گروه بین‌الملل مشرق- سرخط اخبار ایران در رسانه‌های صهیونیستی به همراه گزیده‌ای از مهمترین مطالب آن در ادامه برای استفاده کارشناسان و مخاطبان محترم آمده است:

مشرق: تنش میان ایران و آمریکا بر سر معرفی نماینده جدید ایران در سازمان ملل بالا گرفته است. حمید ابوطالبی نماینده پیشنهادی ایران که سالها سفیر ایران در کشورهای مختلف بوده است و قبل از این هم به آمریکا سفر کرده است این بار با مخالفت مقامات آمریکایی برای سفر به این کشور مواجه شده است. نکته جالب توجه در خصوص اخبار منتشر شده در رسانه های صهیونیستی، شایعاتی مبنی بر عقب نشینی دولت از خواسته خود و تلاش برای معرفی فردی جدید برای نمایندگی ایران در سازمان ملل است. برخی منابع از احتمال معرفی عباس عراقچی به جای ابوطالبی خبر داده اند.


دبکافایل/ واشینگتن همچنان از نقض تحریم‌ها توسط ایران چشم‌پوشی می‌کند

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز یک‌شنبه افشا کرد که ایران صادرات نفت خود را از به بیش از یک میلیون بشکه افزایش داده است، در حالی که طبق توافق موقت هسته‌ای و بر اثر کاهش تحریم‌ها به این کشور اجازه داده شده بود تا سقف یک میلیون بشکه در روز نفت به کشورهای دیگر صادر کند. به گزارش آژانس، ایران به طور میانگین روزانه 1.65 میلیون بشکه نفت صادرات کرده است. وزارت خارجه آمریکا نیز بالأخره اعتراف کرد که ایران از اولین توافقنامه هسته‌ای عدول کرده است. این وزارت‌خانه همچنین اظهار امیدواری کرد که این رقم طی چند ماه آینده کاهش پیدا کند.

دبکافایل: دولت اوباما با این "امید" بی‌اساس، در حقیقت توافقنامه ایران با مسکو برای صادرات روزانه 550 هزار بشکه نفت به روسیه را نادیده گرفته است، توافقی که موجب نقض تحریم‌های مهم علیه ایران می‌شود. "سرگی ریابکف" معاون وزیر خارجه روسیه با رد انتقادهای غرب از این توافقنامه گفت: "افزایش تجارت بین روسیه و ایران هیچ چالش سیاسی یا اقتصادی برای هیچ‌کس به دنبال ندارد."


دبکافایل/ حامی آمریکایی ارتباطات پشت پرده با ایران استعفا می‌دهد

"ویلیام برنز" معاون وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد تا هفت ماه دیگر از سمت خود استعفا خواهد کرد. دبکافایل می‌نویسد: برنز ریاست دفتری سری در مسقط پایتخت عمان را به عهده داشت که مستقیماً در برقراری ارتباط پشت پرده بین دولت اوباما و حسن روحانی رئیس‌جمهور و محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران دست داشت. این ارتباطات در کاهش خصومت‌ها بین دو طرف و برقراری دیپلماسی هسته‌ای نقش داشت.

یدیعوت آحارانوت/ آژانس انرژی اتمی: صادرات نفت ایران از سقف تحریم‌های غرب فراتر رفت

گزارش ماهانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد واردات نفت از ایران با افزایش 240 هزار بشکه‌ای، به رقم 1.65 میلیون بشکه در روز رسیده است، بیش‌ترین میزان از ژوئن سال 2012 تا کنون. این در حالی است که طبق توافق موقت هسته‌ای بین ایران و 1+5 صادرات ایران باید به طور میانگین یک میلیون بشکه در روز باشد.

دولت اوباما معتقد است که فروش نفت ایران در ماه‌های آینده کاهش پیدا خواهد کرد و طی دوره شش ماهه به میانگین یک میلیون بشکه در روز می‌رسد. "جن پساکی" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در قالب "فکت شیت" کاخ سفید که هنگام توافق ماه نوامبر صادر شد به خبرنگاران گفت: "ما انتظار داریم، هنوز هم انتظار داریم و منتظریم که میانگین فروش نفت ایران طی شش ماه به حدی برسد که قرار داده شد."


هاآرتص/ اصرار ایران بر گزینه انتخابی برای سازمان ملل/ به رد درخواست ویزای ابوطالبی اعتراض می‌کنیم

تهران می‌گوید هیچ دیپلمات جدیدی را به عنوان سفیر این کشور در سازمان ملل معرفی نخواهد کرد. این در حالی است که آمریکا از صدور ویزا برای حمید ابوطالبی گزینه انتخابی ایران خودداری کرده است. عباس عراقچی معاون وزارت خارجه ایران روز شنبه اعلام کرد که ایران به جای معرفی فردی جدید، به اقدام آمریکا در عدم صدور ویزا برای ابوطالبی اعتراض خواهد کرد.


آمریکا پس از خودداری از صدور ویزا برای ابوطالبی مدعی شد وی در حمله به سفارت آمریکا در تهران در سال 1979 شرکت داشت که در جریان آن 52 آمریکایی به مدت 444 روز گروگان گرفته شدند. ابوطالبی می‌گوید در آن زمان صرفاً به عنوان مترجم در محل حضور داشته است. ایران می‌گوید ابوطالبی یکی از بهترین دیپلمات‌های این کشور است و پیش از این هم از آمریکا ویزا گرفته است. وی پیشتر در کشورهای استرالیا، بلژیک و ایتالیا هم به عنوان دیپلمات ایرانی حضور پیدا داشته است.


تایمز اسرائیل/ ایران می‌گوید برنامه‌ای برای تغییر سفیر خود در سازمان ملل ندارد

پس از خودداری آمریکا از صدور ویزا برای سفیر انتخابی ایران در سازمان ملل، تهران روز شنبه اعلام کرد که برنامه‌ای برای تعیین دیپلمات دیگری به جز حمید ابوطالبی برا این سمت ندارد. ماجرا از زمانی آغاز شد که بر خلاف آن‌چه مقامات آمریکایی امیدوار بودند اتفاق بیفتد، ایران نپذیرفت که فرد دیگری را به جای ابوطالبی سفیر خود در سازمان ملل کند. به همین دلیل، مقامات آمریکایی اعلام کردند که برای ابوطالبی ویزا صادر نخواهند کرد.

جی کارنی سخنگوی کاخ سفید روز جمعه گفت: "ما در سطوح مختلف با ایرانی‌ها ارتباط برقرار کرده و موضع خود را در این‌باره به آن‌ها گفته‌ایم، از جمله این که انتخاب این کشور برای سفارت در سازمان ملل قابل قبول نیست. موضع ما این است که برای وی ویزا صادر نخواهیم کرد." در موارد گذشته از این دست، وزارت خارجه آمریکا یا مخالفت خود را نشان می‌داد و فرد انتخابی عوض می‌شد و یا این وزارت‌خانه اصلاً از بررسی پرونده فرد انتخاب شده خودداری می‌کرد. در مورد ابوطالبی نیز همین گزینه‌ها می‌تواند پیگیری شود.

قوانین مهاجرتی آمریکا به مقامات این کشور اجازه می‌دهد تا به سادگی از صدور ویزا برای افراد بیگانه خودداری کنند و اغلب نیازی نیست دلیل روشنی برای این کار بیاورند. صرف این‌که بگویند ورود فرد به کشور را تهدیدی برای امنیت ملی و یا سیاست‌های آمریکا می‌دانند کافی است.


یدیعوت آحارانوت/ ایران برنامه اعزام ناو جنگی به آتلانتیک را لغو کرد

ایران موقتاً برنامه اعزام ناوهای جنگی به اقیانوس آتلانتیک را لغو کرده است. روز یک‌شنبه دریاسالار حبیب الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران گفت این‌گونه تغییرات در برنامه‌های نیروی دریایی "با توجه به وضعیت منطقه" کاملاً عادی است.


یدیعوت آحارانوت/ فرمانده سپاه ایران: اسد به لطف ایران و حزب‌الله هنوز در قدرت است

تیمسار سرتیپ "امیرعلی حاجی‌زاده" از فرماندهان سپاه پاسداران ایران روز جمعه اعلام کرد بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه به کمک ایران و حزب‌الله هنوز در قدرت باقی مانده است. وی افزود: "86 کشور دنیا ایستادند و گفتند دولت سوریه باید عوض شود و بشار اسد باید برود، اما همه این کشورها شکست خوردند، چون دیدگاه ایران چیز دیگری بود. وزارت خارجه آمریکا به صراحت اعتراف کرده که در سوریه شکست خورده‌اند و صحنه این کشور مطابق خواسته ایران و حزب‌الله رقم خورده است."

یدیعوت آحارانوت/ منابع نزدیک به روحانی: ایران گزینه دیگری را برای سفیر این کشور در سازمان ملل بررسی می‌کند

منابع نزدیک به حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران روز یک‌شنبه خبر دادند که وی در حال بررسی برای انتخاب گزینه‌ای دیگر به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل است. آمریکا از صدور ویزا برای حمید ابوطالبی گزینه اول تهران خودداری کرده بود، چرا که ابوطالبی در بحران گروگان‌گیری سال 1979 در سفارت آمریکا در تهران دست داشت. این منابع همچنین گفته‌اند که روحانی امیدوار است با این کار از افزایش تنش با دولت آمریکا جلوگیری کند.

یکی از گزینه‌های جدید برای سفیر ایران در سازمان ملل عباس عراقچی معاون وزیر خارجه این کشور است که روز شنبه اعلام کرده بود ایران موضوع خودداری واشینگتن از صدور ویزا برای ابوطالبی را به چالش خواهد کشید.