مشرق: محورهای اصلی اخبار روز گذشته رسانههای انگلیسیزبان صهیونیستها درباره ایران شامل متهم شدن یک مرد چینی به فروش قطعات موشک به ایران، بهبود روابط بین جنبش سنی "آینده لبنان" و حزبالله، و اقدام عربستان سعودی به نمایش عمومی موشکهای هستهایش میشود.
تایمز اسرائیل/ مردی که قطعات موشک به ایران میفروخت با اتهامات جدید مواجه شد
"لی فانگوی" مرد چینی که قبلاً به کمک به برنامه موشکهای بالستیک ایران متهم شده بود، این بار در آمریکا به مراوده غیرقانونی تجاری با ایران و دور زدن تحریمهای اقتصادی متهم شده است. "لی" که با نام "کارل لی" هم شناخته میشود متهم به پولشویی، کلاهبرداری اطلاعاتی و جرایم دیگر متهم شده است. "جان کارلین" دستیار وزیر دادگستری در موضوع امنیت ملی آمریکا طی بیانیهای درباره توقیف 7 میلیون دلار از داراییهای کمپانیهای تحت کنترل "لی" که از آنها برای دور زدن تحریمهای اقتصادی استفاده میکرد، گفت: "این اقدامات هشداری واضح به افرادی میدهد که در رساندن مواد حساس به طور غیرقانونی به ایران دست دارند. این هشدار که آمریکا از هیچ اقدامی برای جلوگیری از فعالیتهای آنها و اجرای عدالت دربارهشان فروگذار نمیکند."
دادستان آمریکا میگوید "لی" سالها قطعات موشکهای بالستیک را برای ایران فراهم میکرده است. اگرچه این محصولات ممنوع شده و کمپانیهای تحت کنترل "لی" هم قبلاً تحریم شدهاند، بنا به اتهامات وارده، وی توانسته به طور "زیرزمینی" و از طریق کمپانیهای خط مقدم خود، به علاوه اسمهای تقلبی و نامهای تجاری ساختگی همچنان با ایران تجارت کند.
جروزالم پست/ علیرغم جنگ داخلی، روابط بین جنبش آینده لبنان و حزبالله گرمتر میشود
به نظر میرسد یخ روابط بین جنبش آینده لبنان متشکل از اکثریت سنی با حزبالله شیعه در حال آب شدن است، علیرغم افزایش شدید در تنشهای فرقهای در منطقه. این در حالی است که "سعد حریری" نخستوزیر سابق که رئیس جنبش آینده لبنان است از لحاظ منطقهای با عربستان سعودی و علیه محور ایران – حزبالله متحد است.
این بهبود روابط پس از آن به وجود آمده که دو قدرت اصلی منطقه یعنی عربستان و ایران نیز روابط خود را به سمت و سوی بهتر شدن سوق دادهاند. اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان ایران طی دیدار هفته گذشته خود با عبدالرحمن الشهری سفیر جدید عربستان در ایران، خواستار روابط گرم تر بین تهران و ریاض شد. وی گفت: "توسعه روابط دوجانبه در همه سطوح به منافع دو کشور کمک خواهد کرد و کشورهای اسلامی دیگر را هم به بهبود روابط بین خود تشویق میکند. دشمنان اسلام میخواهند مسلمانان به خاطر عقاید بیاساس یکدیگر را بکشند."
"عبدالله حمیدالدین" در وبسایت العربیه که تحت حمایت عربستان است نوشت که همکاری نزدیکتر بین ایران و آمریکا موجب افزایش همکاری بین تهران و ریاض شده است. وی همچنین نوشت که علیرغم هیاهویی که انتشار تصویر سفیر عربستان در در حالی که پیشانی رفسنجانی را می بوسید، در عربستان ایجاد کرد، واقعیت این است که ایران همواره در پی بهبود روابط بین دو کشور بوده است. وی افزود: "البته این بدان معنا نیست که اختلافات ناپدید شده است."
با این وجود، نشانههای بهبود روابط بین عربستان و ایران صرفاً سطحی است، چرا که نشانههایی وجود دارد که نشان میدهد عربستان و متحدان این کشور در خلیج (فارس) همچنان از قدرت رو به افزایش ایران به شدت نگران هستند. یکی از اعضای ارشد خاندان سلطنتی عربستان هفته گذشته اعلام کرد که کشورهای خلیج (فارس) باید تلاش کنند تا برای موازنه تهدیدات از جانب ایران به دانش هستهای دست پیدا کنند.
شاهزاده "ترکی الفیصل" خطاب به کنفرانسی امنیتی در منامه پایتخت بحرین گفت: "ما با ایران هیچ دشمنی نداریم و نمیخواهیم به این کشور یا مردمش که همسایههای مسلمان ما هستند، آسیبی بزنیم. اما حفظ امنیت منطقهای ما به عنوان گروه کشورهای خلیج (فارس) ایجاب میکند که با همکاری هم یک موازنه واقعی قدرت با این کشور برقرار کنیم، از جمله در دانش هستهای، و برای هرگونه مسئله احتمالی درباره برنامه هستهای ایران آماده باشیم. هرگونه نقض این توازن به مقامات ایران اجازه میدهد تا از همه دریچهها برای ضربه زدن به ما استفاده کنند."
دبکافایل/ عربستان موشکهای هستهای خود را بر خلاف توافق هستهای آمریکا با ایران برای اولین بار به نمایش گذاشت
عربستان سعودی به اولین کشوری در خاورمیانه تبدیل شد که موشکهای با توان هستهای خود را به طور علنی به نمایش گذاشت. به عقیده منابع نظامی و اطلاعاتی دبکافایل این مراسم به عمد مملو از پیامهای بسیار مهمی بود که مهمترین آنها این بود که خاورمیانه در چارچوب تحولات برنامه هستهای ایران در آستانه آغاز رقابت تسلیحات هستهای قرار دارد.
اولاً اینکه عربستان با صدای بلند و رسا دارد میگوید که به سلاح هستهای دست پیدا کرده و آماده است تا در صورت بروز درگیری مسلحانه با ایران از آنها استفاده کند. دوماً پیام این مراسم برای آمریکا این است که عربستان همچنان روی ایرادات خود به توافقنامه جامع هستهای با ایران ایستاده است، توافقنامهای که با حضور کشورهای 1+5 و با رهبری آمریکا به سرعت به سمت مرحله نهایی خود پیش میرود. عربستان هم اعتقاد اسرائیل را دارد که توافقی که با از بین بردن کامل برنامه هستهای ایران فاصله داشته باشد، در واقع سند رسیدن ایران به آستانه قدرت هستهای را امضا کرده است. نتیجه هم جنگی در خاورمیانه خواهد شد که عربستان نیز در آن حضور خواهد داشت.