کد خبر 276241
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۶

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز با بيان اينکه در ماه هايي که گذشت کوشيديم اعتماد را به جامعه هنري برگردانيم ، اضافه کرد: فرهنگ و هنر از صداي پاي خود رايي هراسان است و نهالش در هواي آلوده و اجبار بي ثمر خواهد شد.

گروه فرهنگی مشرق- در شرايطي که فقط چند روز از صدور کارت زرد مجلس شوراي اسلامي به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي مي گذرد، حسن روحاني از وزيرش دفاع و تاکيد کرد: دولتش از هيچ کارت زردي نمي ترسد. به گزارش ايسنا، تالار وحدت شامگاه چهارشنبه 18 دي ماه پذيراي اولين ديدار رسمي حسن روحاني رييس جمهوري با هنرمندان رشته هاي مختلف بود، ديداري که در فضايي دوستانه انجام شد و هنرمندان هم دغدغه هاي صنف خود را بازگو کردند و هم سخنان رييس جمهوري و وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي را شنيدند. سخنان حسن روحاني بارها با تشويق هنرمندان روبرو شد. رييس جمهور با اعلام مخالفت از تقسيم هنرمندان به هنرمندان ارزشي و غير ارزشي گفت: اين تقسيم بندي بي معنا است چرا که هنر يعني ارزش و هنرمند ارزشمند است که با کار خلاقانه به تعالي مي رسد.

روحاني که خود را مهمان اصحاب فرهنگ و هنر دانست، يادآور شد: هنرمند بايد در مسير کار هنري، خود را به مردم نزديک کند چراکه مردمي بودن و صداقت همه هنر است. رييس دولت يازدهم با بيان اينکه در بخش هنري نمي توانيم با دستور به خلق هنر بپردازيم اضافه کرد: هرگونه فضاي امنيتي مي تواند جوانه هنر را بخشکاند. حسن روحاني تاکيد کرد: اين دولت قصد ندارد مميزي را در فرهنگ و هنر به شکل مانعي براي کار هنرمندان ادامه بدهد. بلکه مميزي بايد در چارچوب قانون و هدفمند باشد و اگر قانون ابهام دارد، بايد قانون شفافي ارائه دهيم تا تکليف همه روشن باشد. او خواستار نظارت هنرمندان بر آثار هنري شد و افزود: کارمند دولتي وزارت ارشاد نمي تواند ناظر خوبي براي هنر باشد. رئيس جمهوري از هنرمندان خواست آثار اميد بخش توليد کنند و گفت: توليد آثار ياس آور کافي است ما با همه توان مي خواهيم افراطيون را به انزوا برانيم.

جنتي: کوشيديم اعتماد را به جامعه هنري برگردانيم

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز با بيان اينکه در ماه هايي که گذشت کوشيديم اعتماد را به جامعه هنري برگردانيم ، اضافه کرد: فرهنگ و هنر از صداي پاي خود رايي هراسان است و نهالش در هواي آلوده و اجبار بي ثمر خواهد شد. هنرمندان روحي لطيف دارند و رفتارهاي قهري را بر نمي تابند. علي جنتي تاکيد کرد: شعار دولت يازدهم دموکراسي فرهنگي و راست گويي است و همان گونه که خانه سينما گشوده شد مي کوشيم ديگر خانه هاي هنري را پررونق تر کنيم. وي تاکيد کرد: هنرمندها از دولت انتظار معجزه ندارند. آنها مشکلات و فشارهاي سياسي در داخل و خارج از کشور را مي دانند و در جريان محدوديت هاي اقتصادي هستند اما دولت حسن روحاني را دولت فرهنگ وهنر مي دانند.

اميرخاني: اعضاي وزارت ارشاد را از لشگر اجنه انتخاب نفرماييد!

در اين ديدار رضا اميرخاني داستان نويس به عنوان نماينده اي از هنرمندان حيطه ادبيات دغدغه هاي اين صنف را بيان کرد. او در بخش هايي از سخنانش خواستار حمايت هر چه بيشتر از ادبيات داستاني شد و خطاب به رييس جمهوري گفت: جناب آقاي دکتر روحاني! مورخ که نه، پرده خوان در پرده اي مي گويد که لشگر جن به نزد حضرت ارباب رسيدند و به هواخواهي رخصت نبرد خواستند. حضرت ارباب رخصت نداد و فرمود حرب شما با خصم من از فتوت به دور است. شما ايشان را مي بينيد و ايشان شما را نمي بينند. آقاي رييس جمهور! مميز و حامي و داور و ساير اعضاي وزارت ارشاد را از لشگر اجنه انتخاب نفرماييد!

درخواست ابراهيم حقيقي از وزير ارشاد

ابراهيم حقيقي هنرمند پيشکسوت گرافيست به نمايندگي از هنرمندان تجسمي از وزير ارشاد درخواست کرد که دوسالانه هاي هنري را دوباره به انجمن ها بسپارند و آنها را احيا کنند و خواستار گسترش فعاليت نگارخانه ها در شهرستان ها شد. اين هنرمند پيشکسوت با اظهار تأسف از وضعيت فعلي موزه هنرهاي معاصر هشدار داد، رده اين موزه که جزو 10 موزه برتر دنياست در حال نزول است. در حالي که ما در ايران در کل منطقه بيشترين هنرمندان را داريم.

نغمه ثميني خواست حذف شدگان را فرابخوانند

نغمه ثميني نمايش نامه نويس و استاد دانشگاه به نمايندگي از هنرمندان تئاتر متني را خواند که در بخشي از آن آمده است: «آقاي رئيس جمهور ما تئاتري ها مطالبات روشن و بارها شنيده شده اي داريم. بودجه ، سالن ، مميزي ، برابري امکانات و زيرساخت ها و... اما انتهاي تمام مطالبات ما همه يک چيز است: حذف شدگان را فرابخوانيد ، به ما اعتماد کنيد و اميد محتضر را در جانمان نميرانيد.»

عسگرپور: حق اشتغال اصحاب فرهنگ و هنر را به رسميت بشناسيد

محمد مهدي عسگرپور مديرعامل خانه سينما نيز به نمايندگي از سينماگران نامه اي را خواند که در بخشي از آن آمده است: «جناب آقاي روحاني براي اصحاب فرهنگ و هنر،باور دولتمردان به اينکه اشتغال در عرصه فرهنگ و هنر يک حق است و نه يک امتياز مهم ترين دغدغه است. توانايي حرفه اي يک پيشه ور ، يک پزشک و يک صنعتگر، توسط صنف به رسميت شناخته مي شود و در صورت تخلفِ حرفه اي ، بر اساس اصل تناسب جرم و مجازات با حضور کارشناسيِ هم صنفانش، به تخلفش رسيدگي مي شود. اما شاغلان فرهنگ و هنر براي هر نوبت فعاليت شغلي ناچار و مجبور به دريافت مجوزند و در صورت تخلف که آن هم غالبا بدون حضور نمايندگاني از آنها بررسي مي شود کل فعاليت و اشتغالشان مشمول ممنوعيت مي شود.انتظار داريم که شما اين حقِ اشتغالِ اصحاب فرهنگ و هنر را به رسميت بشناسيد و مقررفرماييد تا با بازنگري در آيين نامه ها و تهيه لوايح قانوني نسبت به احقاق اين حقِ متکي بر اصول سوم و بيست و هشتم ميثاق ملي با تشکيل سازمان هاي صنفي فرهنگي و هنري اقدام شود.»

برائت کاکايي

عبدالجبار کاکايي شاعر به نمايندگي از هم صنفانش خطاب به روحاني گفت: «ما شاعران متعهد به آرمان هاي مردم در سال 57 برائت خود را از مديريتي اعلام مي کنيم که به نام حمايت از ما، قلم مخالفان را مي شکند. شعر انقلاب نهال نورسته اي بود که امروز سرو بالنده اي شده و نفس کشيدن در فضاهاي گلخانه اي و اردوگاهي را نمي پذيرد و دوست دارد در ميداني برابر تنها بر محور خلاقيت با رقيبان خود چالش داشته باشد و پذيرش مسئوليت دبير جشنواره هشتم به همين منظور بود که اميدوارم تحقق پيدا کند.»

کامبيز روشن روان چه گفت؟

کامبيز روشن روان آهنگساز به نمايندگي از هنرمندان موسيقي خواستار سر و سامان دادن به آموزش موسيقي در هنرستان ها و آموزشگاه ها شد و از اينکه آموزش موسيقي در هنرستان ها از نظر بودجه، امکانات و مديريت دچار ضعف است، اظهار تاسف کرد. اين هنرمند موسيقي با اظهار تأسف فراوان از تعطيلي ارکسترهاي ملي و سمفونيک خاطرنشان کرد: چندين سال است به دليل تعطيلي اين ارکستر ها سرود ملي جمهوري اسلامي را به طور زنده نشنيده ايم و مدام نسخه هاي ضبط شده، پخش شده است.

اجراي يک قطعه کوتاه نقالي توسط محسن ميرزاعلي هنرمند نقال و پخش نماهنگ «نوسفر» به کارگرداني حسين دهباشي از ديگر بخش هاي اين برنامه بود. در اين ديدار دو قطعه موسيقي و يک قطعه نمايش اجرا شد. «گروه آوازي تهران» به سرپرستي ميلاد عمرانلو و خوانندگي وحيد تاج قطعاتي را اجرا کردند. از آنجا که اعضاي اين گروه بدون استفاده از ساز و با استفاده از اصواتي که از دهانشان توليد مي کنند، برنامه اجرا کردند اجراي آنها مورد تشويق حاضران قرار گرفت. حبيب رضايي نيز يک قطعه کوتاه نمايشي با نام «مسافران» به نويسندگي محمد رحمانيان اجرا کرد. عليرضا قرباني هنرمند موسيقي و خواننده هم در مقابل روحاني چندين قطعه موسيقي اجرا کرد که اجراي او نيز با تشويق بي وقفه حاضران روبرو شد.

قرباني قطعاتي همچون تصنيف«تو اي پري کجايي؟» ساخته زنده ياد همايون خرم، موسيقي تيتراژ سريال «مدار صفر درجه» و شعر«آخرين جرعه اين جام تهي» اثر زنده ياد فريدون مشيري را اجرا کرد. در اين ديدار چهره هايي حضور داشتند که سال هاي گذشته کمتر در برنامه هاي دولتي ديده مي شدند؛ از شهرام ناظري، محمود دولت آبادي،رخشان بني اعتماد، مسعود کيميايي، تهمينه ميلاني، امين تارخ، تا هنرمندان ديگري چون علي نصيريان، داوود رشيدي، محمد رضا فروتن، فريبرز عرب نيا، پانته آ بهرام، مهناز افشار، افسانه بايگان، ويشکا آسايش، اشکان خطيبي، ترانه عليدوستي، باران کوثري، صابر ابر، و ... در کنار اينها، چهره هايي همچون محمد رضا شريفي نيا و حسين فرح بخش هم حضور داشتند. مسئولان هنري بخش هاي مختلف وزارت ارشاد نيز از حاضران اين برنامه بودند.

منبع: خراسان