کد خبر 261374
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۳

نمازگزار در حال نماز به یاد مصائب سیدالشهدا بیفتد و یا اگر شخصی ذکر مصیبت بخواند و انسان در حال نماز بر آن بزرگوار گریه کند آیا نماز او صحیح است؟

ویژه نامه حسینیه مشرق به نقل از شبستان؛ تمام اعمال و رفتار انسانها چه فردی و چه اجتماعی، مشمول حکمی از احکام شرعی می باشد و تمام موضوعاتی که به گونه ای با رفتار آدمی ارتباط پیدا می کند، در فقه اسلامی دارای قانون و مقرراتی است . عزاداری سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) و امامان معصوم(ع) نیز همچون سایر اعمال انسان دارای احکامی است که در سرویس قرآن و معارف در مطالبی سلسله وار به صورت مجزا به بیان احاکم عزاداری ابا عبد الله الحسین(ع) می پردازیم.
 
سوال: گریه برای امام حسین(ع) در حال نماز چه وجهی دارد؟
 
 جایز است. (آیات عظام فاضل، تبریزی، بهجت)(1)
 
بنابر احتیاط واجب ترک شود. (حضرت امام و آیات عظام مکارم، نوری)(2)
 
اگر برگشت به آخرت داشته باشد، جایز است. (آیات عظام خوئی، سیستانی، وحید)(3)
 
 
 
پی نوشت ها:
1_(آیت‌ الله فاضل؛ استفتائات؛ ج 3/149/452.
 
آیا در نماز گریه کردن بر حضرت سید الشهداء یا سایر ائمه اشکال دارد؟ جواب: گریه کردن بر حضرت سید الشهداء و سایر ائمه برای امور دنیا نیست و اشکال ندارد.
 
آیت‌ الله بهجت استفتائات ج 2/196/2219 و 2220:
 
اگر نمازگزار در حال نماز به یاد مصائب سیدالشهدا بیفتد و یا اگر شخصی ذکر مصیبت بخواند و انسان در حال نماز بر آن بزرگوار گریه کند آیا نماز او صحیح است؟ جواب: بنا بر اظهر جایز است. چون محبت خدا و حب اولیای او موجب حزن و گریه بر مصائب اولیای خدای متعال می شود.
 
تبریزی؛ استفتائات 2/63/277:
 
گریه بر امام حسین علیه السلام در نمازچه حکمی دارد؟ جواب: گریه بر سید الشهدا گریه بر امور دنیوی محسوب نمی شود بنا بر این اشکال ندارد.)
 
 
2_(امام؛ تحریر؛ ج1 ص342:
 
فی جواز البکاء علی سیدالشهدا ارواحنافداه تأمل و اشکال فلا یترک الاحتیاط.
 
مکارم؛ استفتائات؛ 3/84/244:
 
آیا درحال نماز می توان عمداً و با اختیار به یاد ائمه معصومین گریه کرد؟ اگر کسی به اختیار در غم آنها گریه کند نمازش چه حکمی دارد؟ جواب: در نماز اشکال دارد.
 
نوری؛ استفتائات؛ 2/54/162.
 
اگر کسی در نماز... برای اهل بیت و مظلومیت آنها گریه کند نماز او چطور است؟ اگر در نماز به یاد اهل بیت باشد چطور؟ جواب: بنا بر احتیاط لازم جایز نیست.)
 
 
3_( سیستانی منهاج؛ 1/236/6.
 
اذا کان خوفاً من الله او شوقاً الی رضوانه او تذللاً له تعالی و لو بقضاء حاجه دنیویه فلا بأس به و کذا ما کان منه علی سیدالشهدا اذا کان راجعاً الی الآخره.
 
خوئی و وحید منهاج 2/214/693/السادس همان عبارت سیستانی+ این عبارت:
کما لابأس به اذا کان سهواً اما اذا کان اضطراراً بان غلبه البکاء فلم یملک نفسه فالظاهر انه مبطل ایضاً.)


مخاطبان محترم گروه فرهنگی مشرق می توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاویر و هر آن چیزی که در قالب فرهنگ و هنر جای می گیرد را به آدرس culture@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود.