سرویس سیاست مشرق - موضوع عدم حضور شهردار تهران در جلسه هئیت دولت در دوره محمد باقر قالیباف تقریبا از جمله موارد انتقادی همیشگی بود که با انتصاب یک نیروی اصلاحطلب یعنی محمد علی نجفی به عنوان شهردار جدید تهران این مسئله مرتفع شد.
نجفی هفته گذشته پس از حضور در جلسه هیئت دولت درباره این موضوع گفت:
«شروع هماهنگیها بین دولت و شهرداریها این است که شهردار در جلسات و کمیسیونهای تخصصی دولت حضور داشته باشد تا در جریان تصمیمات دولت قرار بگیرد، بنابراین حضور بنده در جلسات دولت به عنوان نماینده همه شهرداران و شهرنشینان کشور است که معتقدم فرصت مغتنمی برای بنده و شهر تهران و سایر شهرهای بزرگ کشور است.»
با توجه به سخنان نجفی در زمان شهرداری قالیباف در تهران نه تنها مردم پایتخت بلکه مردم شهرهای دیگر نیز از مزایای حضور شهردار در جلسه هیئت دولت بیبهره ماندند. کما اینکه شهرداری تهران در دوره قبل همواره مطالباتی از دولت داشت و گفته میشد که شهرداری از دولت در حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان طلبکار است.
محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت در نشست اخیر خود با خبرنگاران درباره اینکه حضور شهردار در کابینه دولت چقدر در حل مشکلات ترافیکی و بلندمرتبهسازی مؤثر خواهد بود، گفت:
«بدون تردید حضور شهردار در دولت این فرصت را ایجاد میکند که از سیاستهای دولت مطلع شود و از طرفی مشکلات و مسائل خود را بیان کند و در این ارتباط دوسویه دو طرف برای ارائه خدمات بهتر از ظرفیتهای یکدیگر استفاده کنند».
با این حال دولت که از مزایای تعامل شهرداری با خبر بود چرا از حضور شهردار تهران در چهارسال گذشته در جلسه خود جلوگیری کرده است؟
موضوع ممانعت دولت از حضور شهردار در جلسه هیئت دولت از زمان اصلاحات آغاز شد و پس از آن نیز دولت نهم و دهم از حضور شهردار در جلسه هئیت دولت جلوگیری کرد. در دولت یازدهم نیز متاسفانه چنین روندی تا زمان حضور قالیباف در شهرداری تهران ادامه یافت و با تغییر شهردار تهران و انتخاب کسی از جنس اصلاحطلبان و همراهان دولت دوازدهم، از این پس دوباره شهردار تهران در جلسات دولت حاضر خواهد شد.