مهمترین اخبار ایران در رسانه‌های صهیونیستی در روز گذشته ...

گروه بین الملل مشرق- گروه بین‌الملل مشرق - سرخط اخبار ایران در رسانه‌های صهیونیستی به همراه گزیده‌ای از مهمترین مطالب آن در ادامه برای استفاده کارشناسان و مخاطبان محترم آمده است:

مشرق: روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی نوشت رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل می‌دانست که سیرک رسانه‌ای درباره توقیف کشتی حامل سلاح‌های ایرانی آخر هفته گذشته دیگر تمام شده است و به همین خاطر شنبه شب بنا به برنامه‌ریزی قبلی به آمریکا سفر کرد و حتی حاظر نشد در مراسم شرکت کند. از طرف دیگر رسانه های غربی هم تمایلی به پوشش خبر برنامه رسانه ای نتانیاهو در بندر ایلات برای رونمایی از تسلیحاتی که مدعی هستند از ایران به سمت غزه برده میشده نداشتند و تایمز اسراییل اینگونه تیتر میزند که "دو رویی نتانیاهو نتوانست کسی را متقاعد کند".
 

جروزالم پست/ جان کری خواستار بازگشت مرد یهودی-آمریکایی شد که 7 سال پیش در ایران مفقود شد

جان کری وزیر خارجه آمریکا روز یک‌شنبه هفتمین سالگرد مفقود شدن "رابرت لوینسون" 66 ساله در جزیره کیش ایران را گرامی داشت. وی تصریح کرد که لوینسون طی یک سفر کاری ناپدید شده است. این در حالی است که واشینگتن پست ماه دسامبر گذشته گزارش داد لوینسون به منظور انجام مأموریتی برای سیا به ایران اعزام شده است.

کری از دولت ایران نیز درخواست کرد تا "در تحقیقات درباره ناپدید شدن وی با ما همکاری کند تا مطمئن شویم به سلامت به خانه برمی‌گردد." محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران ماه دسامبر گفته بود که لوینسون در زندان‌های تحت نظارت دولت ایران نیست. اف‌بی‌آی هم جایزه‌ای یک میلیون دلاری برای هرگونه اطلاعاتی تعیین کرده که به بازگشت لوینسون به آمریکا منجر شود.

یدیعوت آحارانوت/ آمریکا "حمایت دائم ایران از تروریسم را به شدت محکوم می‌کند"

اسرائیل دوشنبه مراسمی رسانه‌ای برگزار کرد و محموله سلاح‌های توقیف شده ایرانی از کشتی Klos C را به دیپلمات‌ها و مقامات خارجی نشان داد تا از این ماجرا استفاده و ثابت کند که رژیم ایران علی‌رغم تلاش برای بهبود روابط با غرب، همچنان دشمن غرب است. پس از این مراسم، "جی کارنی" سخنگوی کاخ سفید طی اولین بیانیه رسمی خود در این‌باره تلاش ایران برای انتقال سلاح به غزه را "به شدت محکوم" کرد.

در این بیانیه آمده که آمریکا در کنار مذاکرات دیپلماتیک برای حل و فصل برنامه هسته‌ای این کشور، همچنان تلاش خواهد کرد تا "حمایت دائم از سازمان‌های تروریستی، تهدیدات علیه دوستان و شرکای ما، و نقض حقوق بشر" توسط ایران را متوقف کند. کارنی همچنین ایران را به خاطر تلاش برای مسلح کردن گروه‌های تروریستی در منطقه و تهدید امنیت اسرائیل مقصر دانست.

نتانیاهو پس از درخواست از اشتون برای پرس و جو از مقامات ایرانی درباره کشتی توقیف شده، روز دوشنبه هم در مراسم نمایش سلاح‌ها در بندر ایلات مدعی شد که "جامعه جهانی می‌خواهد خشونت‌های دائم ایران و نقش این کشور در کشتار جمعی در سوریه را نادیده بگیرد. می‌خواهند خود را فریب دهند که ایران هدف رسیدن به سلاح هسته‌ای را رها کرده است."

نخست‌وزیر اسرائیل در ادامه هم با مقایسه تلاش ایران برای مخفی کردن سلاح‌های توقیف شده توسط اسرائیل با هدف این کشور در رسیدن به سلاح‌های هسته‌ای گفت: "ایران همان‌طور که این سلاح‌ها را مخفی کرد، برنامه هسته‌ایش را هم مخفی می‌کند. دنیا باید بیدار شود و نگذارد ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند."


تایمز اسرائیل/ "دوران دو رویی" نتانیاهو در ایلات نتوانست کسی را متقاعد کند

در مراسم دوشنبه بندر ایلات برای نمایش سلاح‌های توقیف شده ایرانی همه چیز فراهم بود: موشک‌ها خیلی زیبا چیده شده بودند، خمپاره‌اندازها کاملاً مرتب سر جایشان بودند. تنها مشکل این بود که گوش کسی به پیام نتانیاهو نخست‌وزیر و موشه یعلون وزیر دفاع اسرائیل بدهکار نبود. نتانیاهو جلو ردیف‌های مرتب راکت‌های ام-302 ایستاد و گفت: "افرادی در جامعه جهانی هستند که ترجیح می‌دهند این کنفرانس خبری امروز این‌جا برگزار نشود. ناراحت می‌شوند که ما آن‌چه را افشا کنیم که واقعاً در ایران اتفاق می‌افتد."

بنیامین نتانیاهو بی علاقگی جامعه جهانی به عملیات توقیف سلاح‌های ایرانی توسط اسرائیل را "گواهی دیگر بر دوران دو رویی که در آن زندگی می‌کنیم" معرفی کرد و در مقابل خبرنگارانی که گویی حرف‌هایش را باور نداشتند، محکومیت‌های جامعه جهانی نسبت به ایران را "ضعیف" و "پراکنده" دانست.

بخشی از دکور مراسم را پوسترهایی تشکیل می‌داد از پرچم‌های به آتش کشیده شده آمریکا و پیام توییتری محمدجواد ظریف نخست‌وزیر ایران که اسرائیل را به پراکندن "همان دروغ‌های شکست خورده" متهم کرده بود. این پیام دقیقاً بالای تصویری از راکت‌های توقیف شده قرار داشت.

در حالی که جمعیت منتظر ورود نتانیاهو بود، یکی از خبرنگاران گفت: "این مراسم من را به یاد صحنه "مأموریت موفقیت‌آمیز بود" می‌اندازد"، مراسمی مختص تلویزیون که جورج بوش در سال 2003 برگزار کرد و به شکلی اسفناک زودتر از موعد پیروزی آمریکا در عراق را اعلام کرد.


هاآرتص/ یک اسرائیلی به خاطر فروش تجهیزات پاراگلاینگ به فردی ایرانی دستگیر شد

مردی اسرائیلی که به فروش تجهیزات پاراگلایدینگ به یک شهروند ایرانی متهم است این هفته با قرار وثیقه توسط دادگاه بخش تل‌آویو آزاد شد، علی‌رغم آن‌که پلیس خواسته بود تا پایان بررسی پرونده‌اش در بازداشت بماند.

"آناتولی کوهن" 65 ساله اهل "کوخاو یائیر" اسرائیل به ارتباط با ایران اعتراف کرده است. وی توسط مأمورین گمرک در فرودگاه "بن گوریون" بعد از آن دستگیر شد که محموله‌ای که ارسال می‌کرد شک مأموران را برانگیخت. پس از دستگیری وی، پلیس منزل و کمپانیش "آپکو ایویییشن" را جستجو و چندین سند و رایانه را توقیف کرد. مراودات تجاری با ایران طبق قوانین اسرائیل غیرقانونی است.

پلیس در تصریح اتهام کوهن اعلام کرد: "او تجهیزات حرفه‌ای پاراگلایدینگ به یک شهروند ایرانی فروخته و مقصد این تجهیزات ایران بوده است. این تجهیزات پیشرفته می‌توانند با بار چند کیلوگرمی مسافت‌های طولانی را طی کنند."



تایمز اسرائیل/ کاخ سفید بالأخره ایران را به خاطر محموله سلاح‌ها محکوم کرد

دولت اوباما روز دوشنبه ارسال محموله موشک برای غزه توسط ایران را علناً محکوم کرد. این‌که پنج روز طول کشید تا کاخ سفید این ماجرا را رسماً محکوم کند نشان می‌دهد که ظاهراً دولت آمریکا نیاز داشته تا بتواند مدارک مبنی بر حمایت دولتی ایران از تروریسم را با تلاش‌های دیپلماتیک برای رسیدن به توافق و کاهش آرمان‌های هسته‌ای ایران یک‌جا هضم کند.

جی کارنی سخنگوی کاخ سفید طی جلسه‌ای عنوان کرد: "مهم است که به صراحت بگوییم در عین حال که تلاش‌هایمان را برای حل و فصل نگرانی‌ها از برنامه هسته‌ای ایران از راه دیپلماتیک ادامه می‌دهیم، اما همچنان با همکاری شرکا و متحدانمان در مقابل حمایت ایران از تروریسم، تهدید علیه دوستان و شرکایمان و نقض حقوق بشر در این کشور خواهیم ایستاد."

ارتش اسرائیل اعلام کرده که 40 راکت ام-302 به علاوه 181 خمپاره 120 میلی‌متری و حدود 400 هزار گلوله 7.62 میلی‌متری در کشتی پیدا کرده است. سرهنگ دوم "پیتر لرنر" سخنگوی ارتش اسرائیل گفت خمپاره‌ها ساخت ایران هستند. پیش از گفتگو با مطبوعات، مقامات ارتش اسرائیل اسنادی را به نتانیاهو نشان دادند و گفتند این اسناد ثابت می‌کند که منبع محموله ایران بوده است.

نتانیاهو گفت شواهد متقنی از جمله شهادت خدمه کشتی وجود دارد که نشان می‌دهد محفظه‌ها در بندر عباس، بزرگ‌ترین بندر ایران، سوار کشتی Klos C شده‌اند. وی تصریح کرد که لیست‌های واقعی و ساختگی از باری که سوار کشتی شده است نشان می‌دهد که ایران تلاش کرده تا محتوای این محفظه‌ها را مخفی کند.

نخست‌وزیر اسرائیل با انتقاد از غرب به دلیل استقبال نکردن از مراسم رونمایی از سلاح‌های توقیف شده همچنین گفت که غرب مایل است که نقض حقوق بشر درون ایران را نادیده بگیرد، با آن‌که در این کشور هر سال صدها نفر اعدام می‌شوند، اما نوبت به اسرائیل که می‌رسد، جامعه جهانی کوچک‌ترین نقضی را با صدای بلند محکوم می‌کند.


تایمز اسرائیل/ "انفجار لاکربی کار ایران بود، نه لیبی"

بیست و پنج سال پس از انفجار هواپیمای پرواز 103 پان آمریکن بر فراز شهر "لاکربی" اسکاتلند که منجر به کشته شدن 259 مسافر و خدمه و 11 نفر روی زمین شد، شواهد جدیدی نشان می‌دهد که ایران پشت این بمب‌گذاری بوده، نه لیبی. یک افسر اطلاعاتی سابق ایران که در دهه 1990 به آلمان فرار کرده در گفتگو با الجزیره افشا کرده که آیت‌الله روح‌الله خمینی اولین رهبر ایران دستور حمله به این هواپیما را صادر کرده تا انتقام حمله تصادفی شش ماه قبل نیروی دریایی آمریکا به هواپیمای مسافربری ایران را بگیرد.

"ابوالقاسم مصباحی" که قبلاً مستقیم به اکبر هاشمی رئیس‌جمهور وقت ایران گزارش می‌داده، به الجزیره گفته که ایران تصمیم گرفته بود تا بلافاصله انتقام بگیرد. این تصمیم را همه نظام با هم گرفت و آیت‌الله خمینی آن را تأیید کرد. یک منبع اسرائیلی نیز بدون زیر سؤال بردن این که معمر قذافی در سال 2003 مسئولیت حمله به هواپیما را به عهده گرفته و غرامت هم به خانواده‌های قربانیان پرداخت کرده بود، گفت که حضور ایران در این عملیات کاملاً منطقی به نظر می‌رسید، اما در آن زمان هیچ مدرکی در این‌باره پیدا نشده بود.


هاآرتص/ مرد ایرانی برای مسافران هواپیمایی مالزی بلیت خریده بود که از گذرنامه‌های دزدی استفاده کردند

دو مسافر با گذرنامه‌های ایتالیایی و اتریشی با پرواز ام‌اچ 370 هواپیمایی مالزی از کوالالامپور راهی پکن چین بودند. بعداً تأیید شد که این گذرنامه‌ها مفقود شده یا به سرقت رفته‌اند. این دو مسافر قرار بود با هم به آمستردام سفر کنند و از آن‌جا جداگانه به کوپنهاگ و فرانکفورت پرواز نمایند.

"بنجاپورن کروتنایت" رئیس آژانس "گرند هورایزن ترول" صادرکننده بلیت‌ها، در ابتدا برای مشتری خود که حدود سه سال بود او را تنها به نام "علی آقا" می‌شناخت، پرواز هواپیمایی قطر و الاتحاد را رزرو کرده بود، اما تأییدی از علی دریافت نکرد و به همین دلیل بلیت‌ها منقضی شدند.

این احتمال مطرح شده که ممکن است ماجرا یک هواپیماربایی تروریستی باشد، اما هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد علی می‌دانسته این دو نفر گذرنامه‌های دزدی داشته‌اند. کروتنایت می‌گوید فکر نمی‌کند که علی به تروریسم ارتباطی داشته باشد، به خصوص که وی درخواست بلیت کوالالامپور پکن نداده بود، بلکه صرفاً خواسته بود ارزان‌ترین بلیت برایش رزرو شود.

"اظهرالدین عبدالرحمن" رئیس سازمان هواپیمایی مالزی روز دوشنبه در کوالالامپور عنوان کرد: "هیچ چیزی پیدا نکرده‌ایم که شبیه به اجزای این هواپیما باشد، چه برسد به خود هواپیما. به تلاش‌های خود برای پیدا کردن هواپیما شدت بیش‌تری خواهیم داد."


هاآرتص/ پیام نتانیاهو درباره محموله سلاح‌های ایرانی: دنیا در مقابل ماست

طی مراسم تبلیغاتی اسرائیل در پایگان دریایی بندر ایلات، دوربین روی "سرلشکر گادی ایزنکوت" معاون رئیس ستاد مشترک ارتش خیره می‌ماند. "بنی گانتز" رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل می‌دانست که سیرک رسانه‌ای درباره توقیف کشتی حامل سلاح‌های ایرانی آخر هفته گذشته دیگر تمام شده است و به همین خاطر شنبه شب بنا به برنامه‌ریزی قبلی به آمریکا سفر کرد. ایزنکوت مثل یک سرباز آموزش‌دیده مجبور شده بود تا به جای گانتز در مراسم شرکت کند.اگرچه بعضی وقت‌ها به نظر می‌رسید ترجیح می‌دهد جای دیگری جز این‌جا باشد.

بسیاری از اعضای ارتش هم معتقد بودند که نیروهای دفاعی اسرائیل بیش از حد این پیروزی خود را رسانه‌ای کرده‌اند. اما بنیامین نتانیاهو که از مخالفت‌های داخلی با برگزاری این مراسم پنج روز بعد از توقیف کشتی خبر داشت، صحبت‌های خود را با حمله به جامعه جهانی آغاز کرد و با یک دست تکان دادن، سال‌ها همکاری بین‌المللی در تشدید تحریم‌های علیه رژیم ایران را نادیده گرفت.

شاید صرفاً یک تصادف بود، اما همزمان با کنفرانس ایلات، سفارت آمریکا در تل‌آویو اعلام کرد که دولت اوباما بلافاصله 429 میلیون دلار به ساخت و نگهداری باتری‌های ضد موشکی "گنبد آهنی" اختصاص داده است. واشینگتن به این ترتیب دوباره به اسرائیل یادآوری کرد که چه کسی هرچند دقت یک بار توانایی‌های دفاعی اسرائیل را تقویت می‌کند، علی‌رغم کاهش بودجه‌های نظامی در درون دولت آمریکا.

به هر حال، مهمانی توقیف کشتی ایرانی تمام شده است. اگر دفتر نخست‌وزیر و دستگاه دیپلماسی عمومی اسرائیل هم این را نفهمد، دست‌کم ارتش اسرائیل این را فهمیده است. معاون رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل هم در مراسم تنها حدود یک دقیقه صحبت کرد، گفت: "ما منتظر مأموریت بعدی هستیم" و ماجرا را تمام کرد.


یدیعوت آحارانوت/
کشتی سلاح‌های ایرانی دنیای عرب را بیش از غرب تکان می‌دهد

در حالی که رسانه‌های غربی هیچ علاقه‌ای به نمایش بزرگ اسرائیل درباره سلاح‌های توقیف شده ایرانی نشان ندادند، مطبوعات دنیای عرب بیش‌ترین توجه را به تلاش نتانیاهو برای "افشای چهره واقعی ایران" کردند. نیویورک تایمز، واشینگتن پست درباره این موضوع هیچ ننوشتند و فاکس‌نیوز صرفاً آن بخش از سخنان نتانیاهو را نقل‌قول کرد که خطاب به جامعه جهانی بود.

به عکس رسانه‌های عربی به نمایش نتانیاهو توجه ویژه‌ای کردند. الجزیره این مراسم را در صفحه اول خود گذاشت، سخنرانی نخست‌وزیر اسرائیل را نقل‌قول کرد و همه جزئیات لیست سلاح‌ها را هم منتشر کرد. العربیه عربستان سعودی هم که خبرنگاری به این مراسم فرستاده بود، به قلم او نوشت: "این کنفرانس مطبوعاتی هیچ چیز را عوض نمی‌کند، چون اغلب جهان عرب همین الآن هم از حمایت ایران از تروریسم خبر دارد."

تایمز اسرائیل/ حس غمگین دریایی

روزنامه "اسرائیل هیوم" با اشاره به توقیف کشتی سلاح‌های غیرقانونی ایرانی تیتر می‌زند: "آیا مدارک بیش‌تری می‌خواهید"، بیش‌تر از آن‌چه در بندر ایلات به نمایش گذاشته شد. تلاش این روزنامه بیش از آن‌که موضع اسرائیل را اثبات کند، ثابت می‌کند که اسرائیل هیوم صرفاً یک طوطی است که بی آن‌که خجالت بکشد، حرف‌های نتانیاهو را تکرار می‌کند. و تنها روزنامه‌ای است که هنوز هم درباره ماجرای توقیف کشتی Klos C هیاهو می‌کند.

کنفرانس خبری روز دوشنبه همه‌اش پر بود از گرفتن انگشت اتهام به سمت ایران. در حالی که تنها مدرکی که کل ماجرا را اثبات می‌کند، اظهارات اسرائیل است. اما باز هم روزنامه اسرائیل هیوم همچنان تصاویر موشک‌ها و سخنان نتانیاهو را تکرار می‌کند، گویی همین دو منبع می‌تواند مدرک جامعی است برای اثبات شرارت ایران. نمایش موشکی ایرانی نتانیاهو توانست مطبوعات را به بندر ایلات بکشد، اما با عرض تأسف برای نخست‌وزیر اسرائیل و روزنامه اسرائیل هیوم، به نظر نمی‌رسد هیچ‌کس برای این نمایش تره‌ای خرد کند.