کد خبر 29263
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۲:۲۵

ماهواره دانشجويي نويد نيمه اول سال 90 و ماهواره ظفر نيز تا سال 91 به فضا پرتاب مي‌شود.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از فارس، حسين بلندي مدير مرکز تحقيقات ماهواره دانشگاه علم و صنعت ايران صبح امروز(شنبه) در جمع خبرنگاران با تاکيد بر اهميت علوم و فناوري فضايي گفت: اگر ما صاحب تکنولوژي فضايي شويم رشد در اين حوزه در زندگي روز مره مردم ما اثر مستقيم مي‌گذرد.

وي ادامه داد: بعد از تصويب و تشکيل سازمان فضايي ايران بخشي از مسئوليت طراحي و ساخت ماهواره به دانشگاه‌ها و مراکز تحقيقاتي واگذار شد و ما اولين پيشنهاد را به سازمان فضايي داديم.

مدير مرکز تحقيقات ماهواره دانشگاه علم و صنعت افزود: ماهواره نويد با قرار گرفتن در مدار، پيام مهدي (عج) را ارسال خواهد کرد.

بلندي گفت: ما از سال 86 فعاليت خود را براي طراحي و ساخت ماهواره در دانشگاه کشور آغاز کرديم و در آن زمان هيچ کشوري حاضر به همکاري براي طراحي و ساخت ماهواره به صورت مشترک حاضر به همکاري نشد، از اين رو تصميم به طراحي و ساخت ماهواره در داخل دانشگاه با دانش بومي شديم.

وي افزود: نمونه مهندسي ماهواره نويد سال گذشته رونمايي شد و ما هم اکنون موفق به ساخت مدل فضايي اين ماهواره با دانش بومي شديم.

رئيس مرکز تحقيقات ماهواره دانشگاه علم و صنعت افزود: اين ماهواره وزني معادل 50 کيلوگرم دارد و در مدار بيضي زمين در فاصله 250 تا 357 کيلومتري زمين قرار مي‌گيرد.

بلندي گفت: طول عمر تجهيزاتي اين ماهواره يک و نيم سال و طول عمر مداري آن 2 ماه است و سلول‌هاي خورشيدي اين مواره نيز همگي در داخل کشور طراحي و ساخته شده است.

وي خاطرنشان کرد: اين ماهواره در نيمه اول سال 90 پرتاب مي‌شود و قدرت تثبيت دوربين آن 400 متر است.

رئيس مرکز تحقيقات ماهواره دانشگاه علم و صنعت گفت: نمونه مهندسي ماهواري ملي ظفر هم اکنون ساخته شد و در دهه فجر توسط رئيس جمهور رونمايي شد.

وي ادامه داد: اين ماهواره با پرتابگر داخلي به فضا مي‌رود و در مدار 500 کيلومتري زمين قرار مي‌گيرد؛ طول عمر مداري اين مدار يک و نيم سال است.

بلندي ادامه داد: اين ماهواره مجهز به 3 دوبين است که قادر به تهيه تصاوير رنگي با دقت 80 متري است و دقت سيستم کنترل اين ماهواره 300 درصد نسبت به ماهواره نويد پيشرفت داشته است.

وي گفت: اين ماهواره قادر به ذخيره و ارسال پيام با حجم يک صفحه A4 است.

بلندي گفت: وزن اين ماهواره 90 کيلوگرم است که در سال 91 به فضا پرتاب مي‌شود.

مدير مرکز تحقيقات ماهواره دانشگاه علم و صنعت خاطرنشان کرد: اين ماهواره قادر به تشخيص معادن، ذخاير نفت و گاز، جنگل‌ها ، امراض گياهان و آلودگي محيط زيست است و ماهواره ملي ظفر يک ماهواره صد در صد عملياتي است.