کد خبر 257635
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۷

پوسترهایی با عنوان «صداقت آمریکایی» با نصب بر پل‌های هوایی عابر پیاده و در و دیوارهای شهر تهران واکنشی به ماهیت مذاکره با آمریکا است. یکی از طراحان می‌گوید: زبان هنر در بیان ماهیت مذاکرات، گویاتر و اثرگذارتر از هر چیز دیگری است.

به گزارش گروه فرهنگی مشرق به نقل از تسنیم، از صبح امروز پوسترهایی بر در و دیوار شهر تهران و پل‌های هوایی با عنوان «صداقت آمریکایی» منتشر شده که بیانگر نگاهی خاص به ماهیت مذاکره آمریکا با دولت ایران است.

پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی مذاکره با آمریکا یکی از محورهایی بود که در جریان سفر رئیس دولت یازدهم به نیویورک سروصدای زیادی در دنیا به پا کرد. گفتگوی خبری سوزان رایس پیش از هر گونه اعلام مذاکره دولت‌های آمریکا و ایران از سوی دولت روحانی بمبی بود که در میان رسانه‌های دنیا منفجر شد. او اعلام کرد که پیرو درخواست دولت ایران گفتگویی میان حسن روحانی و باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا صورت گرفته است. ادعایی که خیلی سریع صحت آن از سوی مقامات ایرانی زیر سؤال رفت.

رئیس جمهور روحانی پس از بازگشت به ایران در شرح گفتگوی خود با اوباما ابتدا عنوان کرد که تماس از سوی آنان با موبایل نماینده ما صورت گرفت و گفتند که اوباما پشت خط است و می‌خواهد صحبت کند. او اعلام کرد که در گفتگوی خود با رئیس دولت آمریکا بر حفظ حقوق هسته‌ای ملت ایران تأکید داشته است. پیش از آن گفتگویی در حاشیه سفر هیئت ایرانی به نیویورک میان محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و جان کری وزیر خارجه آمریکا صورت گرفته بود.

چند روز پیش هم مذاکرات ژنو برگزار شد. دولت‌های عضور 5+1 و متقابلاً دولت ایران بسته‌های پیشنهادی برای یکدیگر برده بودند. بسته‌هایی که تیم ایرانی تمایلی به رسانه‌ای شدن ماهیت آن در شرایط فعلی نداشت. هر چند که این موضع با انتقاد برخی رسانه‌ها در مقایسه با عملکرد تیم سعید جلیلی مواجه شده بود.

طراحی این تصاویر که در سطح شهر تهران منتشر شده است، واکنشی خودجوش به ماهیت مذاکره با آمریکا عنوان شده است. این تصاویر با حمایت سازمان رسانه‌ای اوج و توسط خانه طراحان انقلاب اسلامی طراحی شده است.مظفری، یکی از دست‌اندرکاران این پروژه به خبرنگار تسنیم می‌گوید: قائل به این هستیم که زبان هنر خیلی بیشتر از بیانیه‌های سیاسی در معرفی و بیان ماهیت دشمنان ما قدرت و اثرگذاری دارد. هدف ما از طراحی این تصاویر این است که صداقت و راستگویی مذاکره با آمریکا را آزادانه برای مردم به تصویر بکشیم.

نکته‌ای که در این تصاویر جالب توجه است این است که هر چند طرف آمریکایی مذاکره کننده با نماینده جمهوری اسلامی در بالای میز ژستی دیپلماتیک گرفته اما در زیر میز همچنان از ابزار خشونت و سلاح‌هایی که به سمت مقام ایرانی نشانه رفته استفاده می‌کند. چیزی که شاید با توجه به سخنان اوباما بعد از گفتگو با روحانی بی ارتباط نباشد. آنجایی که گفت برای گفتگو با ایران به نظر متحدان منطقه‌ای خود خصوصاً رژیم اشغالگر قدس اهمیت می‌دهند. اوباما گفته بود گزینه نظامی در برابر ایران همچنان بر روی میز است.

برخی کارشناسان سیاسی معتقدند که اوباما درباره ارتباط با ایران هیچ اختیاری از خود ندارد و این لابی صهیونیست‌هاست که در آمریکا حرف اول و آخر را می‌زند. برخی دیگر معتقدند که تلاش امروز آمریکا برای ارتباط با ایران به دلیل شکست سیاست‌های این دولت در منطقه، خصوصاً در عراق، افغانستان و سوریه است. مسائلی که حیات رژیم صهیونیستی را بیش از هر چیز دیگری تهدید  می‌کند. در مقابل برخی دیگر معتقدند که دولت آمریکا به دنبال این است که به دنیا القا کند که ایران، به عنوان حکومتی که به سردمداری مقاومت و ایستادگی در دنیا معروف شده‌ است را هم "بر سر عقل آورده و وادار به مذاکره با خود" کرده است. «دست چدنی در زیر دستکش مخملی» تعبیر ماندگاری بود که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره موضوع مذاکره با آمریکا مطرح شد.

ظریف، وزیر خارجه ایران پیش از این در گفتگوی ویژه خبری گفته بود مذاکره برای مذاکره هرگز مطلوب دولت ایران نیست. به شرطی تن به مذاکره می‌دهند که شرایط برابر و نتیجه آن برد-برد برای دو کشور باشد.

این تصاویر را در ادامه می‌بینید:

 

 

 


 

 

 

سال‌های گذشته نیز تصویری با ماهیت دریافت امان‌نامه از اوباما و شمر بار دیگر در مقابل مسئله ارتباط با آمریکا ایستادگی کرده بود. تصویری که واکنش جالب توجه رسانه‌های خارجی را در بر داشت.

پیش از این طراحی‌های دیگری با عنوان «هنوز ادامه دارند» با محوریت پیوند روحیه جهادی میان رزمندگان دفاع مقدس و جامعه امروز ایران در مشاغل و پیشه‌های مختلف در هفته دفاع مقدس، در شهر تهران منتشر شده بود.


مخاطبان محترم گروه فرهنگی مشرق می توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاویر و هر آن چیزی که در قالب فرهنگ و هنر جای می گیرد را به آدرس culture@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود.