت بحث های تخصصی انجام می شود و در آنجا شهردار می تواند اهمیت مباحث را توجیه کند و بودجه های لازم را برای رفع مشکلات مردم دریافت کند.
 
وی ادامه داد: پیش بینی من این است که با توجه به حرکت منطقی و با عقلانیت دولت، قطعا شهردار در جلسات هیات دولت حضور خواهد داشت.
 
بر اساس این گزارش، اگر رابطه دولت و شهرداری حسنه باشد احتمالا شهردار آینده تهران در جلسات هیئت دولت حضور خواهد یافت.
 
حضور شهردار تهران در جلسات هیئت دولت می‌تواند  باعث توسعه بیشتر  پایتخت شود و همچنین بسیاری از مشکلات کلان شهر تهران را برطرف کند چرا که تعامل بین دولت و شهرداری باعث رفع مشکلات می شود و همین امر باعث می شود خدمت رسانی به مردم افزایش و سرعت بیشتری یابد. 
 
البته حضور شهردار در جلسه هیئت دولت مخالفانی دارند و برخی معتقدند که این حضور نباید تشریفاتی باشد و باید شهردار هم حق رای داشته باشد.
 
حسن بیادی نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران در این باره گفت: حضور شهردار تهران در جلسات دولت بدون داشتن حق رای سوری است.
 
وی ادامه داد: وقتی حضور شهردار تاثیر گذار نیست بهتر است در جلسات حاضر نشود زیرا دولت که تماشاچی نمی خواهد هر حضوری باید اثری دو طرفه داشته باشد.
 
نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: زمانی که شهرداران سابق در جلسات هیئت دولت شرکت می کردند شورا به قوت و تاثیر گذاری فعلی نبود و وزیر کشور نیز چندان بر مدیریت نوین اداره شهر آشنایی نداشت.
 
بیادی با بیان اینکه عدم دعوت شهردار به جلسات هیئت دولت حرکتی خوبی بود گفت: تصمیم گیری ها در جلسات دولت در سطح ملی است و فراتر از یک شهر است.
 
نائب رئیس شورای شهر تهران اضافه کرد: شهرداری برای تعامل و هماهنگی بیشتر با دولت می تواند در جلسات استانداری شرکت کند.
 
محمد حسین مقیمی که در سال 82 چند ماهی سرپرست شهرداری تهران بود یکی دیگر از مخالفان حضور شهردار در جلسات هئیت دولت گفت: من هرزمان که نیاز بود به جلسات هیات دولت می رفتیم، اما این حضور مستمر نبود و در چند ماهی که سرپرست شهرداری تهران بودم دو سه بار به جلسه هیات دولت رفتم.
 
مقیمی در پاسخ به این پرسش که برخی از شهرداران تهران امکان حضور در جلسات هیات وزیران را داشتند می گوید: احتمالا آنها وقت اضافه داشتند اما در دوره من نه من در جلسات شرکت کردم و نه آنها از من دعوت کردند. مسئولیت شهرداری تهران بسیار وقت گیر و زیاد است و شهردار تهران عملا وقت آن را که مانند یک عضو هیات دولت در این جلسات شرکت کند ندارد زیرا کاری هم در این جلسات ندارد. تصمیم گیریهای هیات دولت در سطح ملی و فعالیتهای شهرداری تهران در مقیاس محلی است.
 
در سال های گذشته مردم بیشتر شاهد نزاع و درگیری مسئولان شهری و دولتی بودند و مردم بیشتر به دنبال آرامش هستند و می خواهند مسئولان با یکدیگر تعامل کنند تا هر چه سریعتر مشکلات شهر برطرف و مسئولان به قهر چند ساله‌ای که با هم داشتند خاتمه دهند.