کد خبر 263302
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۲

در عاشورای اباعبدالله الحسین (ع) ایران اسلامی در غم شهادت جانسوز پسر فاطمه (س) غرق در ماتم و عزا شده است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، انتظار سوگواران پایان یافت و عاشورا از راه رسید. مردم عزادار در سراسر ایران اسلامی که تا پاسی از شب با حضور در مراسم‌های عزاداری نوای «امشبی را شه دین در حرمش مهمان است...مکن ای صبح طلوع» را سر داده بودند از نخستین ساعات صبح عاشورای سال 1435 هجری قمری خود را آماده کردند تا باری دیگر با حسین(ع) اسوه ایثار، تقوا، شهادت و شهامت وداع کنند و در سوگ او و 72 یارش که مظلومانه به شهادت رسیدند، خون گریه کنند.
 
ارادتمندان به عاشورا و امام حسین(ع) در دهمین روز ماه حزن و ماتم با برگزاری آیین‌ها و مراسم‌های عزاداری هر کدام به نوعی به خاندان عصمت و طهارت ابراز ارادت کردند و در غم شهادت پسر فاطمه(س) به سر و سینه زدند.
 
باز این چه شورش است که در خلق عالم است
 
باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است
 
باز این چه رستخیز عظیم است کز زمین
 
بی نفخ صور خاسته تا عرش اعظم است
 
خبرنگاران فارس از حال و هوای عاشورای حسینی در سراسر ایران اسلامی گزارش می‌دهند:
 
*شهر کریمه اهل بیت میزبان هزاران زائر عاشورایی
 
شهر مقدس قم در عاشورای حسینی بار دیگر سراسر ماتم و عزا شده است و از نخستین ساعات صبح امروز دسته‌های عزاداری و سینه زنی حرکت خود را از اقصی نقاط این شهر به سمت حرم حضرت معصومه(س) آغاز کرده‌اند.
 
در بیوت مراجع عظام تقلید و دفتر مقام معظم رهبری نیز مراسم‌های ویژه سوگواری عاشورای حسینی برپا شده است و مردم با حضور در این مراسم‌ها ضمن عرض تسلیت شهادت سالار شهیدان، در سوگ امام حسین(ع) اشک می‌ریزند.
 
در حرم حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران مراسم‌های ویژه برپا شده و دسته‌های عزاداری با نظم خاصی در این اماکن مقدس حضور یافته و شهادت فرزند فاطمه را به کریمه اهل بیت(س) و امام زمان(عج) تسلیت می‌گویند.
 
بسیاری از زائران نیز در عاشورای حسینی به شهر قم عزیمت کرده‌اند تا در مراسم‌های ویژه‌ای که به این مناسبت در نقاط مختلف شهر قم برپا شده است شرکت کنند.
 
عاشورا در گچساران، جلوه سینه‌سوزان حسین (ع)
 
همزمان با فرا رسیدن عاشورای حسینی، گچساران یکپارچه غرق در عزا و ماتم سرور و سالار شهیدان اباعبدالله حسین(ع) شد.
 
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از گچساران، عاشورا فرا رسید تا داغ تکه‌تکه شدن پیکر اباعبدالله حسین(ع) در هجوم شمشیرهای کوفیان، دست‌های ابوالفضل عباس(ع)ساقی کربلا، گلوی تشنه پاره شده علی‌اصغر شش ماهه و پیکر هفتاد و دو تن از یاران کربلا سینه عزاداران حسینی را به آتش بکشاند و گچساران را یکپارچه عاشورایی کند.
 
امروز گچسارانی‌های حسینی اعم از زن و مرد، پیر و جوان، کودک و نوجوان که دیشب تاسوعا را تا پاسی از صبح به عزاداری کربلایی‌ها پرداخته‌اند از ابتدای صبح با اجتماع در نقاط مختلف شهر، غم حسین(ع) را عزا گرفته‌اند و به سوی گلزار شهدا محل اجتماع بزرگ عاشوراییان گچسارانی حرکت کردند.
 
حال و هوای گچساران عاشورایی شده است و وجب به وجب شهر سیاه‌پوش، در هر کوچه و برزنی صدای ناله و نوحه به گوش می‌رسد و تنها موسیقی، صدای سینه و زنجیر، طبل و سنج و ارادت گچسارانی‌ها به حسین(ع) شده است.
 
عزدارای بیش از 105 هیئت و دستجات مختلف در قالب هیئت‌های سینه‌زنی، زنجیرزنی، روضه‌خوانی و تعزیه با سبک‌های مختلف و هزاران مداح اهل بیت به همراه علاقمندان و سوگواران حسینی جلوه‌ای خاص به گچساران بخشیده است و شهر را کاملاً عاشورایی کرده است.
 
هیئت‌های مختلف با برگزاری مراسم عزای حسینی به محل بزرگ اجتماع عاشوراییان گچسارانی واقع در گلزار شهدای این شهرستان رسیدند و نقطه اوج ارادت به امام حسین(ع) و کربلاییان را با جمعیتی غیرقابل وصف نشان دادند.
 
گلزار شهدای گچساران محل اجتماع هیئت‌ها و مردم عزادار شده است و در این میان تعزیه‌های مختلف از گروه‌های مختلف همزمان با برگزاری عزدارای دیگر هیئت‌ها جلوه‌ای از عشق و ارادت به حسین(ع) را به تصویر کشانده است.
 
امروز در عاشورای حسین(ع) مرد و زن و پیر و جوان، مسئولان و شهروندان همه آمده‌اند، تا نشان دهند که مظلومیت حسین(ع) نقطه اشتراک سینه‌های به سوگ نشسته سالار شهیدان است.
 
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گچساران در حاشیه برگزاری مراسم عاشورای گچساران در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در این شهرستان اظهار کرد: عاشورا قیامی بزرگ  در سرزمینی کوچک بود که تا امروز ادامه داشته و تا همیشه نیز ادامه خواهد داشت.
 
وی افزود: قیام عاشورا به رهبری امام حسین(ع) قیامی تاریخی و انسان‌ساز بوده که هنوز پس از گذشت هزاران سال ابعاد زیادی آن ناشناخته مانده است.
 
ملکوتی‌اصل تصریح کرد: سازش‌ناپذیری در برابر ظلم، ستم‌ستیزی، اهمیت امر به معروف و نهی از منکر و احیای اسلام را از مهم‌ترین اهداف و دستاوردهای قیام عاشورا عنوان کرد و گفت: عاشورای حسینی تحولات زیادی را در سطح انقلاب‌های جهان ایجاد کرد به‌گونه‌ای که بسیاری از بزرگان عالم سیاست و علم در جهان از جمله مهاتما گاندی رهبر بزرگ هندوستان،  آنطون بارا اندیشمند مسیحی و واشنگتن ایرونیگ، تاریخ‌نگار آمریکایی به این موضوع اعتراف کرده‌اند.
 
احمد عشایریان مسئول هیئت غریبان بنی‌هاشم(ع) نیز در گفت‌و‌گو با فارس بیان کرد: عاشورا تجلی و نمادی از اهمیت ویژه احیای امر به معروف و نهی از منکر بود که امام حسین(ع) و یاران ایشان با گذشتن از جان خود بر این فریضه الهی تأکید داشتند.
 
وی افزود: امروز باید پیام و اهداف قیام کربلا در جامعه عملیاتی شود تا بسیاری از آفات و آسیب‌ها کمرنگ و از بین برود.عشایریان قیام امام حسین(ع) در کربلا را قیامی برای همیشه تاریخ دانست و گفت: برخلاف ظاهر قضیه، قیام امام حسین(ع) قیامی الهی و مقدر شده بود تا با به آتش کشاندن سینه‌های دلسوزان در همه اعصار بیانگر اهداف و پیام‌های شگرف کربلا باشد.
 
عاشوراییان در مناطق مختلف قروه با ندای لبیک یا حسین به صحنه آمدند
 
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از قروه، سرمشق‌های درس عاشقی امروز یک به یک به صحنه رفتند تا بزرگترین حادثه را مغموم رسالت حسینی خود کنند، یاران خورشید یک به یک در برابر تاریکی‌ها ایستادگی می‌کنند تا دنیا پر از نور و روشنایی شود.
 
آغاز این روز آغاز حماسه‌ای است که تا همیشه تاریخ در دنیا می‌ماند و ما برای ماندگاری تو که نه برای ماندن خودمان به صحنه آمده‌ایم تا بگوییم اگر در عاشورا در رکابت نبودیم، امروز همه لبیک‌گوی تا هستیم تویی که یا لیتنا کنا معک هستی.
 
امروز دنیا را به میزبانی چشم‌هایمان می‌خوانیم تا در فراسوی اشک‌ها، سیراب شوند از معرفت حسینی ...
 
امروز دنیا را شیفته و حیران داغ تو و کاروانت خواهیم کرد، داغی که تا قیام قیامت به سردی نمی‌گراید، ما با عشق تو زاده شدیم با عشق تو زنده‌ایم و با داغ تو جان خواهیم داد تا با داغ تو در رستاخیز زمین از جای برخیزیم و آن زمان هم باز خواهیم گفت: لبیک یا حسین(ع).
 
صحنه محشر چه غوغایی خواهد بود آن زمان که تو با 6ماهه‌ات به شفاعت ما خواهی آمد...
 
عاشورا راز عاشقی نهفته در دل‌های محبان
 
جای جای شهرستان قروه ، شب گذشته و امروز سرشار از عشق حینی خواهد بود، امروز عزاداری‌ها به اوج خود می رسد و هر کسی تنها با زبان اشک به حسین(ع) و تنهاییش در غروب عاشورا سخن خواهد گفت.
 
دسته‌های سینه‌زنی و زنجیززنی از ساعات اولیه صبح با حرکت از مقابل حسینیه‌ها، تکایا و مساجد به سمت میدان اتحاد و سپس گلزار شهدای این شهر، شور حسینی را در قابل شعوری پراحساس به نمایش خواهند گذاشت.
 
امروز و در روز حسین(ع)، همه زینب(س) می‌شوند تا رسالت نگهبان نبوی بر زمین نماند.
 
اوج دلدادگی حسینیان در قروه، در منطقه سریش‌آباد به چشم می‌خورد.
 
زنان این شهر در بیشتر خانه‌ها، حلیم نذری را برای صبح عاشورا آماده کرده‌اند تا میهمانان حسینی، در سفره حسین(ع)، از خوان برکت وی بهره گیرند.
 
خوان کرم حسینی در خانه‌ها، تکایا و هیئت‌ها هم برپا می‌شود و جوانان پای ثابت کمک و خدمت به میهمانان مولای بی‌سر عاشورا هستند.
 
جوانانی که دیشب را با «نوحه مکن ای صبح طلوع» به صبح رسانده‌اند و حالا با طلوع خورشید، با پایی برهنه به مجلس عزا آمده‌اند تا بگویند ما با محبت حسین(ع) زنده‌ایم.
 
امروز صحنه دیگری از ایثار و فداکاری با اقتدا به مولای عاشورا در شهر سریش‌آباد آفریده می‌شود و عزادارن با حضور در پایگاه‌های انتقال خون، به یاری بیماران نیازمند می‌شتابند.
 
بنا بر اعلام سازمان انتقال کردستان، خون اهدایی مردم این شهر در روز عاشورا بخش عمده‌ای از نیاز استان را تامین می‌کند.
 
عزاداری حسینی به رسم مردمان قدیم روستای اشکور شهربابک
 
به گزارش خبرگزاری فارس از شهربابک، در گذشته و زمان‌های قدیم در روستای اشکور شهربابک نه مسجدی بود و نه حسینیه‌ای، نه روحانی بود و نه مداحی، اما همین که هلال محرم نمایان می‌شد، اهالی روستا رخت سیاه بر تن کرده و برای سرور و سالار شهیدان عزاداری می‌کردند.
 
در ماه محرم به ویژه دهه نخست محرم تمام مردم روستا بویژه جوانان و نوجوانان در روبه‌روی حمام عمومی روستا گردهم جمع می‌شدند و با نوای گرم یکی از ریش‌سفیدان روستا به عزاداری می‌پرداختند.
 
آنگاه که دسته‌های سینه‌زنی و جوش‌زنی شکل می‌گرفتند در کوچه و پس‌کوچه‌های خاکی روستا حرکت کرده و با نوای محزون خود کربلا و اسارت و آوارگی را در خود تداعی می‌کردند.
 
در ماه محرم که ماه عزاداری است، مردم روستای اشکور شهربابک در دهه آخر محرم مراسم روضه‌ و موعظه برگزار می‌کردند.
 
برگزاری مراسم روضه‌خوانی و موعظه به علت نبود مسجد و حسینیه در اشکور در منزل بزرگان و ریش‌سفیدان این روستا برگزار می‌شد.
 
روحانی هم که از شهر به روستا اعزام می‌شد در خانه ریش‌سفید روستا به طور موقت اسکان می‌گرفت.
 
برخلاف مراسم عزاداری که با حضور کودکان و بانوان برگزار می‌ و شور دوچندانی می‌گرفت، مراسم روضه و احکام فقط برای مردان برگزار می‌شد.
 
در آن مراسم‌ها خبری از سیاست‌بافی نبود، شیخ احکام می‌گفت و مردم پند می‌گرفتند.
 
یکی از رسوم ماندگار مردم روستای اشکور بلغور درست کردن و پخت حلیم بود که این رسم همچنان پا برجاست و در روزهای تاسوعا و عاشورا با شیر، نقل ریز و یا خرمای خشک از مردم پذیرایی می‌شد.
 
برگزاری مراسم تعزیه در شهر که همگی عاشق دیدن آن بودند مردم روستا را به شهر می‌کشید و در برگزاری تعزیه کامیونی می‌آوردند که در بالای آن یک شیر وجود داشت و هر از چند گاهی آن شیر مقداری کاه بر سر می‌ریخت، هر مشت کاهی که به زمین می‌ریخت آه و فغان بلند می‌شد و به آسمان می‌رفت.
 
در شام غریبان امام حسین (ع) در طاقچه‌ها و دف‌های دود خورده و گلی اتاق‌ها شمع‌ها سوسو می‌کردند و دل‌ها نفرین، بچه‌ها از سیاهی می‌ترسیدند و زنان روستا از سایه سیاه یزید.
 
مردم زیر لب زمزمه می‌کردند و مرثیه می‌خواندند، به راستی کدام بلند‌گویی چون نای بریده است و کدام مداحی چون دل‌های شکسته؟
 
در قدیم در روستای اشکور ادیب نبود، اما ادب در خانه‌ها موج می‌زد، شاعر نبود، اما شعور مردم کوچه‌های ده را پر از اشعار عاشورایی می‌کرد، مداح نبود اما مدیحه‌خوان بود، مسجد و حسینیه نبود که مردم  در برابر تواضع و خلوص نیت امام حسین (ع) سر به سجده بگذارند، اما همه حسینی بودند، صاعقه را در کاخ یزید دیدند و زینبی شدند، خون را دیدند و کربلایی شدند، سر را ندیدند، اما سرخی نیزه گلوها را می‌فشرد.
 
مراسم عزاداری در سراسر آذربایجان غربی برگزار می‌شود
 
به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، امروز شور امام حسین (ع) همه را، از کوچک گرفته تا بزرگ و از جوان تا پیر، زن و مردش را فرا می‌گیرد.
 
همه با نیتی پاک و خالص دل خود را برای وصال عشق آماده می‌کنند تا دل را از آلودگی‌های گناه مبرا سازند و در ماتم عزای حسین به تزکیه روح و روان خویش پردازند.
 
در مراسم عزاداری عاشورا هیئت‌های عزاداری به ترتیب و منظم در خیابان‌های اصلی شهرها و میادین روستاها حرکت کرده و پیشاپیش آن‌ها علم بر می‌دارند و برخی از مردان پیر و جوانان هم در میان صفوف گهواره حضرت علی اصغر (ع) می‌گردانند تا هر کس نذری داشته باشد بر روی پارچه‌های سبز آنها ببندد.
 
مراسم عزاداری روز عاشورا پیرمردها، کودکان و جوان‌ها در قالب هیئت‌های عزاداری با زنجیرزنی و سینه‌زنی به سوگواری می‌پردازند و مردم با نذر شعله زرد، خرما، آش، شربت، شیر داغ و ... ارادت خود را به سالار شهیدان امام حسین (ع) و یاران با وفایش نشان می‌دهند.
 
گوشه و کنار شهر بیجار تکیه‌های عزا برپا شد
 
به گزارش خبرگزاری فارس از بیجار، امروز مراسم عزاداری عاشورای حسینی با حضور هزاران نفر از عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) در بیجار در حال برگزاری است و صدای یا مظلوم حسین جان و گریه‌ها و مویه‌های بیجاریان اعم از تسنن و تشیع از سراسر شهر به گوش می‌رسد.
 
هم اکنون و همزمان با روز عاشورای حسینی و شهادت امام حسین(ع) مردم مومن و عزادار بیجار در سوگ ابا عبدالله حسین و اهل بیت مطهرش با برگزاری مراسم گل‌گیران، دسته‌ها و حلقه‌های ماتم سینه‌زنی و زنجیرزنی و نوحه خانی با سرازیر شدن سرشک غم و ماتم از چشمان غمبارشان گوشه‌نشین غم مظلومیت امام حسین و یاران باوفایش به عزا نشسته‌اند.
 
واقعه جانسوز کربلا بسان نگینى گران‌سنگ بر حلقه انگشترى حوادث و رویدادهای تاریخ اسلام و عالم درخشش و بـالنـدگـى دارد و مردم بیجار امروز با بیرون آوردن حلقه‌ها و دسته‌جات عزاداری راوی این حادثه عظیم و جانگداز عالم هستند.
 
مردم خطه دیار گروس در روز عاشورا و بر اساس باورهای سنتی که از گذشتگان و نیاکان دورشان باقی مانده است، معتقدند در روزی که امام حسین(ع) به شهادت رسیدند، اجدادشان برای کمک به ایشان راهی صحرای کربلا شدند، ولی در میانه‌ راه متوجه شدند که امام حسین (ع) به شهادت رسیده است به همین دلیل آنها با مالیدن خاک و گل به سر و بدن‌شان شروع به عزاداری می‌کنند و این رسم از آن زمان باقی مانده است.
 
این مراسم باشکوه که قلب هر بیننده‌ای با یادآوری مظلمیت امام حسین و یارانش در صحرای کربلا را به درد می‌آورد هم اکنون با حضور گسترده مردم خصوصا جوانان متدین در حال برگزاری است.
 
دسته‌جات و حلقه‌های ماتم زنجیر زنان با شکوه زاید الوصفی شروع به حرکت کرده و هرکدام از مساجد مجزا دست‌های عزای خود را بیرون آورده تا آزاد مردی و مظلومیت امام سوم شیعیان عالم را به گوش جهانیان برسانند.
 
یکی از دسته‌جات زنجیرزنان، زنجیرزنان مسجد امام حسن(ع) منطقه ریگه سیاه بیجار است که هر ساله اکثر جوانان بیجار از تمامی مساجد به این حلقه عزاداری زنجیر زنی می‌پیوندند و با صف‌های 6 یا 10 ردیفه به عزاداری می‌پردازند.
 
جلوی این دسته‌جات بوی اسپند مادران دلسوزی می‌آید که می‌خواهند چشمان پر از حسادت و کینه دشمنان به خاندان خاتم  و برای دور ماندن چشم بد دشمنان از حلقه‌های پر شور عزاداران حسینی به مشام می‌رسد.
 
جای دیگر علم‌هایی است که به یاد علمدار کربلا حضرت ابوالفضل العباس(ع) بر دوش جوانان خودنمایی می‌کند و هر از جوانانی که این علم ها را بر دوش دارند با رسیدن به مسجد قائم (عج) با همان علمی که بر دوش دارند سر تعظیم به نشانه احترام فرود می‌آورند و دقایقی آن جا توقف می‌کنند.
 
هر مسجدی گهواره‌ای به یاد گهواره خالی حضرت علی‌اصغر را با نوحه‌هایی حزین در میان دسته‌جات عزا عبور می‌دهند تا همگان به یاد مظلومیت کودک 6 ماهه امام حسین بیفتند.
 
برخی از مساجد این شهر نیز خیمه‌هایی با نماد خیمه‌های حضرت امام حسین و یارانش را بر روی ماشینی در تمام شهر می‌چرخانند و در پایان مراسم عزاداری به یاد خیمه‌هایی امام حسین و اهل بیتش که توسط دشمن لعین به آتش کشیده شد با غربت تمام به آتش کشیده می‌شود تا آتش غم در دل‌ها بیافروزند.
 
در ادامه این مراسم همزمان با اذان ظهر، و به یاد نماز ظهر عاشورا تمامی دسته‌جات توقف کرده و نماز نماز ظهر عاشورا را به جا می‌آورند.
 
مراسم عزاداری ابا عبدالله الحسین (ع) و 72 تن از یاران با وفایش در بیجار گروس امروز از اوایل صبح تا ظهر ادامه خواهد داشت.
 
نوزادان «قره‌بوطه» به یاد سردار 6 ماهه کفن پوش شدند
 
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، مردم در هر نقطه از ایران اسلامی رسم‌ها و آئین‌های مختلفی برای عزاداری و گرامیداشت شهدای دشت کربلا دارند.
 
هر نقطه از ایران اسلامی در قالب آئین و یا مراسمی عشق و ارادت خود را به سرور و سالار شهیدان ابا عبدالله الحسین (ع) نشان می‌دهند.
 
یکی از آئین‌هایی که همه ساله و نسل به نسل توسط مردم قره بوطه اجرا می‌شود، کفن پوش کردن نوزادان و کودکان است.
 
امروز همزمان با عاشورای حسینی مردم قره بوطه نوزادان خود را با پارچه‌های سفید کفن پوش کرده و در کنار دستجات عزاداری بر دستان خود گرفتند.
 
بر روی لباس‌های نوزادان و کودکان کفن‌پوش آینه‌های کوچک، قرآن کوچک و تسبیح و ذکرهای مختلف آویزان شده است و بر سر این کودکان شال سفید و یا سبز بسته شده است.
 
مردم قره بوطه امروز با برگزاری مراسم تعزیه و دستجات عزاداری عشق و ارادت خود را به امام حسین (ع) و 72 تن از یاران با وفای ایشان نشان می‌دهند.
 
مردم در قره بوطه امروز از همه عزادارانی که از جای جای ایران اسلامی به این روستا می‌آیند با غذاهای مختلف پذیرایی می‌کنند.
 
عزاداری عاشورا در امامزاده عباس(ع) ساری
 
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در ساری، مراسم عاشورا  از صبح امروز با حضور هیئت‌های مذهبی در امامزاده عباس(ع) ساری برگزار شد.
 
مردم شهرستان ساری همزمان با سراسر کشور فریاد یا حسین(ع) را سر دادند و به یاد مظلومیت و ندای «هل من ناصر ینصرنی» سینه‌زنی کردند.
 
عزاداران امام حسین(ع) در عاشورای حسینی با سینه‌زنی و زنجیرزنی به تبیین شخصیت امام حسین(ع) پرداختند و اشک ماتم ریختند.
 
برگزاری مراسم عزاداری عاشورای حسینی در سراسر خراسان شمالی
 
به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد، همزمان با روز عاشورا، خراسان شمالی غرق در اشک و ماتم و عزا شد و مردم این استان با حضور در آیین‌های عزاداری سالار شهیدان به سوگواری و عزاداری پرداختند.
 
مردم مؤمن و ولایتی خراسان شمالی از صبح این روز با حضور در مساجد و تکایا و تشکیل صفوف سینه‌زنی و زنجیرزنی ابتدا در مساجد به عزاداری پرداخته و سپس به صورت منظم با سردادن نوحه‌های عزا به خیابان‌های سطح شهر آمدند.
 
مردم عزادار بجنورد هم در قالب دسته‌های مختلف از مسیرهای تعیین شده عبور و در سوگ شهادت امام حسین(ع) و 72 تن یار با وفایش به سر و سینه زدند.
 
طی مراسم عزاداری روز عاشورا مرکز خراسان شمالی زن و مرد با پوشیدن لباس سیاه در سوگ آن امام بزرگوار و یاران با وفایش اشک ماتم ریختند.
 
هیئت‌های حسینی نیز با کوبیدن طبل و سنج در یک هوای نسبتاً سرد پاییزی که با کاهش محسوس هوا در این شهر مواجه بوده از محلات به سمت امامزاده سید عباس ابن موسی ابن جعفر(ع) بجنورد حرکت و به عزاداری پرداختند.
 
آنچه که امروز بر فضای شهر حاکم بود غم سنگینی بود که بر چهره تک تک مردان و زنان دیده می‌شد و اشک‌هایی که بر مظلومیت حسین گریستند و ناله زدند.
 
این مراسم در تمامی هشت شهرستان، بخش‌ها و شهرهای استان با شکوه خاصی برگزار و عزاداران بر مظلومیت امام حسین(ع) و مصائب یاران آن امام همام اشک ریختند.