گروه بین‌الملل مشرق- سرخط اخبار ایران در رسانه‌های صهیونیستی به همراه گزیده‌ای از مهمترین مطالب آن در ادامه برای استفاده کارشناسان و مخاطبان محترم آمده است:

مشرق: محورهای اصلی اخبار روز گذشته رسانه‌های انگلیسی‌زبان صهیونیست‌ها درباره ایران شامل خرید 400 هواپیمای مسافربری در صورت لغو تحریم‌ها، لغو قرارداد نفتی 2.5 میلیارد دلاری با چین، سفر هیئت آمریکایی به اسرائیل پیش از دور جدید مذاکرات هسته‌ای، اظهار آمادگی مرکل به نیابت از کشورهای غربی برای آغاز دوباره تحریم‌ها، و فیلترینگ واتس‌اپ می‌شود.


یدیعوت آحارانوت/ اگر تحریم‌ها برداشته شود، ایران تا سال 2025 تعداد 400 هواپیمای مسافربری جدید می‌خواهد

علی‌رضا جهانگیریان رئیس سازمان هواپیمایی ایران چهارشنبه گفت که اگر تحریم‌های اقتصادی علیه ایران لغو شود، این کشور می‌خواهد 400 هواپیمای مسافری جدید را تا سال 2025 جایگزین هواپیماهای فرسوده کنونی کند. به گفته وی 40 درصد از هواپیماهای کنونی ایران به علت کمبود قطعات یدکی نمی‌توانند پرواز کنند. بر اساس مفاد توافقنامه موقت ماه نوامبر بین ایران و قدرت‌های جهانی، ایران اکنون می‌تواند برخی از قطعات هواپیمایی را وارد کند.

اسرائیل

جهانگیریان درباره میزان بودجه و هزینه مورد نظر ایران صحبتی نکرد، اما گفت ایران درباره خرید قطعات یدکی جدید، "نشانه‌های بسیار مثبتی" از کمپانی‌های بوئینگ و جنرال‌الکتریک دریافت کرده است.

یدیعوت آحارانوت/ ایران قرارداد 2.5 میلیارد دلاری نفت با چین را لغو کرد

ایران قراردادی نفتی به ارزش 2.5 میلیارد دلار را با کمپانی دولتی نفت چین لغو کرد. مقامات این کشور دلیل این لغو قرارداد را تأخیر طرف چینی در عمل به تعهدات خود در قالب توافقنامه توصیف کرده‌اند. کمپانی دولتی نفت خام ملی چین سال 2009 قراردادی را با تهران امضا کرده بود تا میدان عظیم نفتی آزادگان در جنوب غربی ایران را توسعه دهد.

اسرائیل

وزارت نفت ایران 90 روز به طرف چینی مهلت داده بود تا یا به تعهدات خود عمل کند و یا از پروژه اخراج شود. هنگامی در پایان این مهلت اوضاع مطابق میل ایران پیش نرفت، مقامات این کشور نیز تصمیم گرفتند تا پروژه را خاتمه دهند.

هاآرتص/ مقام هواپیمایی ایران: اگر تحریم‌ها برداشته شود، ایران 400 هواپیمای مسافربری می‌خرد

در پی تحریم‌های غرب و ناتوانی ایران از خرید هواپیماهای غربی از دهه 1970 تاکنون، مقام ارشد هواپیمایی ایران اعلام کرد که این کشور در صورت لغو تحریم‌ها تقاضای 400 هواپیمای جدید را دارد. علی‌رضا جهانگیریان گفت: "اگر تحریم‌ها برداشته شود، شرکت‌های هوایی ایران آماده خواهند بود تا طی ده سال آینده سالانه 40 هواپیمای مسافری بخرند."

اسرائیل

کمپانی‌های بوئینگ و ایرباس احتمالاً برای تجارت با ایران رقبای اصلی بازار خواهند بود. جنرال‌الکتریک تأییدیه خزانه‌داری آمریکا را برای تأمین خدمات 18 موتور هواپیما که اواخر دهه 1970 به ایران فروخته شده‌اند دریافت کرده است. این موتورها در تأسیسات جنرال‌الکتریک و یا "ام‌تی‌یو ایرو انجین" آلمان که مجوز انجام این خدمات را دارد، سرویس خواهند شد.

هاآرتص/ هیئت آمریکایی پیش از دور جدید مذاکرات با ایران به اسرائیل سفر می‌کند

"سوزان رایس" در اولین سفر خود به اسرائیل به عنوان مشاور امنیت ملی آمریکا برای هماهنگ کردن مواضع واشینگتن و تل‌آویو پیش از مذاکره با ایران به اسرائیل می‌رود. رایس بر خلاف زمینه آماده شده برای توافق قریب‌الوقوع بین ایران و همکاران مذاکره‌کننده وی درباره برنامه هسته‌ای ایران، هفته آینده به اسرائیل خواهد رفت.

اسرائیل

تایمز اسرائیل/ مرکل: آماده‌ایم تحریم‌ها علیه ایران را دوباره آغاز کنیم

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان روز جمعه گفت: کشورهای غربی آماده هستند تا اگر ایران درباره برنامه هسته‌ای خود با جامعه جهانی همکاری نکند، تحریم‌های ضدایرانی را بار دیگر آغاز کنند. مرکل در مراسم اتاق بازرگانی آمریکا تصریح کرد: "اگر ایران به تعهدات خود عمل نکند، یا به آن‌ها کامل عمل نکند، ما همچنان آماده هستیم تا تعلیق کنونی و محدود تحریم‌ها را معکوس کنیم." اما تأکید کرد که رسیدن به توافق نهایی ممکن است. وی افزود: "اول از همه باید به مذاکرات فرصت بدهیم."

اسرائیل

این در حالی است که "میخائیل اولیانف" مقام ارشد وزارت خارجه روسیه روز پنج‌شنبه گفته بود که همکاری بی‌سابقه ایران با ناظر هسته‌ای سازمان ملل و قدرت‌های جهانی امیدهای رسیدن به توافق برای محدود کردن توان تولید سلاح هسته‌ای ایران را افزایش می‌دهد. روحانی رئیس‌جمهور ایران نیز گفت روابط با آمریکا "دشوار بوده و خواهد بود" اما می‌توان "با همه کشورها تنش‌ها را کاهش داد." وی با اشاره به کاهش تحریم‌ها به موجب توافق موقت هسته‌ای ماه نوامبر، تصریح کرد: "مردم ایران درباره لغو تحریم‌ها بسیار خوشحال هستند." رئیس‌جمهور ایران همچنین افرادی را محکوم کرد که در حین رنج کشیدن شهروندان عادی ایرانی، از محدودیت‌ها سود می‌بردند.

هاآرتص/ ایران واتس‌اپ را به خاطر "مالکیت یهودی" فیلتر می‌کند

ایران استفاده از برنامه پیام‌رسان واتس‌اپ را به خاطر این‌که مالک آن یک "صهیونیست آمریکایی" است، ممنوع کرده است. واتس‌اپ دو ماه پیش توسط فیس‌بوک خریده شد که بنیان‌گذارش "مارک زاکربرگ" یک یهودی آمریکایی است. این ممنوعیت ظاهراً اختلافات آشکاری را با دولت به وجود آورده است که تلاش می‌کنند سیاست‌‌های اجتماعی میانه‌رویی اتخاذ کند. "محمود مهر" وزیر ارتباطات ایران گفت: "دولت کاملاً با ممنوعیت واتس‌اپ مخالف است.

اسرائیل

این ممنوعیت را کمیته تشخیص محتوای مجرمانه اینترنتی اعلام کرد و گفت: "دلیل این کار خریده شدن واتس‌اپ توسط فیس‌بوک است که بنیان‌گذارش یک صهیونیست آمریکایی است." فیس‌بوک در این‌باره اظهار نظری نکرده است.

تایمز اسرائیل/ ایران با اشاره به "زاکربرگ" صاحب "صهیونیست" واتس‌اپ، آن را فیلتر می‌کند

ایران برنامه خدمات پیام‌رسانی واتس‌اپ را فیلتر کرده و گفته که مدیرعامل و بنیان‌گذار فیس‌بوک یک "صهیونیست آمریکایی" است. عبدالصمد خرم‌آبادی رئیس کمیته جرائم اینترنتی این کشور گفت: "دلیل این کار خریده شدن واتس‌اپ توسط مارک زاکربرگ بنیان‌گذار فیس‌بوک است که یک صهیونیست آمریکایی است." زاکربرگ یهودی هست، اما تا کنون درباره اسرائیل یا سیاست‌های منطقه‌ایش تنها اظهارنظرهای زیادی نکرده است.

اسرائیل

یک وبلاگ‌نویس ایرانی که خواست نامش فاش نشود به شبکه خبری فاکس‌نیوز گفت که تهران رسانه‌های اجتماعی را تهدیدی علیه قدرت خود می‌بیند. وی گفت: "دولت درباره انتقال اطلاعات نگران است" و افزود که علی خامنه‌ای رهبر ایران طی به اصطلاح "انقلاب سبز" سال 2009 به قدرت رسانه‌های اجتماعی پی برد.

حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران که خود را میانه‌رو توصیف می‌کند بخش عمده‌ای از کمپین خود را از تریبون‌های اصلاح‌طلب و همچنین رسانه‌های اجتماعی گسترش داد. فیس‌بوک و توئیتر رسماً در ایران فیلتر هستند، علی‌رغم آن‌که تعداد زیادی از کاربران به روش‌های مختلف این محدودیت‌ها را دور می‌زنند. حتی خود روحانی هم در هر دوی این سایت‌ها حساب دارد. از این حساب‌ها اغلب برای انتقال پیام درباره امور خارجی و داخلی استفاده می‌شود.

یدیعوت آحارانوت/ روحانی واتس‌اپ را فیلتر می‌کند: مالکیت آن در اختیار یک "صهیونیست آمریکایی" است

دولت ایران اعلام کرد که برنامه پیام‌رسان واتس‌اپ را که اخیراً توسط مارک زاکربرگ بنیان‌گذار فیس‌بوک و یک "صهیونیست آمریکایی" خریده شده، فیلتر کرده است. یک وبلاگ‌نویس ایرانی که خواست نامش فاش نشود به فاکس‌نیوز گفت: "سپاه پاسداران سایت‌های اجتماعی را تهدید بزرگی می‌داند، چرا که برای افراد جوان جذابیت دارند و دولت درباره انتقال اطلاعات نگران است."

اسرائیل

خرم‌آبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در این‌باره گفت که در حال حاضر برنامه‌ای برای فیلتر کردن سایت دیگری مثل برنامه واتس‌اپ وجود ندارد، اما ممکن است فیلترینگ احتمالی در آینده مورد بحث واقع شود.




نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • علی ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    20
  • ۱۷:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    فقط خدا و خوبانش بیست هستند و لاغیر!
  • حجت ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
    0 0
    اعوذ بالله من بشر الجوگیر. ناشناس 117:53 این حرفت یعنی چی؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس