هاآرتص/ناظر سازمان ملل: توافق هستهای با ایران طبق برنامه دارد اجرا میشود
رئیس آژانس انرژی اتمی سازمان ملل روز دوشنبه در دیداری پشت درهای بسته با 35 نماینده از کشورهای عضو آژانس اعلام کرد که توافق هستهای بین ایران و شش قدرت بینالمللی طبق برنامه در حال اجراست اما هنوز اقدامات زیادی باید انجام شود تا همه مسائل درباره فعالیتهای هستهای تهران حل و فصل شود."یوکیا آمانو" همچنین عنوان کرد که آژانس برای انجام اقدامات اضافی در بررسی پایبندی ایران به تعهدات خود در چارچوب توافق شش ماهه، هنوز 1.6 میلیون یورو معادل 2.21 میلیون دلار کسری بودجه دارد.
تایمز اسرائیل/اوباما به دنبال توافق با نتانیاهو در دیدار دوجانبه
اوباما در برخورد با نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل همزمان درگیر دو مسئله است: یکی متقاعد کردن وی برای ادامه مذاکرات صلح با فلسطینیان، و دیگری کاهش نگرانیهای نتانیاهو از پیگیری توافق هستهای واشینگتن با ایران.
"آرون دیوید میلر"مشاور باسابقه اوباما و نتانیاهو در امور خاورمیانه معتقد است که تنشها بین دو طرف بر سر مذاکرات هستهای احتمالاً اوباما را مجبور خواهد کرد تا در فشار آوردن به نتانیاهو درباره روند صلح با فلسطین بسیار محتاطانه عمل کند.
میلر که اکنون نایبرئیس مرکز محققان بینالمللی"وودرو ویلسون"است میگوید: "اکنون که رئیسجمهور با ایرانیها وارد مذاکره شده، بسیار دشوار است که بخواهد درباره مسئله دیگر به نتانیاهو فشار وارد کند."
اوباما همواره رسیدن به توافق هستهای با ایران را نسبت به هدف دشوار برقراری صلح بین اسرائیل و فلسطینیها اولویت داده است. اما از آنجا که در دوره اول ریاستجمهوری موفق نشد مذاکرات با ایران را کلید بزند، این بار امور را عمدتاً به جان کری وزیر خارجه آمریکا واگذار کرده است که تنها طی یک سال اخیر حدود ده بار به منطقه سفر کرده است.
نتانیاهو در سفر کنونی خود به واشینگتن قرار است در جلسه سالانه آیپک، بزرگترین لابی طرفدار اسرائیل در آمریکا، نیز سخنرانی کند. با این حال، اوباما که تا کنون دو بار به عنوان رئیسجمهور در جلسه آیپک حضور داشته، امسال مقابل اعضای آیپک سخنرانی نخواهد کرد.
انتظار میرود اوباما و نتانیاهو درباره درگیریهای در سوریه نیز با یکدیگر بحث کنند. این درگیریها ممکن است منجر به بیثباتی بیشتر در خاورمیانه و همچنین ناآرامی در مصر شود که اولین کشوری است که با اسرائیل قرارداد صلح امضا کرده است.
یدیعوت آحارونوت/اوباما خطاب به نتانیاهو: راهحل دو دولت هنوز ممکن است
نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز دوشنبه در کاخ سفید با اوباما دیدار کرد. اوباما پس از این دیدار به رسانهها گفت که در آمریکا هر دو حزب کاملاً حامی امنیت اسرائیل هستند و راهحل دو دولت هنوز هم ممکن است.
اوباما از تلاشهای شدید نتانیاهو در گفتگوهای صلح تقدیر کرد و بار دیگر متعهد شد که مطمئن شود ایران به یک قدرت هستهای تبدیل نمیشود. نتانیاهو نیز گفت بزرگترین چالش، برنامه هستهای ایران است. وی همچنین عنوان کرد که "هرکاری لازم باشد برای دفاع از کشور یهودی" انجام خواهد داد.
یکی از مقامات اسرائیلی قبل از دیدار دو طرف گفته بود: "تنشهایی بین دو طرف وجود دارد. مصاحبه اوباما (با پایگاه بلومبرگ) این تنشها را تشدید کرد." اوباما شب یکشنبه در گفتگو با "جفری گلدبرگ" عضو پایگاه بلومبرگ به طور ضمنی نتانیاهو را تهدید کرده بود که اگر اسرائیل توافق جان کری را نپذیرد ممکن است با آیندهای تیره و انزوای بینالمللی مواجه شود.
نتانیاهو پس از ورود به آمریکا گفت: "رقص خاورمیانه حداقل سه نفر میخواهد. سالهاست دو نفر حضور دارند: اسرائیل و آمریکا. باید ببینیم آیا فلسطینیها هم میآیند یا نه."
مشرق: به نظر می رسد با وجود تلاش هایی برای بهبود روابط میان اوباما و نتانیاهو صورت میگیرد این روابط با گذشت زمان بدتر می شود. اوباما در آستانه سخنرانی نتانیاهو در اجلاس آیپک و حضورش در آمریکا اقدام به مصاحبه ای کرده است که زعم کارشناس صهیونیستی این تنش ها را تشدید کرده است.
یدیعوت آحارونوت/هواپیمای ترکیه با ۲۰ مسافر اسرائیلی در تهران فرود آمد
فرد بیمار اسرائیلی نبود و بعد از فرود در «تهران» از هواپیما خارج شد تا به بیمارستان منتقل شود. مسافران اسرائیلی از هواپیما خارج نشدند و بعد از یک انتظار یک ساعته، هواپیما اجازه پرواز پیدا کرد تا به مقصد خود یعنی بمبئی حرکت کند.
یکی از مسافران اسرائیلی به رادیو اسرائیل گفت: هیچ نگرانی خاصی جز تأخیر به وجود آمده نبود اما بقیه چیزها خوب بوده است. آنها آمدند و مسافر بیمار را با یک رفتار بسیار مناسب از هواپیما خارج کردند.
تایمز اسرائیل/سایه مسئله اوکراین بر مذاکرات آمریکا و اسرائیل درباره ایران
یکی از مقامات ارشد اسرائیل در واکنش به رویکرد اوباما درباره ورود این هفته روسیه به اوکراین به روزنامه تایمز اسرائیل گفت: اوباما "از ما میخواهد به او اعتماد کنیم. و حالا داریم با تعجب اوضاع اوکراین را نظاره میکنیم."
این مقام اشاره کرد که آمریکا با اوکراین توافقنامه دفاعی دارد، یادداشت تفاهمی که در سال 1994 توسط بیل کلینتون رئیسجمهور آمریکا و بوریس یلتسین رئیسجمهور روسیه امضا شده است. طبق این یادداشت تفاهم "آمریکا، روسیه، بریتانیا و ایرلند شمالی به اوکراین متعهد شدهاند تا به استقلال و حق حاکمیت و مرزهای کنونی اوکراین احترام بگذارند."
بیاعتمادی مقامات اسرائیل به اوباما نمودی از انتقادهای داخل آمریکا از رئیسجمهور این کشور است. سناتور جان مککین روز سهشنبه طی کنفرانس آیپک در واشینگتن گفت: بحران اوکراین "مستقیماً به آنچه در خاورمیانه اتفاق میافتد ارتباط دارد. این بحران نتیجه نهایی سیاست خارجی سستی است که موجب شده هیچکس دیگر به قدرت آمریکا اعتقادی نداشته باشد."
این پیام را مقامات اسرائیلی هم مخابره کردهاند. یکی از این مقامات عنوان کرد: "اگر آمریکا نخواهد پای قولهایش بایستد، نمیتواند همه خواستههایش از ما را به کرسی بنشاند."
دیدار اوباما و نتانیاهو به وضوح تنشهای رو به افزایش بین آنها را نشان میدهد. رئیسجمهور آمریکا علناً از اسرائیل به خاطر شهرکسازی در کرانه باختری و کندی روند صلح با فلسطین انتقاد میکند و نخستوزیر رژیم صهیونیستی هم علناً به مذاکرات هستهای قدرتهای غربی با ایران به رهبری آمریکا اعتراض میکند.
مشرق: عدم حمله به سرویه، توافق هسته ای با ایران و حالا عدم حمایت نظامی آمریکا از اوکراین با وجود امضای توافقنامه نظامی میان دو کشور باعث شده است که مقامات رژیم صهیونیستی بیش از هر زمان دیگری نگران بروز شکاف میان مقامات کاخ سفید و رژیم صهیونیستی باشند.
تایمز اسرائیل/کری: آمریکا اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هسته ای دست پیدا کند، تمام
وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس سالانه آیپک تصریح کرد که امنیت اسرائیل اولویت اول آمریکا به حساب میآید.
جان کری وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس سالانه لابی صهیونیستی "آیپک” در واشنگتن گفت: آمریکا، ایران هستهای را تحمل نخواهد کرد. اما قبل از گزینه نظامی باید گزینه های دیگر را امتحان کرد.
وزیر خارجه آمریکا افزود: اگر گفتوگوها با ایران به شکست بینجامد، دولت اوباما تحریمهای بیشتری علیه ایران اعمال خواهد کرد. این فرآیند اعتماد به تهران نیست، بلکه فرآیند آزمودن ایران است. کری در ادامه گفت: ما به ایران اجازه نمیدهیم به تسلیحات هستهای دست پیدا کند. اگر مذاکرات بین ایران و قدرتهای جهان به شکست بیانجامد، دولت اوباما از تحمیل تحریمهای بیشتر علیه جمهوری اسلامی حمایت میکند. وی تأکید کرد: توافق نکردن بهتر از بد توافق کردن است.
وزیر خارجه آمریکا درباره روند مذاکرات سازش بین اسرائیل و فلسطینیان گفت: امنیت اسرائیل اولویت اول ما است...هرگونه توافق صلح باید ماهیت اسرائیل بعنوان یک دولت یهودی را تضمین کند. به ثمر رسیدن مذاکرات صلح رویای اسرائیلیها و شأن فلسطینیان است.
کانال 7 اسرائیل/تأکید دو نماینده کنگره آمریکا بر برچیده شدن زیرساختهای هستهای ایران
"اریک کانتور" و "استنی هویر" دو نماینده کنگره آمریکا طی سخنرانی روز دوشنبه در کنفرانس سالانه آیپک اعلام کردند که هر توافق نهایی با ایران باید زیرساختهای هستهای جمهوری اسلامی را برچیند.
این دو نماینده در سخنرانی مشترک خود گفتند: این برچیدن باید شامل تأسیسات غنیسازی و بازپردازش باشد به گونهای که ایران نتواند از دو راه اورانیوم یا پلوتونیوم به سمت بمب هستهای برود.
به گفته کانتور و هویر این قرارداد باید "از ایران بخواهد تا درباره فعالیتهای گذشته و حال مربوط به برنامه هستهایش شفافسازی کامل کند و این کشور را تحت آزمون و نظارت شدید قرار دهد تا مطمئن شویم به تعهدات خود عمل میکند."